Vlaganje

Zakaj so delnice AMC poskočile v petek

Kaj se je zgodilo

Večletna zaloga memov AMC Entertainment (NYSE:AMC)pogosto trguje le z objavami na družbenih omrežjih in razpravami na forumih Reddit. Toda obvestilo podjetja o samem poslu danes giblje delnice. Delnice AMC so v zgodnjem trgovanju poskočile za 5,5 %, vendar so kmalu zmanjšale nekaj teh dobičkov. Od 12.15 ure dalje EDT je ​​delnica še vedno porasla za 2,3%.

kolikokrat se je jabolčna zaloga razdelila

Pa kaj

Začetni skok je prišel po tem, ko je podjetje povedalo, da je odkupilo nekaj svojih najdražjih dolgov. Popravila je 41 milijonov dolarjev za odkup 35 milijonov dolarjev dolga, ki bi zapadel leta 2026 z najmanj 15-odstotno obrestno mero. Znesek je vključeval zaprtje glavnice ob odplačilu obračunanih in neplačanih obresti. V primerjavi s 5,5 milijarde dolarjev celotnega dolgoročnega dolga podjetja je znesek arašidov. Toda izvršni direktor AMC Adam Aron je objavo uporabil tudi za promocijo izboljševanja poslovnih možnosti podjetja.

Vlečenje gotovine iz denarnice za poplačilo dolga.

Vir slike: Getty Images.

Kaj pa zdaj

Kar je morda vzbudilo zanimanje vlagateljev še bolj kot manjše zmanjšanje dolga, je bil povzetek tega, kaj AMC počne, da bi se opomogel od upočasnitve pandemije, in kako namerava uspeti v prihodnje. Trgovci na drobno, zaradi katerih je AMC postal meme, so računali, da bo Aron podjetje popeljal do novih višin, zato so zelo pozorni na njegove komentarje.

Aron je opozoril na 'nedavne inovacije', vključno z uporabo premalo izkoriščenih gledališč za prikaz 'ekskluzivnih glasbenih izkušenj ter programov WWE in UFC.' Opozoril je tudi na zavezo AMC, da sprejema plačila v kriptovalutah, vključno z Bitcoin , Ethereum , in potencialno Dogecoin do konca leta.Nekaj ​​tega, kar Aron predlaga, je zmedeno in verjetno ne bo pomagalo pri vračanju podjetja k dobičkonosnosti. Izrazil pa je tudi zaupanje v prihajajoče filmske izdaje s studii, ki bodo uporabljali gledališka okna pred izdajo v storitvah pretakanja. To je dejansko tisto, kar delničarji potrebujejo, da podjetje preživi, ​​kaj šele, da uspe.

la-z-boy vključen


^