Vlaganje

Zakaj Amazon ne namerava kupiti Kohl's

Novica, ki Amazon (NASDAQ:AMZN)nameraval odpreti lastne veleblagovnice, je privedlo do ugibanj, da bi ga lahko prevzela Kohl's (NYSE:KSS).

Medtem ko sta obe podjetji sodelovali pri sprejemanju vračil Amazona in dodajanju Amazonovih trgovin v trgovinah, se dokončna pridobitev zdi malo verjetna. V tej epizodi od Petica , posneto 23. avg , avtorji Fool Jeremy Bowman, Brian Withers in Toby Bordelon pojasnjujejo, zakaj.

Brian Withers: V petek je nekdanji izvršni direktor maloprodaje Jan Rogers Kniffen, zdaj pa analitik CNBC, absolutno predlagal isto stvar v petek v intervjuju za Yahoo! Finance v živo. Rekel je, da bi morali kupiti Kohl's. V enem zamahu bodo dobili tisoč svojih trgovin, imeli bi vodstveno ekipo, ki bi jih lahko vodila, vanje lahko dajo vse, kar želijo, in trgovine so verjetno trenutno v povprečju približno 25.000 kvadratnih metrov večje od njih. morajo biti, da so zagotovo lahko mini distribucijski center in center za pomoč strankam. S Kohl'som že poslujejo. Če niste seznanjeni s tem odnosom, lahko greste v Kohl's in vrnete stvari in to sem storil. Včasih je bil Kohl's približno kilometer od moje hiše in to je bil izredno enostaven način za vrnitev stvari v Amazon. Niti vam ga ni bilo treba zapakirati, samo ste prinesli svojo črtno kodo in artikel nazaj, oni pa so ga vzeli kar tam in ga dali v velik koš in ga odposlali z Amazona. Vprašanje je, Toby, ali se strinjaš z Janom Rogersom Kniffenom, ali naj kupijo našega Kohla?

Toby Bordelon: Ne. [smeh] To nima smisla. Zakaj bi Amazon kupil Kohl's? Dobil sem argument, da poglej, imajo to razmerje, da bi lahko uporabili prostor. Mislim, da Amazon noče biti lastnik Kohl's. daj no. Kdo želi biti lastnik Kohl's? [smeh] Moraš prevzeti ta posel in ga moraš voditi ali pa ga preprosto zapreš ali pa nekaj preplačuješ. Rekli boste samo: 'Ni nam treba tega početi, kupimo vas samo zaradi nepremičnine.' Morda je treba slišati dogovor, morda lahko sklenete posel, ki pravi: »Razumem, da vaš posel ni tako odličen. Bi nam radi prodali polovico svojih trgovin?' [smeh] Potencialno, nekaj takega. Če Amazon očitno želi to maloprodajno prisotnost, mislim, da lahko pridejo do tja pametneje, ceneje in bolje kot samo nakup Kohl's. Tehnično lahko oblikujejo, kar želijo, in jih postavijo točno tam, kjer želijo, da so. Namesto da bodo samo tam, kjer je Kohl's, kar morda ni idealna lokacija za to, kako želijo to uporabiti in kaj želijo narediti z njim. Ko kupite podjetje, nosite vse težave in težave, povezane s tem. Kohl's trenutno ni zmagovalni posel. ne mislim. Zakaj bi to želeli ali bi želeli to težavo? Če bi bil Kohl's, bi bil pravzaprav nekoliko nervozen, ko bi slišal, da Amazon odpira maloprodajne prostore, navadne trgovine, kajti kaj to pomeni za to stalno razmerje? Kaj če ne bodo več potrebovali Kohla? Kaj boš potem naredil, če si Kohlov? Če boste prepolovili promet v trgovini, ker ne boste več prejemali vračil Amazon. imaš problem. Nočem preveč obremenjevati Kohla, vendar se mi to preprosto ne zdi smiselno. Zakaj bi Amazon to storil?

Jeremy Bowman: Toby, kdaj si bil nazadnje pri Kohlu?Toby Bordelon: Da vrnem nekaj, kar sem naročil pri Amazonu. [smeh]

se bodo zaloge moderne vrnile navzgor

Jeremy Bowman: Ne spomnim se, kdaj sem bil nazadnje tam.

