Vlaganje

Kaj je pravilo za pranje in prodajo?

Ni nenavadno, da jih vlagatelji, ki so lastniki delnic ali vrednostnih papirjev, ki so izgubili vrednost, prodajo, da bi izkoristili izgubo iz davčnih razlogov. To ni slaba ideja, še posebej, če gre za delnico, ki jo vseeno želite prodati; izgubo lahko izkoristiš za pobotati kapitalske dobičke ali celo do neke mere pobotati vaš obdavčljivi dohodek iz drugih virov, kot je redni zaslužek.

Kaj pa, če je delnica, ki vam je še vedno všeč, in je v resnici ne želite prodati? Ali ga ne morete preprosto prodati, pobrati izgubo in jo nato takoj kupiti nazaj? Z eno besedo, ne. Ravno to je tisto, za kar obstaja pravilo o prodaji po pranju: pobiranje ugodnosti davčne izgube za naložbo, iz katere ne nameravate zapustiti.

Kaj je razprodaja pranja?

V skladu s pravili o prodaji v pranju se prodaja po pranju zgodi, ko prodate delnico ali vrednostni papir za izgubo in jo bodisi odkupite nazaj v 30 dneh po datumu prodaje z izgubo. oz 'pre-rebuy' delnice v 30 dneh prej prodajo vaših daljših delnic.

V obeh primerih se izguba za davčne namene ne šteje za realizirano, pri čemer se prodaja in kasnejši (ali predhodni) nakup »izpirata«. To pravilo je zasnovano tako, da ljudem prepreči prodajo delnic samo zato, da bi zahtevali davčne ugodnosti, ne da bi nameravali zapustiti naložbo.

Še enkrat, pravilo velja za 30-dnevno obdobje pred in po datumu prodaje da bi preprečili, da bi zaloge kupili nazaj, preden so sploh prodani.Primeri pravil za pranje in prodajo

Recimo, da imate v lasti 100 delnic XYZ Corp z osnovo stroškov (kolikor ste plačali zanje) 10.000 $ in jih 1. junija prodate za 3.000 $. To pomeni izgubo 7.000 $, in če ste lastnik deležev na obdavčljivem posredniškem računu, lahko to izgubo zahtevate, ko vložite davke.

Če pa bi delnice odkupili kadar koli med 2. junijem in 1. julijem, potem se prodaja šteje za prodajo po pranju in izguba se ne šteje za obdavčljivo izgubo. Enako deluje, če delnice kupite v 30 dneh prej tudi vaša prodaja; v tem primeru, če bi kupili delnice, ki so enake tistim, ki ste jih prodali 1. junija kadar koli 2. maja ali pozneje, bi to 'izpralo' vašo obdavčljivo izgubo.

Kaj se zgodi, če kupite manj delnic?

Ključna točka pri prodaji s pranjem je, da delujejo v razmerju 1:1 za vsako delnico, ki jo ponovno odkupite. Z uporabo zgornjega primera, če ste odkupili 50 delnic v tem obdobju 30-pred do 30-potem, bi to izpralo 50 delnic obdavčljive izgube.Pravila za pranje in prodajo

Tukaj je, kako davčna služba opredeljuje prodajo po pranju, neposredno iz publikacije IRS 550:

Pražna prodaja se zgodi, ko prodate ali trgujete delnice ali vrednostne papirje z izgubo in v 30 dneh pred ali po prodaji:

  1. Kupite v bistvu enake delnice ali vrednostne papirje,

  2. Pridobiti v bistvu enake delnice ali vrednostne papirje v popolnoma obdavčljivi trgovini,

    kaj storiti z 1 milijonom dolarjev
  3. Pridobite pogodbo ali možnost za nakup v bistvu enakih delnic ali vrednostnih papirjev, oz

  4. Pridobite v bistvu enake zaloge za vaš individualni upokojitveni dogovor (IRA) ali Roth IRA.

Naj povzamemo: pri prodaji na pranje ne gre samo za nakup zalog; lahko vključuje tudi pridobivanje opcije za nakup delnic. Poleg tega pravilo šteje tudi, če kupite enake delnice na drugem računu, vključno s tradicionalnim ali Roth IRA. Z drugimi besedami, ne morete zbrati davčne izgube na svojem obdavčljivem računu, če kupite delnice v okviru okna, ki ustvari prodajno prodajo, tudi na drugem računu (vključno z računi za upokojitev).

Še zadnja opomba: določbe o prodaji po pranju delujejo na delnice, ki jih prodate z izgubo, vendar ni ustreznih pravil za prodajo po pranju za delnice, ki jih prodajate na dobiček . To pomeni, da če prodate delnice za dobiček in jih takoj kupite nazaj, morate še vedno prijaviti celoten dobiček.

Kako se izogniti razprodaji pranja?

Prva, najbolj očitna stvar je, da se izognete nakupu delnic iste delnice v 30 dneh prej ali 30 dni po prodajajo. Če to storite, izgubite možnost pobiranja davčne izgube na število delnic, ki jih kupite.

Če pa nehote ustvarite prodajno prodajo s prehitrim ponovnim nakupom, se vaša morebitna obdavčljiva izguba ne dvigne samo v dimu: »izgubljena« davčna osnova se prenese na nadomestni nakup. Preprosto ponovno prodajte in upoštevajte pravila za pranje in prodajo tokrat. Končno boste lahko pobrali to davčno izgubo.^