Vlaganje

Katera vprašanja bi morali zastaviti svojemu finančnemu načrtovalcu?

Finančni načrtovalec lahko pomaga upravljati vašo naložbeno strategijo, ustvariti proračun in pomagati na številnih drugih področjih vašega finančnega počutja. Ampak pomembno je vedeti, v kaj se spuščaš. V tem Fool Live video posnetek, posneto 16. junija , certificirani finančni načrtovalec Robert Brokamp razpravlja o nekaterih stvareh, ki jih morate vprašati svojega finančnega načrtovalca, preden začnete.

Robert Brokamp: Imam vprašanje od Foofoofoolina. 'Načrtujem sestanek s CFP v naslednjih nekaj tednih, da bi razpravljali o prihodnji upokojitvi čez tri leta, kakšna vprašanja naj zastavim?' Najprej moram promovirati prihajajočo epizodo Pestri bedaki odgovori . Zdaj je bil včeraj objavljen Matt Frankel. Z Mattom sva se pogovarjala o tem, kako izbrati posrednika za popust in kako izbrati robotskega svetovalca. Če iščete nekoga, ki bi samo upravljal vaš portfelj, poceni in poceni. V epizodi naslednjega tedna, ki bo objavljena prihodnji torek, bo predstavljen eden od naših finančnih načrtovalcev za Motley Fool Wealth Management, in govorili bomo o tem, kako izbrati bolj občutljiv finančni načrtovalec. To želim samo promovirati. Samo da vam zdaj dam kratek odgovor, Foofoofooling, prva stvar, ki jo morate storiti, preden vstopite, je ugotoviti, kaj želite. Ali želite, da vam nekdo da enkratno drugo mnenje o vsem, kar počnete? V tem primeru želite poiskati nekoga, ki zaračunava po urah ali po projektu.

Ali pa želite, da bi nekdo upravljal vaše naložbe? V tem primeru boste plačali sredstvo za upravljanje. Povprečje je okoli 1%. Vem, da imamo o tem pozneje še eno vprašanje, s katerim se bom verjetno pogovarjal, ali pa želite vse, nekoga, ki bo upravljal vaše naložbe in opravil finančno načrtovanje, vaše upokojitveno načrtovanje, načrtovanje fakultete, vse te vrste stvari. Najpomembnejša stvar za vas je ugotoviti, kaj želite. Nato vprašajte št. 1, kako boste prejeli plačilo, ker želite razumeti, ali so samo provizijski, kar pomeni, da zaračunavate nekoliko enako provizijo, ne glede na to, kakšen nasvet dajejo ali prejemajo provizijo, v kateri V tem primeru se morda sprašujete, ali predlagajo stvari, ki so boljše za vas ali zanje. Želite se prepričati, da lahko zagotovijo storitve, ki jih iščete. Mislim, da se je pomembno tudi vprašati, ali delajo z ljudmi, kot si ti.

Če ste lastnik podjetja, želite najti finančnega načrtovalca, ki ima izkušnje z lastniki podjetij. Nekateri ljudje so specializirani za mlade strokovnjake, nekateri ljudje so specializirani za ljudi, ki so na robu upokojitve, kot ste vi, Foofooling. To je še eno vprašanje. Prav tako bi vas vprašal, kako dolgo ste v poslu in za vaša imenovanja. Zdaj pravite, da je ta oseba CFP? To je dober znak. Opravljati so morali več razredov, opraviti so morali nekoliko strog izpit in imeti morajo določeno število let izkušenj na trgu. Obstaja veliko drugih označb, ki niso tako stroge, zato bi vprašal tudi o tem.^