Vlaganje

Zakaj so zaloge energije DTE danes drastično padle - ali se je?

Kaj se je zgodilo

Zaloga raznolike uporabnosti DTE energija (NYSE: DTE)je danes v trgovanju padla za kar 17 %. Ali pa so se delnice podražile za približno 1,5 %. Pravzaprav nobena ni povsem prav in vse se nanaša na dejanje podjetja. Tukaj je tisto, kar morate razumeti, da boste danes razumeli cenovno gibanje družbe DTE Energy.

Pa kaj

Najprej: DTE Energy je holding, ki ima v lasti številna različna sredstva. Največji sta električna družba z 2,2 milijona odjemalcev in podjetje za zemeljski plin z 1,3 milijona odjemalcev, vendar je dodanih nekaj 'drugih' stvari, med drugim tudi trženje in trgovanje z energijo. Znotraj te druge kategorije je bil nekoč lastniški delež DT Midstream , neuporabno podjetje , ki deluje v srednjem energetskem sektorju . DTE Energy je pred tem napovedal, da bo ta posel odstopil delničarjem, danes pa je bila ta transakcija končno zaključena.

Ulični znak z napisom prav in narobe.

Vir slike: Getty Images.

Delničarji DTE Energy so prejeli eno delnico DT Midstream za vsaki dve delnici DTE Energy, ki so ju imeli v lasti. Delnih delnic ni bilo izdanih, zato so delničarji, ki bi jih dejansko prejeli, namesto tega plačali v gotovini. Korporativni ukrepi, kot je ta, se ne igrajo dobro s storitvami cen delnic, ker so nenavadni dogodki.

s in p 500 indeksni sklad

Težava je v tem, da je treba ceno DTE Energy prilagoditi nižje za vrednost delnic DT Midstream, ki so bile razdeljene. Torej, če pogledate neprilagojeno končno ceno za prejšnji trgovalni dan (okoli 130 $ na delnico) in jo primerjate s trenutno ceno (okoli 111 $ na delnico ob približno 14:30 EDT), ki je prilagojena za dividende delnice DT Midstream , DTE Energy je opazno upadel. Toda če prilagodite prejšnjo končno ceno tako, da upoštevate dividende na delnico (kar ima za posledico končno ceno 30. junija okoli 110 USD na delnico), je DTE Energy danes v bistvu pavšal na dotik višji.Kaj pa zdaj

Na dobro ali na slabše lahko ta vrsta matematike zmede avtomatizirane sisteme ponudb, ki so navajeni ves čas prejemati enake osnovne podatke o cenah. Pravzaprav lahko te vrste enkratnih sprememb celo zahtevajo človeško posredovanje, da se odpravijo.

Na koncu dneva pa vlagatelji danes v resnici niso nič boljši ali slabši kot včeraj. Le da imajo danes na vsaki dve lastni delnici DTE Energy tudi eno delnico DT Midstream. Obe seštejte skupaj in vrednost bi se morala približati neprilagojeni končni ceni DTE Energy včeraj.^