Vlaganje

Zakaj se kupci, prodajalci in zastopniki zbirajo v Redfin

Po številnih merilih, Rdečeplavut (NASDAQ:RDFN)se loči od ostalih nepremičninskih posrednikov. Zaračunava nižje provizije, hitreje prodaja domove in svojim agentom zagotavlja ugodnosti, ki jim drugje niso na voljo.

Na tem posnetku iz Poudarek na industriji: energija , analitik Motley Fool Tim Beyers in Osredotočenost na industrijo gostitelj Nick Sciple je razčlenil Redfinovo vrednostno ponudbo vsakemu od pomembnih deležnikov v postopku nakupa stanovanja.

Če želite ujeti celotne epizode vseh brezplačnih podcastov The Motley Fool, si oglejte naš center za podcaste. Celoten prepis sledi videoposnetku.

Ta video je bil posnet 23. maja 2019.

Nick Sciple: Prav, govorite o tem, ko naštejemo te številke, oh, plačate 1 % ali 1,5 % Redfin v primerjavi s 3 % tradicionalnemu zastopniku kupca ali agentu prodajalca. To morda ne zveni tako veliko denarja, a ko govorite o transakciji nakupa stanovanja, je to največja transakcija, ki jo opravi povprečen Američan – ali celo oseba na splošno – v svojem življenju. Torej, ta 1% ali 2% se res lahko prevede v tisoče ali desetine tisoč dolarjev. To je res precejšen znesek denarja. Ta 1 % ali 2 % razlika lahko resnično pomeni veliko razliko v znesku denarja, ki ga vzamete domov kot prodajalec, ali vaši efektivni prodajni ceni kot kupcu, ko morate to upoštevati v prodajni ceni.Kot ste omenili, Redfin po podatkih, ki jih dajejo, svoje oglase prodaja hitreje, prodaja jih po višji povprečni ceni. Z vidika kupca oziroma osebe, ki sodeluje pri nepremičninskem poslu, je z vrednostnega vidika smiselnih veliko stvari. Vendar pa je nekaj privlačnosti tudi za agente. Obstajata dve strani te transakcije. Agenti se morajo odločiti, da bodo delali za Redfin. Struktura nadomestila za agenta Redfin, plačani ste z bonusom in ugodnostmi, običajno dobite delniške opcije. To primerjate s tradicionalnim posrednikom, kjer ste neodvisni izvajalec, plačan v celoti iz provizije, plačate za svoje zdravstveno zavarovanje, takšne stvari. Če pogledate tudi nekaj podatkov, Redfin agenti v povprečju zaslužijo več kot tipični posrednik, vsaj s podatki, ki sem jih videl. Po podatkih Urada za statistiko dela povprečni nepremičninski agent zasluži okoli 46.000 dolarjev. Redfin poroča, da njihova povprečna plača agenta, vključno z zalogami, ki temeljijo na delnicah, vendar ne vključuje ugodnosti, kot je zdravstveno varstvo – in vsi vedo, kako znatni so lahko stroški zdravstvenega varstva kot del vaših stroškov – znaša 90.000 $. Torej, gledate na agente Redfin, ki zaslužijo dvakrat več kot povprečje za tradicionalnega posrednika. Ljudje, ki so na zelo visokem trgu nepremičninskega posredovanja, bodo seveda zaslužili več kot to. Če prodajate visokokakovostne hiše v L.A. in zaračunavate tradicionalno 6-odstotno provizijo, zaslužite več. Toda za povprečnega posrednika je to res zelo smiselno. In ko imate nekaj, kar je smiselno tako za stranko kot za osebo, ki zagotavlja storitev, posrednika, je to res zelo smiselno.

Je kaj v zvezi s posredniško stranjo transakcije, Tim, kar vas kot vlagatelja privlači?

