Vlaganje

Zakaj se je danes zaloga Blade Air Mobility dvignila

Kaj se je zgodilo

Delnice od Zračna mobilnost rezila (NASDAQ:BLDE)se je v torek po četrtletnem poročilu o dobičku družbe za helikopterski prevoz dvignila za več kot 16 odstotkov. Blade raste, vlagatelji pa so navdušeni nad obeti za nadaljnjo širitev v prihodnjih četrtletjih.

Pa kaj

Blade je v drugem fiskalnem četrtletju izgubil 4,2 milijona dolarjev s prihodkom v višini 9,3 milijona dolarjev. Toda zdi se, da so vlagatelji bolj osredotočeni na rast podjetja. Prodaja rezil se je medletno povečala za 44 %, pri čemer je vodilna dejavnost prevoza organov z 68 % dobičkom.

Dva pilota helikopterja v pilotski kabini skupaj.

Vir slike: Getty Images.

Podjetje je tudi povedalo, da bo s 1. junijem ponovno začelo svojo možnost prevoza potnikov na letališču v New Yorku, pri čemer se vozovnice začnejo pri 195 $ na sedež ali 95 $ na sedež z nakupom letne vozovnice. Blade prav tako uvaja partnerstvo z Rezervacija Holdings (NASDAQ:BKNG)blagovna znamka Kayak, ki bo odprla nove distribucijske kanale, in dejala, da napreduje pri uvajanju svojih dnevnih operacij na severovzhodu ZDA.

'Zadovoljni smo s 44-odstotno rastjo prihodkov družbe Blade v četrtletju, zlasti glede na primerjavo z obdobjem, na katerega COVID-19 v veliki meri ni vplival,' je v izjavi dejal finančni direktor podjetja Will Heyburn. 'Močna uspešnost pri naših prevozih organov MediMobility, letalskih letalih in prevozih na kratke razdalje na severovzhodu je več kot nadomestila upad letališča Blade zaradi pandemije.'Kaj pa zdaj

Blade je šel v javnost 7. maja z združitvijo z podjetje za nakupe za posebne namene Izkušnje naložbe. Posel je pustil, da je kombinacija s 365 milijoni dolarjev bruto izkupička začela delovati, podjetje pa je v objavi zaslužka navedlo, da namerava z gotovino v roki pospešiti svojo strategijo prevzema.

Izvršni direktor Rob Wiesenthal je dejal, da je Blade 'v dobrem položaju, da lahko izkoristi veliko zadržano povpraševanje po potovanjih, ko Američani začnejo znova odkrivati ​​potovanja.' Trgi v torek soglašajo s to oceno, zaradi česar so delnice višje.^