Vlaganje

Kje bo Bumble Stock čez 5 let?

Bumble (NASDAQ: BMBL), ki omogoča samo ženskam, da naredijo prvi korak v svoji istoimenski aplikaciji za zmenke, je bila objavljena februarja po ceni 43 dolarjev na delnico. Delnica se je na prvi trgovalni dan odprla pri 76 USD za delnico, nekaj dni pozneje je dosegla najvišjo vrednost 84,80 USD, vendar je izgubila zagon in maja padla pod svojo IPO ceno.

Star Wars Battlefront 2 prodajne številke

Delnica se zdaj trguje z nizkimi 50 dolarji, vendar je njen nestanoviten prvenec požgal številne vlagatelje. Pred kratkim sem tehtal primeri bikov in medvedov za delnico Bumble in sklenil, da bi se lahko v naslednjih petih letih še podvojil ali potrojil, če bodo njeni prihodki še naprej naraščali za približno 20 % letno.

Danes se bom poglobil v kratkoročne izzive podjetja, njegove načrte za prihodnost in kako bi lahko podprli njegovo dolgoročno rast.

Oseba med pitjem kave uporablja aplikacijo za pametni telefon.

Vir slike: Getty Images.

2021-2022: Premagovanje pandemije

Največji kratkoročni izziv Bumble je pandemija. Njeni prihodki so se leta 2019 povečali za 36 %, leta 2020 pa so narasli le za 19 %, saj je več ljudi ostalo doma v času krize. Rast se je v prvi polovici leta 2021 znova pospešila, ko so ljudje spet začeli odhajati, in pričakuje, da se bodo njeni prihodki v celotnem letu povečali za 29 % na 31 %.Vendar pa bi nedavno širjenje različice delta lahko Bumbleu še vedno otežilo dosego teh ciljev, čeprav podjetje trdi, da lahko še naprej prenaša vetrove, povezane s pandemijo.

Med konferenčnim klicem v zadnjem četrtletju je izvršna direktorica Whitney Wolfe Herd dejala: 'Kljub izzivom, s katerimi se svet sooča z različico delta, še naprej opažamo pozitivne trende na naših platformah, tudi na nekaterih najbolj prizadetih trgih.'

Analitiki prihodnje leto pričakujejo, da se bo prihodek Bumble povečal za 24 % na 943 milijonov dolarjev. To oceno bi morali jemati z rezervo, vendar je delnica videti poceni pri 10-kratni oceni. Njegov večji in počasneje rastoči tekmec, Skupina ujemanja (NASDAQ: MTCH), trguje 12-krat prodajo naslednje leto .2023-2024: Širitev svojega geografskega dosega

Bumble in njegova manjša aplikacija Badoo se trenutno uporabljata v več deset državah. Lani je ustvaril 55 % svojih prihodkov v Severni Ameriki, preostalih 45 % pa na čezmorskih trgih.

Vodstvo še ne razkriva svoje rasti v tujini po posameznih državah, vendar je v zadnjem četrtletju izpostavilo Indijo kot velik rastoči trg za svojo istoimensko aplikacijo. Čeprav se je različica delta razširila po Indiji, se je število mesečnih aktivnih uporabnikov (MAU) v podjetju v četrtletju povečalo za 60 % v primerjavi z letom.

Indijski trg spletnih zmenkov bi lahko med letoma 2021 in 2025 rasel po skupni letni stopnji 17,6 %, glede na raziskavo Statista Research, s čimer bi postal eden najhitreje rastočih trgov za aplikacije za zmenke na svetu. Podjetje pričakuje, da se bo stopnja penetracije uporabnikov aplikacij za zmenke v Indiji povečala s 3 % v letu 2021 na 4,3 % v letu 2025 (še vedno manj kot tretjina penetracije v ZDA, ki znaša 15,2 %).

Bumble bi lahko imel prednost pred svojimi konkurenti v Indiji, ker njegova aplikacija svoje uporabnice naravno ščiti pred neželenimi napredki. Ta poudarek na varnosti bi lahko obravnaval zaskrbljenost glede stopnjevanja nasilnih napadov na ženske v Indiji v zadnjem desetletju.

delnice za nakup maja 2020

V naslednjih nekaj letih bi lahko pridobil tudi manjše regionalne aplikacije za zmenke, da bi razširil svoj portfelj preko svojih dveh glavnih aplikacij. Za primerjavo, Match večino svojih prihodkov ustvari s Tinderjem, ima pa tudi več kot ducat drugih aplikacij, ki ciljajo na določene regije in demografijo.

Ženska s klobukom stoji na vogalu in gleda v svoj pametni telefon, medtem ko avtobus pelje mimo nje v ozadju.

Vir slike: Getty Images.

2025 in naprej: razširitev funkcij, ki niso povezane z zmenki

Bumble in Badoo sta imela v zadnjem četrtletju 2,9 milijona plačanih uporabnikov v primerjavi z zadnjim Matchovim štetjem 15 milijonov plačljivih uporabnikov. V naslednjih petih letih bo Bumble verjetno še naprej rasel hitreje kot Badoo. Morda bi pridobil več aplikacij, da bi pridobil nove uporabnike, lahko pa bi tudi razširil Bumblejeve funkcije brez zmenkov, da bi postal žensko socialno omrežje.

Dve glavni funkciji brez zmenkov sta BFF, ki se osredotoča na platonske odnose, in Bizz, ki je zasnovan za poslovne povezave. V zadnjem četrtletju je Wolfe Herd dejal, da 10 % MAU že uporablja BFF, kar kaže, da ima 'izjemno dovoljenje, da je veliko širša blagovna znamka za iskanje prijateljev in na koncu širša blagovna znamka življenjskega sloga žensk.'

Bumble še ni neposredno monetiziral BFF, vendar so MAU, ki so dostopali do njegovih funkcij za zmenke in BFF, v zadnjem četrtletju ustvarili 30 % višji povprečni prihodek na uporabnika (ARPU) kot uporabniki samo za zmenke. Wolfe Herd je opozoril, da bi Bumble lahko sčasoma monetiziral BFF z oglasi.

je nakup zlata dobra ideja

V prihodnosti bi lahko kombinacija BFF, Bizz in drugih novih funkcij brez zmenkov podprla Bumblejevo evolucijo v žensko usmerjeno socialno omrežje. Ta razširitev bi ga lahko razlikovala od aplikacij Match, ustvarila nove prihodke od oglaševanja in celo podprla integracijo funkcij 'socialnega nakupovanja'.

Nedavno partnerstvo z Snap (NYSE: SNAP), ki je v svoje video klice integriral Snapchatove leče za razširjeno resničnost, poudarja potencial rasti podjetja, ki presega zmenke, ki temeljijo na potegu. Prva kavarna in vinski bar Bumble, ki sta se odprla v New Yorku preteklo poletje, bi lahko utrla pot za več partnerstev v restavracijah tretjih oseb za njegove aplikacije.

Veliko prostora za rast

Bumble se še vedno sooča s hudo konkurenco s strani Matcha, vendar verjamem, da je dovolj prostora za več igralcev za uspeh na trgu spletnih zmenkov. Če Bumble premaga pandemijo in se še naprej širi, bi lahko v naslednjih petih letih ustvaril veliko večji dobiček za vlagatelje.^