Tim Beyers: Ja, in obstajajo nekatere druge stvari, za katere menim, da so konkurenčne prednosti, ki so mi kot investitorju zelo všeč. Eden od njih je tradicionalni posrednik, ker so izvajalci, bodo bodisi zaposlili bodisi imeli pisarno, kjer bodo plačevali ljudi, da naredijo stvari, kot so postavitev dvoriščnega znaka, čiščenje sprednjega dvorišča, morda najem izvajalcev, in to je vse v njihovi knjigi. To počnejo sami. Vse načrtovanje izvajajo tudi sami, razen če so za to najeli osebnega pomočnika. To je ves denar, ki ga nosite v svoji knjigi. Ko ste agent Redfin, je ta podporni sistem vgrajen v podjetje, v katerem delate. Tega ne najemate. Samo dobiš te storitve in jih uporabiš. Od ljudi, ki so imeli opravka z agenti Redfin, sem slišal, da jim je to zelo všeč, saj se osredotočajo na prodajo, osredotočajo se na stranko, več časa je osredotočeno na stranko, pa naj gre za nakup ali prodajo.Druga stvar, ki mi je pri tem zelo všeč, je, da sta z lastniškim kapitalom in plačo plus bonusom zelo usklajena s stranko. Ni spodbude za ustvarjanje najvišje možne cene. Zdaj, seveda, Redfin želi prodati po višji ceni. Dobro jim je, da prodajajo po višji ceni. Obstajajo bonusi. Ti bonusi temeljijo na prodajni ceni. Toda na splošno je tradicionalni nepremičninski posrednik kot zagovornik popolnoma spodbujen, da vas spravi v najvišjo možno transakcijo. Od tega je odvisna njihova provizija. In to ne velja za agenta Redfin. Zato menim, da jim je lažje biti bolj zagovornik kupca ali prodajalca.

Vsekakor mi je zelo všeč, da ne samo, da je povprečni plačilni paket nekoliko višji, ampak so spodbude usklajene. Nick, oba delava v industriji finančnih storitev. To je problem, ki ga ima tudi industrija finančnih storitev. Če ste poslušali Osredotočenost na industrijo že nekaj časa, če ste bili z nami v The Motley Fool, ste nas verjetno slišali reči, uporabite finančni načrtovalec, ki temelji na plačilu, ker je verjetno, da bodo njihovi interesi usklajeni z vašimi. Na enak način razmišljam o agentih Redfin. So kot načrtovalci nepremičninske industrije, ki temeljijo na plačah. To mi je zelo všeč!

Sciple: Prav. Ko imate industrijo – in morda bomo o tem govorili pozneje v oddaji – kot je nepremičninsko posredništvo, ki se v zadnjih nekaj desetletjih res ni veliko spremenilo, imate podjetje, kot je Redfin, ki ga izkorišča tehnologija, vzpostavitev strukture spodbude, ki je smiselna, tako z vidika osebe, ki gre, kot sem rekel, z vidika nepremičninske transakcije, kot tudi z vidika posrednika, je tam marsikaj všeč. Malo se bomo pogovarjali o industriji. To postavite v industrijo z naslovnim trgom – Redfin ocenjuje, da je bilo v letu 2018 80 milijard dolarjev nepremičninskih transakcij. Redfin je danes podjetje okoli 1,5 milijarde dolarjev; 487 milijonov dolarjev prihodkov v letu 2018, ki gredo na naslovljiv trg v vrednosti 80 milijard dolarjev. Veliko priložnosti za nadaljnjo rast sčasoma. Kaj lahko rečete o tržnih priložnostih podjetja Redfin glede na to, kje so danes?

