Vlaganje

Zakaj so delnice Diamond Foods, Inc. junija poskočile za 10 %.

Kaj: Delnice Diamantna hrana (NASDAQ:DMND.DL)junija pridobil 10 % po močnem poročilu o dobičku v začetku meseca.

DMND grafikon

Vir: DMND podatke avtorja YCharts .

Pa kaj: Proizvajalec blagovnih znamk oreščkov in prigrizkov, kot je Kettle Chips, je 4. junija objavil poročilo o dobičku, ki je privedlo do 7-odstotnega skoka v ceni njegove delnice, saj je družba dosegla velik dobiček in objavila dobiček na delnico v višini 0,23 USD v primerjavi z ocenami 0,15 USD. To je bilo četrti zaporedni čas, ko je družba dosegla najvišje ocene končnih rezultatov.

koliko članov ima costco

Prodaja je v četrtletju dejansko padla in padla za 2,5 % na 186,1 milijona dolarjev, vendar je vodstvo uspelo več kot podvojiti prilagojeni dobiček, saj se je bruto marža izboljšala za skoraj pet odstotnih točk na 28,5 %. Vodstvo je upad prodaje razložilo kot strateško, saj je podjetje zapustilo SKU z nižjo maržo. Družba je po poročilu tudi nekoliko zvišala svoje celoletne smernice.Kaj pa zdaj: Diamond Foods je bil leta radioaktivna zaloga po računovodskem škandalu, ki je privedel do odstopa njegovega izvršnega direktorja in finančnega direktorja, več finančnih preračunov in propada njegove pogodbe o nakupu Pringlesa od Procter & Gamble . Tudi delnica je padla za več kot 80 %, a si je od takrat opomogla in se več kot podvojila od dna.

Njegovo poslovanje, prigrizki in oreščki, verjetno ne bo kmalu doživelo dramatične rasti in zaradi velikega bremena dolgov podjetje verjetno ne bo nadaljevalo s prevzemi, vendar je vodstvo pokazalo, da lahko poveča dobiček z racionalizacijo portfelja izdelkov in izdelavo drugih pametnih odločitve. Na podlagi vrednotenja je nadaljnje povišanje cene delnice morda težko opravičiti, razen če podjetje lahko še naprej narašča po preteklih ocenah dobička. Cena delnic je že skoraj 30-krat višja od pričakovanega letošnjega dobička. Diamant bi moral biti sposoben dvigniti stopnje dobička višje in dvigniti zaslužek, vendar je potencial za rast na ta način omejen. Sčasoma bo moralo podjetje najti način, kako sčasoma povečati rast prodaje, da se bo delnica bistveno dvignila.^