Vlaganje

Zakaj bo popolnoma novi Chevy Silverado 2019 General Motors stal 60.000 prodaj

Vodstvo pri General Motors (NYSE:GM)so očitno navdušeni nad potencialom svojih povsem novih pickupov polne velikosti, Chevrolet Silverado 2019 in GMC Sierra.

Oba naj bi šla v proizvodnjo konec tega leta, GM pa pričakuje, da bosta oba pripeljala domovveč dobička na tovornjakkot sedanji Silverado in Sierra.

Toda glavni finančni direktor GM, Chuck Stevens, je pred kratkim jasno povedal, da bo pot od tod do teh debelih dobičkov težavna, saj dajanje teh novih pickupov v proizvodnjo ne bo preprosto.

koliko denarja moram vložiti
Temno rdeč pickup Chevrolet Silverado 2019.

Zagon GM-ovega povsem novega Chevrolet Silverado 2019 v proizvodnjo bo zapleten in drag proces. Vir slike: General Motors.

GM se uči iz Fordovih izkušenj

Čeprav GM ne bo začel s proizvodnjo novih tovornjakov do četrtega četrtletja 2018, je že začel izvajati obsežne spremembe v svojih tovarnah, ki bodo potrebne za njihovo izdelavo.GM očitno upa, da se bo učil od najvišjega rivala Ford Motor Company 's(NYSE:F)izkušnje. Predstavitev Fordovega povsem novega F-150 iz leta 2015 je sledila večmesečnemu delu. Ta novi F-150 je imel aluminijaste plošče karoserije namesto jeklenih plošč svojega predhodnika, kar pomeni, da je za izdelavo zahteval zelo drugačno orodje in postopke. Ford je moral v bistvu razbiti in obnoviti dve najbolj obremenjeni tovarni v trenutku, ko je povpraševanje po pickupih cvetelo.

Ford je to uspel, vendar ne brez stroškov. Podjetje je že vnaprej opozorilo, da bo izgubilo90.000 enot proizvodnje. Pred začetkom tovarniških predelav je sestavil zaloge pickupov iz leta 2014, vendar še vedno: prodaja Fordovih pickupovzaostajala za več mesecevmedtem ko je delalo, da bi tovarne znova zagnale.

kako izračunati povprečni lastniški kapital

Da bi bilo jasno, je bil ta trud vreden stroškov: s pomočjo zelo močnega trga je novi F-150 pomagal pripeljati Ford dorekordni dobiček v letu 2015in2016. Toda leta 2018 je ameriški trg novih avtomobilov videti nekoliko raztrgan - zato je GM pripravil načrt, za katerega upa, da bo nekoliko izboljšal Fordove izkušnje.V prvi četrtini prihaja velik udarec

GM-ovi novi tovornjaki nimajo popolnoma aluminijastih karoserijskih plošč. Toda kot je Stevens pojasnil med GM-jev zaslužek se oglasi ta teden , novi tovornjaki so res popolnoma novi, popolnoma drugačni od trenutnih modelov. To pomeni, da mora GM opraviti obsežne (in drage) spremembe v večjih delih svojih tovarn tovornjakov ('karoserije' v govoru podjetja), ki sestavljajo karoserije in šasije tovornjaka.

To je povsem nova arhitektura. Naše zadnje tri generacije tovornjakov so bile v osnovi enake arhitekture s spremembami pločevine. To je torej popolnoma nova arhitektura, ki zahteva popolnoma nove karoserske delavnice. Ko si torej v določenih obratih vzamemo izpade, je to zato, ker bodisi predelamo ali gradimo nove karoserske delavnice, da olajšamota zagon. Pri tem smo bili oportunistični, da to počnemo med počitnicami, tako da lahko dobite dodaten čas za te prehode brez popolnega vpliva na izpade.

Te spremembe so se že začele in že imajo učinek. Stevens je dejal, da bi morali vlagatelji v prvem četrtletju pričakovati 60.000-odstotni upad GM-ovih pošiljk v Severni Ameriki, predvsem zaradi zastoja v tovarnah GM-ovih pickup.

To je velik hit. Čeprav GM ne objavlja natančnih podatkov o proizvodnji za vsak model, vemo, da je v ZDA v prvih treh mesecih leta 2017 skupaj prodal približno 178.000 Silverado in Sierra. GM izgublja proizvodnjo, ki ustreza tretjini v prvem četrtletju lanskega leta je bila prodana v polni velikosti. Glede na donosnost teh tovornjakov je to velik zadetek.

kako začeti vlagati v delnice
Prikazan je modri Chevrolet Silverado 2500 HD, ki se ga udeležujeta 2 delavca na tekočem traku v GM

Delavci sestavljajo Chevrolet Silverado 2500 HD v tovarni GM v Flintu v Michiganu, eni od več tovarn GM, ki bodo predelani za izdelavo povsem novih pickupov. Vir slike: General Motors.

Kako bo GM preprečil, da se ta številka poslabša

Skupno, je dejal Stevens, GM pričakuje, da bo leta 2018 izgubil približno 120.000 enot proizvodnje zaradi tovarniških sprememb, potrebnih za izdelavo povsem novih tovornjakov. Toda tu je zasuk: GM ima zapleten načrt za povečanje proizvodnje svojih trenutnih tovornjakov, medtem ko so nekatere njegove tovarne preopremljene.

kaj pomeni likvidnost pri delnicah

Na kratko, GM-jeva montažna tovarna Fort Wayne v Roanokeu v Indiani bo poslala delno sestavljene tovornjake in dele v svojo zelo prilagodljivo montažno tovarno Oshawa v Ontariu, ki bo barvala in dokončala tovornjake. (Oshawa ima neuporabljeno montažno linijo, ki se pretvarja za to delo.)

Če se to malo sliši Rube Goldberg, no, je. Gre za kramp, ki ga je GM poimenoval 'Oshawa Shuttle'. Upajo, da jim bo Shuttle letos omogočil izdelavo približno 60.000 dodatnih pickupov modela 2018. Če bo delovalo, bo zapustil GM z upadom proizvodnje za približno 60.000.

To ni idealno, vendar premaga 90.000 tovornjakov, ki jih je Ford izgubil v letih 2014 in 2015. Še pomembneje je, da čeprav bo GM verjetno prizadel rezultate v prvem četrtletju, bi moral biti sposoben nadomestiti nekaj izgubljenega dobička do leta - konec.^