Beyers: No, to je ogromno in vse je odvisno od odnosov, podobno kot preostala nepremičninska industrija. Torej, če začnete z Redfinom in agentom Redfin, je ena od velikih prednosti -- in to je nekaj, o čemer ne govorimo veliko. Obstajajo tudi druge nacionalne nepremičninske blagovne znamke, vendar so te blagovne znamke v bistvu holdinge, ki imajo lokalne pogodbene agente. Ta agent je kot agent Coldwell Banker. Ne delajo za Coldwell Banker, delajo zase. V bistvu najemajo pravico do uporabe imena Coldwell Banker ali, Century 21 ali REMAX, ki je ravno pred kratkim sklenil posel z Redfinom in ga nato izstopil. Toda razlika je v tem, da so v Redfinovi mreži, ki se širi po vsej državi, to vsi zaposleni. Če začnete v LA in rečete, da se boste preselili v Seattle zaradi službe, bi lahko teoretično prodali svoj dom v LA, se preselili v Seattle, dovolili Redfinu, da poskrbi za prodajo v LA, medtem ko se vi osredotočite na namestitev. Seattle. Vse to bo v celoti rešeno v družini Redfin. Lahko se zgodi, da ga prodajate z Redfin Now, ki je njihov program takojšnjih kupcev; tradicionalno tako, da poiščejo pravi dom na njihovem spletnem mestu, nato pa nagovorijo posrednika, da opravi delo namesto vas, da vzpostavi naslov in vzpostavi hipoteko ter dela s temi hipotekarnimi rokami. Redfin zmore vse to. Ker obdelujejo velik del transakcije, so lahko vnaprejšnje provizije v sami transakciji nižje, ker le prevzamejo večji del celotne transakcije same. To je še en način, da se uskladijo s kupcem ali prodajalcem – zaslužijo več denarja, ko kupec in prodajalec prihranita več denarja ali zaslužita več denarja. To je ogromno! Ne delajo z ogromnimi provizijami, ampak s tem, da vas spravijo v pravo hipoteko, nato pa malo dodatno zaslužijo, da vam pridobijo dober naslov, ki je smiseln za nepremičnino, ki jo kupujete , in tako naprej. Torej, če vam ponudijo več storitev in skrajšajo čas, ki ga potrebujete, da se premaknete od točke A do točke B, in naredite to bolj gladko izkušnjo, zaslužijo več. To je odličen model, saj pomeni, da bolj ko je stranka zadovoljna, bolj ji je všeč selitvena izkušnja, bolj se bo vrnila k Redfinu. Pri drugi vrsti posrednikov tega v resnici ne dobite. Običajno je: »Ostal bom na svojem regionalnem območju. Imel bom svojega regionalnega posrednika. Razkazali me bodo in potem se bom preselil v hišo po ulici.« Ponavadi je tako. Redfin razmišlja veliko več kot to.

Sciple: Ja, in nekaj od tega vidite v številkah. Redfin je poročal, da njihov ponovni posel raste s 35-odstotno stopnjo v primerjavi z njihovimi spletnimi strankami, ki jih privabljajo, raste le po 20-odstotni stopnji. To pomeni, da te stranke, ki jih Redfin pripelje, jih obdržijo. ne glede na to, ali gre za selitev iz države v državo, kot si omenil, Tim, ali pa je samo, da naslednjič, ko bodo kupili ali prodali dom, je Redfin prvo mesto, na katerega pomislijo.

Spet, še ena pomembna stvar, ki jo je treba omeniti, govorili smo o tem, kako malo so prodrli na njihov naslovni trg. Še vedno imajo manj kot 1-odstotni tržni delež vseh prodanih vrednosti stanovanj. Omenil sem 80 milijard dolarjev nepremičninskih provizij v letu 2018. To je samo del poslovanja z nepremičninskimi provizijami. Svojo osnovno dejavnost z nepremičninskim posredništvom širijo, kot je rekel Tim, v hipoteke, v lastninsko zavarovanje, širijo svoje poslovanje. Ker njihovo poslovanje še naprej raste, se lahko premaknejo v vedno več teh vertikalov. Imajo te klasične omrežne učinke, tako prek svojih spletnih seznamov, kot tudi, kot smo omenili, tiste odnose, ki jih imajo posredniki z ljudmi v vsaki od teh skupnosti, odnose, ki jih gradijo s svojimi obstoječimi strankami. To je podjetje, za katerega se v resnici, ko se povečuje, zdi, da lahko postane snežna kepa, ki se kota navzdol, in se sčasoma vse več dvigne.^