Vlaganje

Kaj naredi Cummins eno najboljših ameriških podjetij

25 najboljših podjetij v Ameriki

Od leta 1919, Cummins (NYSE:CMI)je vodilni pri oblikovanju in proizvodnji visokozmogljivih motorjev svetovnega razreda. Danes so Cumminsovi motorji znani po svoji zanesljivosti, učinkovitosti porabe goriva in nizkih emisijah ter jih je mogoče najti v tovornjakih na dolge razdalje, avtobusih, lahkih tovornih vozilih in težki opremi za gradbeništvo, kmetijstvo in rudarstvo.

Prodaja motorjev predstavlja le polovico prihodkov. Preostanek prihaja iz opreme za proizvodnjo električne energije, kot so dizelski generatorji, komponent, kot so najsodobnejše rešitve za emisije in sistemi za gorivo podjetja, ter distribucija. Izdelki Cumminsa s sedežem v Indiani se prodajajo po vsem svetu: mednarodni trgi zagotavljajo približno 60 % prihodkov, Cummins pa je dobro pozicioniran v hitro rastočih geografskih območjih, kot sta Brazilija in Kitajska.

Cumminsove delnice so v zadnjih dveh letih zastale in padle glede na S&P 500. Vendar pa med uvedbo strožjih predpisov o emisijah po vsem svetu in potrebo avtoprevozništva po zapolnitvi zaostanka povpraševanja iz recesije vlagatelji ne bi smeli biti presenečeni da vidim Cumminsa, kako se vrne.

Primer za Cummins
V industriji, kot je programska oprema ali vrhunska maloprodaja, je enostavno biti trajnosten, ko vaše podjetje sploh ni zelo okoljsko intenzivno. Toda kot proizvajalec, zlasti izdelovalec motorjev, bi lahko pričakovali, da bo moral Cummins uporabiti veliko virov in ustvariti veliko onesnaževanja, da bi ostal konkurenčen. Nič ne more biti dlje od resnice.

Cummins je agresivno zmanjševal lastne emisije toplogrednih plinov in premagal svoje cilje z zmanjšanjem emisij za 28 % glede na raven iz leta 2005 v letu 2010. Ta dosežek je podjetju omogočil, da je osvojilo prve nagrade EPA za podnebno vodstvo. Zdaj si je Cummins postavil ambiciozen cilj, da do leta 2015 zmanjša emisije za 40 % glede na raven iz leta 2005.Za svoje lastne izdelke Cummins na strožje predpise glede učinkovitosti porabe goriva in emisij ne gleda kot na ovire, temveč kot na priložnost za predstavitev vodilne tehnologije podjetja na trgu pri izdelavi najčistejših in najučinkovitejših motorjev. Cummins ima veliko prisotnost na trgu motorjev na zemeljski plin prek skupnega podjetja z Westport inovacije (NASDAQ:WPRT)zemeljski plin kot vir goriva ni le cenejši od nafte, ampak je dramatično čistejši, kar pomaga tovornjakarjem prihraniti denar pri gorivu in prispeva k manj onesnaževal trdnih delcev in emisij toplogrednih plinov.

Tudi Cumminsovi dizelski motorji so med najčistejšimi na svetu. Prednost Cumminsove čiste dizelske tehnologije je bila močno dokazana leta 2012, ko je integriran proizvajalec tovornjakov Navistar International 's(NYSE: NAV)Ugotovljeno je bilo, da lastni motorji niso skladni s standardi EPA. Kot proizvajalec karoserij in motorjev je bil Navistar v preteklosti konkurent Cumminsu. Ko je EPA podvojila svoje globe za neskladne motorje, je bil Navistar prisiljen kupiti motorje in tehnologijo sestavnih delov od Cumminsa, da bi nadaljeval z delovanjem in se naenkrat prelevil iz glavnega konkurenta v glavnega kupca.

Navistar morda ne bo zadovoljen z zmogljivostjo lastnih motorjev, vendar bi moral biti zadovoljen s Cumminsom. Družba JD Power & Associates že več kot 15 let meri zadovoljstvo strank za težke motorje, Cummins pa je v tej študiji redno uvrščen na prvo ali drugo mesto. Ta dosledna raven kakovosti in zadovoljstva je Cumminsu zagotovila moč blagovne znamke, ki mu omogoča, da za svoje motorje zaračuna premijo, kar je v zadnjem času podprlo donosnost lastniškega kapitala za več kot 30 %. Medtem ko so delnice Cumminsa v zadnjih dveh letih padle, je podjetje dolgoročno zmagovalo, saj je v zadnjih petih letih delničarjem vrnilo 170 odstotkov.Ker vse več držav sprejema vse strožje standarde učinkovitosti in emisij, bi se morala Cumminsova tehnološka prednost izkazati za trajno prednost. Da bi se pripravil na to, kar vidi kot svetlo prihodnost po vsem svetu, Cummins vlaga v svojo delovno silo z uvedbo programa Tehnično izobraževanje za skupnosti, dobrodelnega prizadevanja, ki mladim na ekonomsko prikrajšanih območjih zagotavlja spretnosti in izkušnje, potrebne za pridobitev dobrih delovnih mest v proizvodni industriji. kot Cummins. Program se je začel v revnih skupnostih na Kitajskem, v Indiji in Maroku, več pa je načrtovanih v drugih skupnostih Cummins.

Neumnost sklenitev
Cumminsovo delo v veliki meri prispeva k varnejšemu in bolj zelenemu svetu, njegova predanost okoljskemu vodstvu in razvoju delovne sile pa je občudovanja vredna. Dolgoročno so bili tudi delničarji bogato nagrajeni.

dobre delnice za vlaganje danes

Kliknite tukaj, če želite prebrati o preostalem 25 najboljših podjetij v Ameriki .

povezava^