Vlaganje

Koliko je Shakira neto vredna?

Kolumbijska kantavtorica Shakira ni imela lahke poti do vrha, saj njeni prvi albumi niso dosegli velikega komercialnega uspeha. S pritiskom je počasi postajala pomembna v Latinski Ameriki. Resnično je izbruhnila, ko je s petim albumom Laundry Service vstopila na angleško-jezikovni trg s skladbo 'Whatever, Whatever', ki je postala najbolje prodajan singel leta 2002.

Tudi Shakira ni bila nič čudnega, saj je zdaj prodala več kot 125 milijonov albumov po vsem svetu, s čimer je postala druga najbolje prodajana latino pevka vseh časov, za njo je le Gloria Estefan. Ta komercialni uspeh je obogatil Shakiro, saj je njena neto vrednost ocenjena na 220 milijonov dolarjev. Kljub temu, da je postala bogata, ni pozabila na svoje korenine, saj svoje bogastvo še naprej uporablja za bogatenje življenja tistih v svoji domovini.

kaj je obrazec k1 za davke
Snopi in kupi po 100 dolarjev.

Vir slike: Getty Images.

Kako je Shakira zaslužila milijone
Kot pevka, pisateljica pesmi, producentka, slavna oseba, trenerka in podjetnica je Shakira v svoji karieri uživala v prednostih, ki jih prinaša pridobivanje več virov dohodka. Tako je na primer v svoji karieri zaslužila okoli dolar za vsak prodani album, kar samo skupaj prinese več kot 100 milijonov dolarjev življenjskega zaslužka. Poleg tega zasluži veliko denarja s koncerti, ko je s koncertno družbo podpisala 10-letno pogodbo v višini 300 milijonov dolarjev Live Nation (NYSE: LYV)leta 2008. Vendar je že pred tem dogovorom zaslužila dobrih 150 milijonov dolarjev na prejšnjih turnejah. V zadnjem času je svoj talent odnesla na televizijo, kjer je igrala v filmu The Voice, kjer je leta 2013 v oddaji zaslužila približno 12 milijonov dolarjev.

Jasno je, da je Shakira v svojem življenju zaslužila veliko denarja, vendar je njena neto vrednost veliko nižja od prihodkov od zabave, ki jih je ustvarila. Ne samo, da je imela s tem dohodkom povezane stroške, vključno z davki, ampak tudi ni bila sramežljiva pri porabi svojega bogastva. Ima več dragih stanovanj, ki dejansko štejejo v njeno neto vrednost, pa tudi drago zbirko avtomobilov Mercedes Benz, kar vleče njeno neto vrednost zaradi dejstva, da se vrednost avtomobilov zmanjšuje.Shakira, filantropka
Kljub temu, da je Shakirina kariera obogatila njeno življenje, se je odločila za obogatitev življenja tistih, ki so imeli manj sreče. Ne samo, da podpira več dobrodelnih organizacij, ampak je pri 18 letih ustanovila fundacijo Pies Descalzos (Fundacija bosih nog), ki zbira denar za izgradnjo šol za otroke v svoji domovini Kolumbiji in zagotavlja sisteme zgodnjega izobraževanja. Trenutno ima organizacija pet šol v državi, ki izobražujejo in prehranjujejo 4000 otrok.

Shakira se ne zadovoljuje s tem, saj je lani napovedala globalno partnerstvo Mattel 's(NASDAQ: MAT)Blagovna znamka Fisher-Price bo razvila 12-delno spletno serijo in novo linijo igrač. Njeno nadomestilo iz dogovora bo podarjeno neposredno njeni fundaciji Barefoot v korist programom zgodnjega otroštva v Latinski Ameriki. Poleg tega je zavarovala Fisher-Price kot sponzorja svoje fundacije. Takšna dejanja bodo njeni fundaciji v prihodnje omogočila razširitev njenega dosega.

Vzemite s seboj
Zabavna kariera Shakire je obogatila njeno življenje več kot le denarno. To je v veliki meri posledica dejstva, da se je na začetku svoje kariere trudila vrniti tistim, ki so imeli manj sreče. Zaradi tega je ustvarila organizacijo, ki nadzoruje dobrobit več kot 4000 otrok v svoji domovini, kar ji nedvomno prinaša več bogastva kot to, da ima ves ta denar v banki. To nas vse opomni, da je pravo bogastvo več kot le dolar v bančnem računu.najboljši vzajemni skladi s&p 500


^