Vlaganje

Zakaj so delnice Coty lani izgubile 67 %

Kaj se je zgodilo

Coty 's(NYSE:COTY)težave so se nadaljevale lani, saj se je proizvajalec kozmetike trudil absorbirati svoj nakup Cover Girl in drugih blagovnih znamk iz Procter & Gamble in doživela je nadaljnji preobrat v svojih izvršilnih vrstah, kar je motilo morebitni preobrat.

Posledično so delnice po podatkih iz S&P Global Market Intelligence , kar je še povečalo svoje težave, odkar se je posel Cover Girl sklenil leta 2016. Za razprodajo delnice ni bilo nobenega motiva. Namesto tega so delnice postopoma padale, saj so vlagatelji izgubili zaupanje v potencial preobrata podjetja.

COTY grafikon





COTY podatki po YCharts .

Pa kaj

Delnice Coty so februarja poskočile na dobiček v drugem četrtletju, ko je družba premagala ocene na zgornji in spodnji vrstici. Toda ti dobički so bili kratkotrajni. Delnice so v naslednjih nekaj mesecih zaradi majhnih novic postopoma padale, čeprav je družba marca refinancirala 8 milijard dolarjev, in zdi se, da so vlagatelji absorbirali grožnje številnih konkurentov, vključno s Fenty Beauty, Kylie Cosmetics, Sephoro, Mac in Ulta Beauty . Delnice so nato v majskem poročilu o dobičku v tretjem četrtletju padle in padle za 13 % v enem tednu, saj je bilo sicer trdno poročilo okrnjeno s šibkostjo v segmentu potrošnikov.



Kozmetični oddelek s šminkami in drugimi vrstami ličil

Vir slike; Getty Images.

Delnice Coty so avgusta znova padle kot tekmec e.l.f. lepota poročali o razočaranjih rezultatih, kar kaže na nadaljnjo šibkost v segmentu potrošniške lepote. Coty je nato znova padel na lastnem poročilu o zaslužku pozneje v mesecu, ko se je organska rast prodaje v četrtletju upočasnila na samo 0,3 %, vodstvo pa je ponudilo šibkejše smernice od pričakovanih zaradi motenj v dobavni verigi, vključno s stavko tovornjakarjev v Braziliji.

Končno je delnica padla 7. novembra in izgubila 23 % v eni sami seji, saj so prihodki v poročilu o dobičku v prvem četrtletju padli za 7,7 %, kar je posledica motenj v več skladiščih po svetu. Nekaj ​​dni pozneje je upravni odbor objavil, da bo izvršni direktor Camillo Pane odstopil iz 'družinskih razlogov' in da ga bo nadomestil Pierre Laubies, ki prinaša izkušnje s podjetji za pakirano blago, vključno z Marsom in Jacobsom Douwe Egbertsom, podjetjem za kavo. Upravni odbor je zamenjal tudi predsednika.



Delnice so padle, da bi zaključile leto, kar je padlo na širši razprodaji trga.

Kaj pa zdaj

Delnice Coty so se letos podražile že za 10 %, saj je družba ujela veter okrevanja trga, njen prehod na vodilno mesto pa se je nadaljeval z imenovanjem novega glavnega finančnega direktorja, glavnega direktorja za globalno dobavo in glavnega operativnega direktorja za potrošniško lepoto v poskus okrepiti boleče točke podjetja.

Z znanimi blagovnimi znamkami, kot sta Cover Girl in Max Factor, ter licenčnimi dogovori z založbami, kot so Calvin Klein, Hugo Boss in Gucci, se zdi, da ima Coty potencial za preobrat, saj je zaloga poceni glede na pričakovani zaslužek, a ponudba - verižne težave bi morale trajati vsaj še eno četrtletje. Kljub temu, če bo novi izvršni direktor Laubies uspel učinkovito izvajati, bi Coty lahko povrnil vsaj nekaj izgub iz lanskega leta.

Preverite najnovejše Prepis klica Coty zaslužka .



^