Vlaganje

Zakaj delnice letalskih družb danes letijo visoko

Kaj se je zgodilo

Ugledni analitik je pravkar izdal nadgradnjo Southwest Airlines (NYSE:LUV), zaradi njegove utemeljitve pa ves sektor beži. Delnice jugozahoda, Delta Air Lines (NYSE: DAL), United Airlines Holdings (NASDAQ:UAL), in JetBlue Airways (NASDAQ:JBLU)so se v petek zjutraj povečale za več kot 5 % na podlagi komentarja, da okrevanje letalstva po pandemiji še zdaleč ni končano.

kolikšen je delež gamestopa

Pa kaj

Za delnice letalskih družb je bilo nekaj turbulentnih let, saj je delnice sprva močno prizadela pandemija zaradi bojazni, da bi padec povpraševanja po potovanjih povzročil naval bankrotov letalskih družb. Toda v ZDA je industrija lahko preletela neurje bolje, kot je bilo pričakovano, in ko so se cepiva začela uvajati, so bile letalske družbe del tako imenovanega 'reopening rally' v začetku tega leta.

Silhueta letala, ki leti nad palmami.

Vir slike: Getty Images.

Delnice so že nekaj mesecev večinoma šle na stran, ujete v bitki med biki, ki vidijo znatno zadržano povpraševanje, in medvedi, ki skrbijo za dodaten dolg, ki so ga prevzeli med krizo, poleg težav, vključno z različico Delta in nadaljevanjem počasnega povpraševanja po poslovanju. in mednarodna potovanja.

Ampak JP Morgan Jamie Baker meni, da so pomisleki pretirani. Baker je v petek nadgradil Southwest z nevtralnega na prekomerno težo in dvignil svojo ciljno ceno na 70 dolarjev s 64 dolarjev.zakaj je brk tako drag

Bakerjevo razmišljanje odmeva pri vlagateljih v več letalskih družbah. Analitik je zapisal, da imajo delnice letalskih prevoznikov 'prostor za delovanje', pri čemer navaja 'spodbudne' podatke o notranjih potnih stroških JP Morgan in nedavno napovedano omilitev mejnih omejitev ZDA. To ostaja domači reli, je dejal Baker, vendar evropska potovanja začenjajo oživljati in obstajajo tudi znaki izboljšanih rezervacij na zelo pomembni poti New York-London.

Kaj pa zdaj

Baker je nadgradil samo Southwest, vendar je enostavno razumeti, zakaj komentar premika celoten sektor. Bikovska naklonjenost presega poslovanje ene letalske družbe. Jugozahod na primer niti v Evropo ne leti.

Seveda ostaja veliko tveganj. Obstaja razlog za upanje, da je najslabša različica Delta za ZDA, vendar ne vemo, kaj bi lahko sledila pandemija in kako bi ta razvoj dogodkov lahko vplival na prihodnja četrtletja. In obstaja nekaj spodbudnih znakov, da bi lahko zgodovinsko bolj donosni segmenti trga, kot so poslovna in mednarodna potovanja, padli na najnižjo raven. Kljub temu številne korporacije ne bodo zahtevale od zaposlenih, da se vrnejo v pisarno do leta 2022. Zato si je težko predstavljati hiter porast potovalnega posla v kratkem.zakaj se zaloge gamestop znižujejo

Ocene so razumne, a negotovost ostaja. Strinjam se z Bakerjevim splošnim optimističnim tonom, toda vlagatelji se morajo zavedati, da je malo verjetno, da bo to naravnost višje in da so tveganja še vedno v igri. Za tiste, ki so se pripravljeni zapreti zaradi turbulence in kupiti zdaj, je najbolje, da se držijo vrhunskih operaterjev, kot sta Southwest in Delta.^