Vlaganje

Zakaj DirecTV ne bo tekmoval z Dish's Sling TV

Možnosti rezalnikov kablov so vedno boljše. Lani sta HBO in Showtime napovedala, da se nameravata povečati, druge storitve super videa na zahtevo pa se še naprej izboljšujejo. Nazadnje, DISH Network (NASDAQ:DISH)predstavil Sling TV, vrhunsko storitev pretakanja, ki zagotavlja omrežne vire v živo prek interneta. Pri 20 USD na mesec je tanek sveženj kanalov precej prepričljiv.


Dish je januarja lansiral Sling TV. Vir: DISH Network.

Konkurenčni satelitski ponudnik DirectTV (NYSE:DTV.DL)se že od začetka lanskega leta pogovarja z vsebinskimi podjetji za tako imenovano storitev osebnega pretakanja ali PSS. Prvotno je izvršni direktor Mike White želel lansirati PSS za približno 30 dolarjev na mesec, a dlje ko ga gleda, težje mu je upravičiti ponudbo takšne storitve.

To ni španski paket
Decembra je DirecTV uvedel Yaveo , paket kanalov v španskem jeziku in vsebine na zahtevo, ki se dostavljajo prek interneta. Ob izdaji sem ugotovil, da Yaveo ponuja pomembno priložnost za pomoč DirecTV pri povečanju prihodkov in zaslužka, hkrati pa postavlja temelje za robustnejšo storitev osebnega pretakanja.

Ključna razlika med Yaveom in tankim paketom, kot je Sling TV, je v tem, da je Yaveo ločil premium ponudbo - kanale v španskem jeziku. Ti paketi imajo običajno višjo maržo kot drugi kanali v tipičnem svežnju, kot sta ESPN ali TNT.Poleg tega je priložnost zlahka ujeti, ker so naročniki že navajeni plačevati ločeno za kanale v španskem jeziku. Enako velja za HBO in Showtime, kar pomeni, da je pri določanju cen določena prednost. Določanje cen storitev, kot je Sling TV, je bolj umetnost in nizka ovira za vstop pomeni, da je začetna cena ključna. Sling TV se je prvič odločil za 20 dolarjev, kar povzroča velik pritisk na druge potencialne udeležence.

In to pride do korenine problema
Pri 20 USD na mesec Dish Network verjetno ne zasluži veliko denarja na svojih naročnikih Sling TV. V razpisu DirecTV o dobičku v četrtem četrtletju je g. White vlagateljem povedal: 'Ni mi jasno, da je to posebej donosna ideja.'

Za DISH Network si prizadeva diverzificirati svoj izdelek, saj več naročnikov zapusti njegovo satelitsko TV storitev. V zadnjem četrtletju je Dish izgubil 63.000 naročnikov in objavil tretje zaporedno četrtletje z neto izgubo naročnikov. Za leto 2013 je podjetje na koncu izgubilo 79.000 po skoraj nespremenjenem letu 2013.Nasprotno pa je DirecTV po znatnem odlivu naročnikov v tretjem četrtletju dodal 149.000 novih naročnikov v ZDA v zadnjem četrtletju in 99.000 za leto. Še več, podjetje se je uspešno razširilo v Latinsko Ameriko, kjer beleži odlično rast. Podjetje je dodalo 903.000 neto novih naročnikov v Latinski Ameriki, ki v povprečju plačujejo skoraj 50 USD na mesec.

Z drugimi besedami, DirecTV ima še vedno vpliv, kjer DISH Network nima. Ljudje odhajajo iz službe slednjega zaradi tekmovanja ali prerezanja vrvice. Sling TV ponuja Dish priložnost, da obdrži te stranke, čeprav po nižji ceni in nižji stopnji dobička.

Podobna ponudba DirecTV bi lahko razredčila njegovo blagovno znamko in uničila njeno poslovanje. S pričakovanji podjetja glede počasne in stabilne rasti prihodkov bi morali stabilni ameriški naročniki in rastoči latinskoameriški segment izpolniti pričakovanja, ne da bi motili njegovo poslovanje.

kako plačati davek na kapitalski dobiček

Stvari bi se lahko kmalu spremenile
Ob bližajoči se združitvi z AT&T (NYSE:T), lahko g. White kmalu spremeni svoje stališče do storitev, ki so na vrhuncu. Pravi: 'Pomemben premislek je, ali bi naredil idejo o širokopasovnem omrežju plus, če bi se združili z AT&T, preden bi se pojavila čista, previsoka ideja?'

Zmožnost nadzora internetne povezave, prek katere se storitev izvaja, odpira vrata za več dobička. Zato mislim, da bomo videli, da bo Dish poskušal izkoristiti svoje lastništvo spektra za zagotavljanje domače širokopasovne storitve. Združevanje sredstev DirecTV in AT&T ter obstoječih odnosov z medijskimi podjetji bi moralo narediti vrhunsko pretočno storitev dobičkonosno za združeno podjetje.

Dokler združitev ne bo izvedena, pa rezalci kablov in vlagatelji ne bi smeli zadrževati sape za konkurenta Sling TV iz DirecTV.^