Vlaganje

Zakaj so se Dickove zaloge športne opreme danes povečale

Kaj se je zgodilo

Delnice Dickovo športno blago (NYSE: DKS)se je v sredo povečalo, potem ko je trgovec dosegel odlične rezultate v drugem četrtletju in povečal denarna izplačila delničarjem.

Od 14.30 EDT, Dickova delnica se je zvišala za več kot 14%.

kolikokrat na leto se lahko umaknem iz svoje ira

Pa kaj

Dickova neto prodaja je na letni ravni poskočila za 20,7 % na 3,27 milijarde dolarjev, kar je posledica 19,2-odstotnega povečanja prodaje v isti trgovini. Obe številki sta bili precej nad ocenami Wall Streeta, ki sta zahtevala 2,84 milijarde dolarjev prihodkov in 5,4 -odstotno rast.

Oseba nakupuje v trgovini s športno opremo.

Kupci se v množice vračajo v trgovine Dick's Sporting Goods. Vir slike: Getty Images.

Še bolje, Dick's postaja vse bolj dobičkonosen, saj širi svojo bazo prihodkov. Bruto marža trgovca na drobno in operativna marža sta se izboljšali na 39,9 % oziroma 20,3 %, s 34,5 % in 14,4 % v obdobju pred letom dni. Dickov prilagojeni čisti dobiček pa se je povzpel za 78 % na 501,2 milijona $ ali 5,08 $ na delnico .'Naša rekordna četrtletna prodaja in dobiček sta znatno presegla naša pričakovanja, kar odraža nenehno močno povpraševanje potrošnikov v našem raznolikem portfelju kategorij,' je v sporočilu za javnost dejala izvršna direktorica Lauren Hobart.

zakaj je resonančna zaloga tako nizka

Kaj pa zdaj

Z naraščajočim dobičkom Dick's povečuje donos kapitala vlagateljem. Svoje četrtletne dividende je povečal za 21 % na 0,4375 USD na delnico in podvojil svoj program odkupa delnic na najmanj 400 milijonov USD. Dick's je napovedal tudi posebno dividendo v višini 5,50 USD na delnico, ki bo izplačana 24. septembra delničarjem rekorda 10. septembra.

'Ta dodaten denarni donos našim delničarjem dokazuje zaupanje, ki ga imamo v naše poslovanje, moč naše bilance stanja in zavezanost učinkoviti uporabi našega denarja,' je dejal Hobart.Če pogledamo v prihodnost, bo Dick-ova celoletna neto prodaja in prilagojeni dobiček na delnico leta 2021 rasla za približno 21% oziroma 108%.

'Še naprej delujemo na zelo visoki ravni in vlagamo v našo prihodnost, da si ponovno zamislimo izkušnje športnikov v naši osnovni dejavnosti in z novimi koncepti,' je dejal izvršni predsednik Ed Stack. 'Zelo sem zadovoljen z močjo našega poslovanja in prepričan v naše priložnosti za rast.'^