Vlaganje

Kaj želi uprava velikih lotov vedeti delničarji

Čeprav je verjetno še prezgodaj za vstop v delnice diskontnih trgovcev Veliki loti (NYSE: VELIKO), vlagatelji v zaloge potrošniških rezanih izdelkov lahko vsaj ohranjeno pretrgano verigo zadržijo na svojih seznamih za spremljanje. Delnice Big Lots so do danes izgubile 20% svoje vrednosti in kumulativno padle za 46% v zadnjih 12 mesecih.

Toda dobiček družbe v drugem četrtletju 2019, objavljen 30. avgusta, je razkril potencial za preobrat. Prilagojeni dobiček na delnico v višini 0,53 USD je presegel najvišje napotke vodstva, organizacija pa je izzvala 1,2-odstotno povečanje primerljive prodaje, saj se je skupna prodaja povečala za 2,5%.

V nadaljevanju si oglejmo tri pripombe generalnega direktorja Brucea Thorna med konferenčnim klicem Big Lots o zaslužku, ki poudarjajo pobude za izboljšanje prihodkov v trgovini in operativnih marž.

Prihodnja rast bo odvisna od 'trgovine prihodnosti'

Začenši z Store of the Future, so naši rezultati še naprej močni. Leto 2019 smo začeli s približno 200 trgovinami v novi obliki in v drugem četrtletju smo prenovili dodatnih 123. Ekipa je pravočasno in v proračunu s preoblikovanji, ko se približujemo zaključnim fazam dela za leto, in smo hitro dokončali dodatnih 91 trgovin do konca oktobra - ravno v času velike količine praznikov v četrtem četrtletju.

Naložbe Big Lots in eksperimentiranje z novimi oblikami trgovin se lahko končno obrestujejo. Osveženi koncept 'Store of the Future' daje večji poudarek kategorijam z višjo maržo, kot so pohištvo, pohištvo za dom in sezonski artikli, v primerjavi s starejšimi trgovinami. Prenovljene enote na splošno v prvem letu doživijo močno enomestno rast prodaje, dve leti kasneje pa še naprej presegajo skupno bazo Big Lots.Izvršni direktor Thorn je opazil, da so enote Store of the Future prispevale približno 1 odstotno točko k rasti prodaje primerljivih trgovin ('comps') v tem četrtletju-to je skoraj vsa 1,2-odstotna rast velikih kompitov, zabeležena v tem obdobju. Do počitniške sezone 2019 Big Lots načrtuje, da bo v tem letu k prejšnji bazi 200 enot dodal 250 trgovin prihodnosti.

Nova storitev je povečala učinkovitost spletne prodaje

Naša ekipa za e-poslovanje je prinesla še četrtino bistveno izboljšanih poslovnih rezultatov, medtem ko je v zadnjih nekaj tednih vsem trgovinam uspešno predstavila in uvedla BOPUS-to je „kupujte na spletu, prevzemite v trgovinah“. To je velika zmaga za našo ekipo in smo zelo navdušeni nad dosedanjimi rezultati. BOPUS je skoraj podvojil število vidnih SKU-jev [enot za shranjevanje] na spletu, odziv naših strank pa je bil boljši od pričakovanega.

Zaradi primerljivo nižje povprečne vstopnice v primerjavi z drugimi vrstami trgovcev na drobno se je funkcionalnost e-trgovine „kupi na spletu, prevzemi v trgovini“ („BOPUS“) lotila z različnimi stopnjami zanimanja med diskontnimi verigami. Na primer, čeprav je bilo smiselno za Kohl's - v bistvu veleblagovnica- oktobra 2018 razviti zmogljivost „BOPUS“, kolega diskonter Generalni dolar storitev še vedno izvaja v okviru omejenega pilotnega programa, da bi razumel njen učinek na prodajo in stopnjo dobička.Kot je zgoraj omenil izvršni direktor Thorn, je Big Lots zaradi uvedbe BOPUS -a viden vpliv in je razširil storitev na vse trgovine v svojem sistemu. Organizacija dnevno zbere več naročil (na trgovino), kot je sprva ocenila, povprečna vrednost naročila pa presega pričakovanja.

Naročila BOPUS se trenutno nagibajo k pohištvu z večjimi vstopnicami in sezonskimi artikli, kupci pa pri nakupu v trgovini dodajajo tudi manjše potrošne predmete. Doslej je zmogljivost BOPUS izboljšala učinkovitost prizadevanj podjetja za e-trgovino in povečala prihodke v tem procesu.

3D ilustracija prikazuje vrsto rdečih, plavajočih oznak s popustom.

Vir slike: Getty Images.

Nazaj na osnove za dvig prodaje

[O] urna pobuda voznikov prometa je osredotočena na zagotavljanje asortimana za pospeševanje prometa v naših trgovinah in pomoč našim strankam pri iskanju več artiklov na našem seznamu. Pobuda za voznike prometa je nastala na podlagi naših raziskav strank in vključuje dodajanje znatnega števila SKU-jev v izdelke blagovne znamke, potrošni material, ki jih nikoli ne prodajajo. Verjamemo, da bo stalna razpoložljivost teh SKU -jev povečala pogostost obiskov naših trgovin, kar bo podprlo prodajo in druge kategorije z višjo maržo.

Po izračunu verige popustov se „potrošni material“ nanaša manj na izdelke, ki jih je treba porabiti (tj. Hrano), več pa na gospodinjske izdelke, od čistilnih potrebščin do osebnih toaletnih in kozmetičnih izdelkov. Nova pobuda podjetja 'vozniki prometa' bo poskušala vzdrževati popis skupnih potrošnih materialov, da bi spodbudila ponavljajoč se promet strank, ki živijo v neposredni bližini lokacij Big Lots.

Dvig prodaje z izboljšanjem peš prometa je osnovni gradnik povečanja prihodkov za diskonterje. Big Lots je ta poskus začel avgusta 24 na 24 lokacijah in preusmeril skupaj 80 linearnih čevljev, namenjenih hrani, na zaslone potrošnih predmetov. Izvršni direktor Thorn je izjavil, da družba načrtuje obsežno uvedbo pobude v tekočem letu, ki bo vključevala zaslone z visoko gostoto in vidno umestitev izbrane ponudbe potrošnega materiala v čakalne vrste na blagajni.

Od programov, o katerih smo razpravljali v tem članku, 'vozniki prometa' morda najbolj kažejo pripravljenost vodstva, da se osredotoči na trdo delo za izboljšanje zavzetosti strank - eden prvih korakov na poti do trajnega preobrata na drobno.^