Vlaganje

Zakaj so se zaloge The Children's Place pojavile danes

Kaj se je zgodilo

Delnice od Otroški prostor (NASDAQ:PLCE)so se danes dvignile, potem ko je trgovec z otroškimi oblačili v svojem poročilu o dobičku v prvem četrtletju objavil rezultate.

Od 13.31 EDT je ​​delnica zrasla za 4,9%, potem ko je prej zjutraj pridobila kar 16,7%.

Otroci, ki stojijo v vrsti in se držijo za roke

Vir slike: Getty Images.

Pa kaj

Tako kot drugi maloprodajni trgovci z oblačili je tudi Children's Place izkoristil začetne faze ponovnega odprtja gospodarstva in stimulativnih pregledov, ki so bili razdeljeni marca, ko so prihodki narasli celo nad raven iz leta 2019.

V prvem četrtletju je ustvaril prihodek v višini 435,5 milijona dolarjev, kar je 70,6 % več kot v enakem četrtletju pred letom dni, in presegel rezultate v prvem četrtletju 2019 za 5,7 %, čeprav ima podjetje 27 % manj trgovin kot pred dvema letoma. Ta rezultat je zlahka premagal ocene na 354,8 milijona dolarjev.Bruto marža, operativna marža in dobiček na delnico so dosegli rekordne ravni, saj je podjetje izkoristilo zaprtje trgovin, ponovna pogajanja o najemu, višje povprečne cene in izboljšano optimizacijo izpolnjevanja e-trgovine.

Bruto marža je v tem obdobju dosegla 43,2 % v primerjavi s 36,9 % v prvem četrtletju pred dvema letoma, kar kaže, da je podjetje naredilo izjemen napredek pri svoji strateški preobrazbi. Prav tako pričakuje, da se bo povečana dobičkonosnost nadaljevala, saj se večja prodaja preusmeri na digitalni kanal. Podjetje je dejalo, da je digitalna penetracija v stabilnem stanju 50-odstotna, zaradi česar je vodilna v industriji na področju e-trgovine.

Tudi prodajni, splošni in administrativni stroški so se v primerjavi s prvim četrtletjem 2019 znižali za skoraj 20 %, operativna marža pa je dosegla 15 %. Na koncu je družba poročala o prilagojenem dobičku na delnico v višini 3,25 $, kar je preseglo ocene v višini le 0,06 $.Izvršna direktorica Jane Elfers je dejala:

Delujemo na visokem nivoju. Še naprej se soočamo z izjemno zapletenostjo pandemije, medtem ko ostajamo odločni v napadu. Naš dolgoletni strateški načrt nam je dobro služil. Danes smo močnejše podjetje, kot smo bili pred pandemijo, in veselimo se nadaljnjega pospešenega povečevanja poslovne marže za naše delničarje leta 2021 in pozneje.

Kaj pa zdaj

Children's Place ni želel posredovati navodil, vendar je podjetje zvenelo optimistično glede preostanka leta, pri čemer je opozorilo, da bo prišlo do 100-odstotnega osebnega učenja jeseni in od novih davčnih olajšav za otroke, ki bodo večini ameriških družin prinesle 250 dolarjev. do 300 $ na mesec na otroka. Poleg tega je vodstvo dejalo, da se je drugo četrtletje dobro začelo.

Poročilo za prvo četrtletje se zdi še posebej ugodno za Children's Place, saj običajno ustvari večino dobička v zadnji polovici leta, med šolskimi in prazničnimi sezonami. Če ta vzorec velja tudi letos, ne bi bilo nesmiselno, da bi podjetje letos poročalo o dobičku na delnico v višini 15 USD, zaradi česar je delnica danes ugodna pri manj kot 100 USD na delnico.^