Vlaganje

Zakaj so se delnice Boeinga danes dvignile

Kaj se je zgodilo

Boeing (NYSE: BA)je v sredo dobil dobre novice s Kitajske in nadgradnjo z Wall Streeta. Delnica je zaradi tega pridobila višino in se je do poldneva zvišala za približno 5 %.

Pa kaj

Boeing je v zadnjih letih preletel veliko turbulenc – nekatere jih je ustvarilo podjetje. Letalo 737 Max, za katerega so nekoč mislili, da bi lahko postalo najbolje prodajano potniško letalo vseh časov, je bilo po dveh smrtnih nesrečah prizemljeno za skoraj 18 mesecev. Do takrat, ko so bila obravnavana vprašanja, ki so privedla do teh nesreč, in so regulatorji odobrili letala za ponovno letenje, je pandemija zmanjšala količino potnikov in prihodke letalskih prevoznikov, kar je povzročilo manjše povpraševanje po novih letalih.

johnson in johnsonovo cepivo proti moderni
Boeing 737 Max med letom.

Vir slike: Boeing.

Toda v sredo je vodja Boeingovih operacij na Kitajskem povedal Reutersu, da je bil poskusni let 737 Max prejšnji mesec za kitajske regulatorje uspešen, kar je vzbujalo upanje, da bo kitajska prepoved letala odpravljena pred koncem leta. Kitajska je največji trg, ki še ni ponovno certificiral 737 Max za delovanje.

Oglasil se je tudi Bernsteinov analitik Douglas Harned, ki je zatrdil, da je najhujše za letalske družbe konec. Harned je nadgradil Boeing, skupaj s tekmecem Airbus ( OTC:EADSY )in dobavitelja Spirit AeroSystems (NYSE: SPR), ki pravi, da čeprav zgodba o Boeingu 'ni povsem čista', smo končno dosegli prelomno točko za globalna potovanja in trendi zmogljivosti so videti obetavni.Kaj pa zdaj

Boeing je res spet v zraku, vendar bi morali vlagatelji imeti pripeti varnostni pas. Letalske družbe opažajo, da se trendi premikajo v pravo smer, vendar so zdaj prevozniki bolj osredotočeni na obnovo svojih bilanc in manj zainteresirani za nakup novih letal. Večina velikih naročil za nova letala, objavljena letos, je imela velike popuste.

Verjamem, da bo minilo nekaj časa, preden bo Boeing spet imel cenovno moč, zlasti s svojimi tradicionalno donosnejšimi mednarodnimi širokotrupnimi letali. Čeprav je najhujšega za 737 Max morda konec, se Boeing s svojim 787 Dreamliner še vedno bori z nadležnimi težavami pri oblikovanju, uvedba naslednje različice njegovega 777 pa je bila odložena.

Delnice Boeinga so si počasi opomogle od nizkih vrednosti, ki so se jih dotaknile v začetku pandemije. Cena delnice se lahko od tu še dvigne, vendar bo morda minilo veliko časa, preden se bo zares spet dvignila.kako kupiti johnson in johnson delnice


^