Vlaganje

Zakaj je zaloga športne opreme Big 5 danes upadla

Kaj se je zgodilo

Delnice od Velikih 5 športnih izdelkov (NASDAQ:BGFV)so se danes znižale, potem ko je trgovec s športno opremo sinoči objavil dobiček v drugem četrtletju. Medtem ko je podjetje poročalo o številkah izbruhov, ko je pred enim letom prešlo četrtletje zapora, se je zdelo, da so smernice premalo vlagateljem.

Posledično se je delnica ob 15.25 znižala za 9,6%. EDT.

je amc kratek stisk čez
Oseba, ki plača nekaj artiklov v trgovini s športno opremo.

Vir slike: Getty Images.

Pa kaj

Zahodni ZDA veriga je zabeležila primerljivo 31,2-odstotno rast prodaje oziroma 33,4-odstotno rast na dvoletni ravni. Skupni prihodki so se povečali za 43 % na 326 milijonov dolarjev, kar je precej pred soglasjem pri 291,7 milijona dolarjev.

kako vložiti 500 $ za hiter donos

Rezultati so bili močni tudi v nadaljevanju izkaza poslovnega izida, saj se je bruto marža povečala z 31,7 % na 38,9 % z izboljšanjem trgovskih marž in s povečanjem vpliva na stroške zasedenosti trgovin. Dobiček na delnico se je več kot potrojil z 0,52 dolarja na 1,63 dolarja, kar je zmanjšalo pričakovanja pri 1,08 dolarja.Družba je napovedala tudi 39-odstotno povečanje dividend, s čimer je svoje četrtletno izplačilo zvišala na 0,25 USD. To je bil njegov četrti dvig dividend v zadnjem letu, s čimer se je izplačilo povečalo z 0,05 USD na 0,25 USD. To je jasen znak, kako je bilo podjetje med pandemijo odlično.

Izvršni direktor Steven Miller je pohvalil uspešnost podjetja, vendar je tudi priznal, da se bo rast začela umirjati, rekoč: „Čeprav smo na vrhuncu rasti prodaje, povezanega s COVID-19 v letu 2020, in na nas vplivajo motnje dobavne verige, o katerih se pogosto poroča, in zaposlovanje izzivov v maloprodajni industriji, smo še naprej dosegali močno rast prodaje in marž v primerjavi s preteklimi ravnmi pred pandemijo. To lahko pojasni, zakaj se delnice danes znižajo.

Kaj pa zdaj

V svojih smernicah za tretje četrtletje je družba zahtevala enakomerno do srednje enomestno primerljivo rast prodaje, kar je 14,8-odstotno povečanje v četrtletju pred letom dni. Na koncu vidi dobiček na delnico od 0,95 do 1,15 dolarja, kar je manj od 1,31 dolarja pred letom dni, vendar bolje od ocen pri 0,86 dolarja.Big 5 je bil med pandemijo eden največjih zmagovalcev, saj so se njegove delnice povečale za več kot 5000 % od najnižje do vrha. Medtem ko posel še vedno deluje učinkovito, so primerjave začenjajo težje, zlasti v končni fazi, saj zaostaja za lanskoletno rastjo.

kaj, če je moj stimulativni ček šel na zaprt račun


^