Toby Bordelon: Iskreno povedano, pri Kohlu sem videl drugo osebo, ki sem jo poznal v mestu, v vrstah, da bi nekaj vrnil iz Amazona. [smeh] To nekaj pove, kar mislim.Jeremy Bowman: Ne razumem, zakaj Kohl's to počne osebno. O tem, da jih bo Amazon kupil, so se pojavile govorice, odkar so sklenili ta dogovor. Mislim, da obstajajo tudi Amazon shop-in-shops in Kohl's. Ampak preprosto ne morem graditi na tem, kar je rekel Toby. Kohl's ni dober posel. Mislim, da je želja Amazona po odprtju veleblagovnic strankam ponuditi nekaj novega in eksperimentirati s tehnologijo, kot smo videli pri trgovinah Amazon Go. Njihova tehnologija, ki je pravkar odšla, je zelo kul. Blagajne ni. Preprosto potegnete svojo kartico in izberete, kar želite, na policah in odidete. Mislim, da to zdaj širijo tudi na celotno trgovino z živili ali pa morda želijo preizkusiti nekaj, kot je algoritem priporočil, ki lahko izbere izdelke za vas. Ne vem, toda Amazon je najprej tehnološko podjetje, zato mislim, da bodo poskusili, če bodo odprli veleblagovnico, bodo poskušali to preobleči ali vsaj združiti z nekatere stvari, ki jih že počnejo. Kot vidimo pri njihovih knjigarnah, trgovinah s 4 zvezdicami. Prav tako mislim, da je bil edini drugi trgovec na drobno, ki so ga kupili, Whole Foods in to res ni šlo tako dobro. To so storili, potem ko so 10 let poskušali vdreti v maloprodajo živil pri Amazon Fresh, kar tudi ni šlo dobro. Torej, to je bila bela zastava, nakup Whole Foods in to je bilo leto 2017. Spomnite se, da so zaloge živil pravkar ob tej novici naletele in bilo je, vau, Amazon bo prevzel supermarkete in vse to in podobno se ni zgodilo. Walmart, Costco, Target, te trgovine so uspele, njihovi oddelki z živili so se dobro odrezali. Mislim, da Whole Foods res ne pridobiva pomembnega tržnega deleža, res je edina stvar, ki se zdi, da je Amazon naredil z njim, saj ga je le združil s Prime. Mislim, da če se bo Amazon odprl v veleblagovnicah, bodo začeli iz nič in se ga lotili po svoje.

Brian Withers: Zanimivo je, da omenjate pridobitev Whole Foods. Takrat je šlo za približno 13 milijard dolarjev in ta direktor maloprodaje je rekel, da če daš premijo na Kohl's, kar se sliši, kot da nobeden od vaju ne bi storil [smeh], bi porabil približno 10 milijard. Deset milijard ni velik kos spremembe za Amazon. Spomnim se, da je Jeff Bezos uporabljal vrata kot mizo v prvem skladišču, ki so ga imeli. Od začetka so bili zelo poceni in osredotočeni na stroške in uporabniško izkušnjo. Ne morem si predstavljati. Pridobitve so težke. Ne samo, da imate vse trgovine, s katerimi se morate ukvarjati, imate njihovo kulturo, imate njihovo vodstvo, imate potencialno naknadno opremljanje, ki ga morate opraviti. Greš skozi vso to zmešnjavo, porabiš 10 milijard in potem ugotoviš, da ne deluje kot Whole Foods. Všeč mi je, kaj je Amazon naredil s Kohl'som in zagotovil prostor za vrnitev strank. Ampak veš kaj? Če je šlo za poskus in nakup, je tega obdobja konec. Mislim, da so pustili to možnost. Presenečen sem, da fant kar naprej govori: 'To sem omenjal od leta 2014.' No, mislim, da Amazonu ni všeč [smeh] ideja. [smeh] Na to bi se že premaknili.

kaj je stop limit pri trgovanju s ponudbami

10 delnic, ki so nam bolj všeč kot Amazon
Ko ima naša nagrajena skupina analitikov namig o delnicah, se lahko splača poslušati. Konec koncev, glasilo, ki ga vodijo že več kot desetletje, Motley Fool Stock Advisor , je trg potrojil.*

Pravkar so razkrili, za kaj verjamejo deset najboljših delnic da bi vlagatelji kupili zdaj ... in Amazon ni bil eden izmed njih! Tako je – mislijo, da je teh 10 delnic še boljši nakup.

Oglejte si 10 delnic

*Stock Advisor se vrne 17. septembra 2021^