Vlaganje

Zakaj Bill Ackman sovraži dogovor United Technologies-Raytheon in zakaj se moti

Združene tehnologije '(NYSE:RTX)načrtuje združitev svojih letalskih sredstev s Raytheon (NYSE:RTN)ga je razkril aktivist Bill Ackman. V tem segmentu Poudarek na industriji: energija , Nick Sciple iz Motley Fool in sodelavec Fool.com Lou Whiteman razpravljata o Ackmanovih ugovorih in ponujata alternativno stališče.

Če želite ujeti celotne epizode vseh brezplačnih podcastov The Motley Fool, si oglejte naš center za podcaste. Celoten prepis sledi videoposnetku.

Ta video je bil posnet 27. junija 2019.

Nick Sciple: Dobil je malo kritike, ki je vodila do te združitve. Kot sem rekel, gre za združitev enakovrednih med tema dvema podjetjema. En slavni vlagatelj, Bill Ackman, se je oglasil in kritiziral ta posel, ker se morda ne zaveda v celoti vrednosti, ki je neločljivo povezana z United Technologies. Rekel je, da obstaja konglomeratni popust na delnice in z združitvijo z Raytheonom v bistvu menjajo podcenjene delnice in dajejo Raytheonu ugodnost tega konglomeratnega popusta. Ko pogledate nekatere od teh kritik te združitve z vidika vrednotenja za United Technologies, menite, da ima Ackman tu smisel? Ali pa mislite, da se je s temi kritikami malo zmotil?

Lou Whiteman: Stopimo korak nazaj. Ackman's je že nekaj časa vpleten v United Technologies, vključno s prizadevanjem za tristransko razdelitev. Morda celo več kot trismerni razkol. Zaradi združevanja in prevzema, ki ga je izvajal United Technologies, ni nikoli pridobil na uveljavitvi. Pravkar so končali posel z Rockwellom Collinsom, ki je znatno povečal letalsko in vesoljsko plat, vendar so morali ta posel skleniti in ga vsaj začeti izvajati, preden so razmislili o tem. Ackman je bil zelo velik pri razdelitvi treh delov. To se dogaja. Vedno ga je bolj kot druga dva dela zanimala vesoljska stran. Ja, kot pravite, njegov osnovni občutek je zdaj, ko vesoljska stran še vedno trpi zaradi popusta za konglomerat, zakaj zdaj zastavljate njene deleže, ko pa bo po njegovih mislih samo po sebi veliko močnejše?Ni nujno, da se strinjam z njegovim argumentom. Prvič, mislim, da mu manjka dejstvo, da tudi Raytheon tukaj v resnici ne dobi premije. Ta posel ni zasnovan tako, da bi obe strani dal premijo. Ideja dogovora je, da jih vsota delov naredi močnejše. Raytheon je v poslu ocenjen na približno 11X EBITDA. Malo je poželeno, ker je na zalogi, ampak to je približno tam, kjer so zdaj. Raytheon prinaša tudi veliko prednosti. Raytheon prinaša izpostavljenost obrambe, ki je drugačen nabor strank. United Technologies, kljub svojemu obsegu, so še vedno podvrženi Boeing in Airbus , še vedno pa se morajo pod pritiskom prikloniti Boeingu in Airbusu. Raytheon ima v vladi ZDA povsem drugačno stranko. Ta raznolikost prihodkov bo podjetju pomagala.

Prav tako je verjetno najpomembnejše in kar se zdi, da Ackman priročno zamudi ali preskoči, je United Technologies, težko je reči, ker se delitev dogaja, a zdi se, da bodo letalski enoti dali približno 24 milijard dolarjev v dolgovih. Za primerjavo, ima Raytheon manj kot 3 milijarde dolarjev dolgov. Če združite ti dve podjetji, boste imeli veliko bolj neokrnjeno bilanco stanja. Imeli boste fleksibilnost pri vračanju kapitala delničarjem. Imeli boste fleksibilnost za vlaganje v raziskave in razvoj. S to bilanco stanja boste lahko naredili veliko več, če boste vključili stran Raytheona. To je res, res v korist United Technologies. Imeli bodo težave z likvidnostjo, ne pa bodo imeli precejšnje dolžniško breme, ko bo ta razdelitev izginila.

Sciple: Prav. Samo to, da ti stabilni prihodki z obrambne strani poslovanja niso podvrženi toliko cikličnosti, kot boste videli v prostoru komercialnih letalskih družb, je to očitna prednost za United Technologies. En program, ki sem ga videl, je klical na nekaj različnih mestih, je turboventilatorski motor Pratt & Whitney in kaj lahko pomeni za napredovanje United Technologies. Vendar pa razvoj sčasoma stane 10 milijard dolarjev ali več. Za ta del poslovanja obstajajo jasne priložnosti za rast. Vendar pa je za to potrebno veliko vnaprejšnjih naložb.Ko pogledate ta posel v kontekstu tega, kaj bo storil za ta turboventilatorski motor naslednje generacije Pratt & Whitney, kakšne priložnosti bi lahko imel United Technologies za udobnejše ponovno vlaganje v ta del poslovanja, kakšne nove priložnosti ponuja ta Raytheon tam ustvariti združitev?

Beli človek: No, za eno stvar, da bi vam dal predstavo o velikosti in obsegu, o katerem govorimo, sem videl številko -- 60.000 inženirjev se združuje tukaj. V poslu ni veliko prekrivanj. United Technologies ne izdeluje raket. Raytheon je verjetno najbolj znan po sistemu Patriot, protiraketnem sistemu. Opravljajo veliko tega dela. Neposrednega prekrivanja ni veliko. Toda, na primer, Pratt & Whitney je trenutno v težkem razvojnem ciklu. Raytheon dela z lastnimi motorji, raketnimi motorji. Hiperzvok je eno področje, kjer mislim, da lahko sodelujeta. Obstaja več področij za potencialno sodelovanje kot pa področij, kjer se bodo prekrivali in rezali ali kombinirali. Toda sodelovanje je tukaj pomembno. Združujete veliko ljudi s sorodnih področij. In, oh, mimogrede, Raytheon ima 40 milijard dolarjev zaostanka, ki se načrtuje tudi v naslednje desetletje, kar zadeva načrtovanje finančnega vzvoda, načrtovanje prihodkov, načrtovanje ohranjanja zdrave bilance stanja. To je nekaj, kar morda ni edinstveno za obrambno industrijo, toda ker vlada kot stranka in vlada po zakonu pripravlja načrte porabe za pet, 10 let, obstaja veliko predvidljivosti, ki jo lahko uporabite, ko izdelujete naložbenih odločitev, kar menim, da je s komercialne strani zelo premalo cenjeno. Ampak mislim, da bo to v korist United Technologies.

Sciple: Ja, ko imate to prilagodljivost, da razmišljate dolgoročno, ker imate bolj razpršene prihodke, je vedno dobra stvar za podjetje, zlasti tisto, ki lahko trpi zaradi cikličnosti, ko greste skozi cikel nadgradnje v komercialnih letalskih družbah, take stvari .^