Center Znanja

Kakšne so prednosti in slabosti zasebnega plasiranja obveznic?

Ko se izda večina obveznic, so na voljo javnosti, registrirane pri Komisiji za vrednostne papirje in borze ter se s katerimi se trguje na javni borzi. Kadar obveznica ni kotirana na javni borzi, se imenuje zasebna umestitev. Ko se obveznice dajo zasebno, se običajno ponudijo omejenemu številu vlagateljev. Vlagatelji v zasebno plasirane obveznice običajno vključujejo velike banke, vzajemne sklade ali zavarovalnice.

Je smiselno zaenkrat? Če je tako, preberite naprej. Če ne, vam lahko pomagamo, ko gre za začetek vlaganja. Samo pojdite v naš posredniški center.

Prednosti zasebne namestitve
Ena od glavnih prednosti zasebnega plasiranja je, da za izdajatelja ne veljajo strogi predpisi SEC za tipično javno ponudbo. Pri zasebnem plasiranju za izdajateljico ne veljajo enake zahteve po razkritju in poročanju kot za javno ponujene obveznice. Poleg tega zasebne obveznice ne zahtevajo bonitetnih ocen kreditnih agencij.

kako izračunati volatilnost delnice

Druga prednost zasebnega posredovanja je prihranek stroškov in časa. Javna izdaja obveznic pomeni velike stroške zavarovalnice, medtem ko lahko njihova zasebna izdaja prihrani denar. Podobno je mogoče postopek pospešiti, če se izvaja na zaseben način. Poleg tega se lahko dogovori o zasebnem plasiranju oblikujejo po meri, da zadostijo finančnim potrebam izdajatelja in vlagateljev.

Slabosti zasebne namestitve
Ena od glavnih pomanjkljivosti zasebnega plasiranja je, da bodo morali izdajatelji obveznic pogosto plačevati višje obrestne mere, da bi privabili vlagatelje. Ker zasebnim obveznicam niso dodeljene ocene, je za vlagatelje lahko težje določiti svoje tveganje. Izdajatelji morajo biti zato pripravljeni vlagateljem plačati premijo v zameno za prevzem dodatnega tveganja.ob kateri uri se danes zaprejo wells fargo

Poleg tega zasebno plasiranje omejuje število in raznolikost vlagateljev, ki jih lahko doseže izdajatelj, zato bi bila zasebna prodaja obveznic bolj zahtevna kot javna. V nekaterih situacijah lahko zasebno plasiranje povzroči, da izdajatelj porabi več časa in denarja za iskanje in privabljanje vlagateljev, kot bi zahtevala javna ponudba, kar izniči eno od glavnih prednosti izogibanja javnemu kotiranju.

Nazadnje bi lahko bili izdajatelji zasebnega plasiranja prisiljeni sprejeti dodatne ukrepe, da bi poskrbeli za svoje vlagatelje. Na primer, potencialni vlagatelji lahko zahtevajo dodaten lastniški kapital od izdajateljev ali naložijo druge takšne določbe v zameno za svoje naložbene dolarje.

Tudi če se podjetje odloči za zasebno prodajo svojih obveznic, mora še vedno upoštevati določena pravila SEC za zasebno plasiranje. Ta pravila veljajo za vidike, kot so število in denarna vrednost ponujenih obveznic ter metode, ki se uporabljajo za njihovo oglaševanje.Ta članek je del centra znanja The Motley Fool's Knowledge Center, ki je bil ustvarjen na podlagi zbrane modrosti fantastične skupnosti vlagateljev. Radi bi slišali vaša vprašanja, misli in mnenja o Centru znanja na splošno ali o tej strani posebej. Vaš prispevek nam bo pomagal svetu vlagati, bolje! Pošljite nam e-pošto na center znanja@fool.com . Hvala -- in norca naprej!

vzajemni skladi za naložbe v letu 2020


^