Vlaganje

Walmartove blagovne znamke zasebnih znamk so njegova nova prednost

S samo bežnim pogledom bi novico zlahka zavrgli: Walmart (NYSE:WMT)svojo blagovno znamko oblačil Free Assembly širi na otroška oblačila. Walmart je že prodajalec oblačil, vključno z otroškimi oblačili. Objava prejšnjega tedna ni ravno sprememba igre.

Ko pa na novico gledamo kot na serijo podobnih manevrov, postane tema jasna. Walmart vse bolj prevzema nadzor nad lastno ponudbo zalog, vse do izdelave (no, nabave) lastnega blaga in posledično zaobide nacionalne blagovne znamke.

kreditna ocena, potrebna za t mobile

To je popolnoma prava poteza iz nekaj razlogov.

Ženska kupuje televizorje v veliki trgovini.

Vir slike: Getty Images.

1. Blagovne znamke zasebnih znamk so postale norma

Z lahkoto bi ne opazili, da oblačil Free Assembly ne morete kupiti nikjer drugje kot Walmart. Enako za Time in Tru, Wonder Nation, George in druge. Potem so tu še Walmartove hišne blagovne znamke, ki niso oblačila, kot so izdelki potrošniške tehnologije podjetja Onn, živila, ki se prodajajo z oznako Great Value, vino Winemakers Selection, igrače Kid Connection in orodja Hyper Tough, če naštejemo le nekatere. Vse povedano, podjetje trenutno dela na nekaj deset hišnih blagovnih znamkah.Ste presenečeni, da je največji svetovni trgovec na drobno uspel postaviti toliko svojih izdelkov na police trgovin tik ob bolj tradicionalnih nacionalnih blagovnih znamkah? To je nekakšna poanta. Bilo je čas, ko so blagovne znamke trgovin jasno izstopale kot blagovne znamke trgovin zaradi svoje nizke kakovosti embalaže in (pogosto) slabše kakovosti. Vendar ne več. Večini izdelkov zasebne blagovne znamke se zdaj posveča toliko razmišljanja in naložb kot njihovim nacionalnim kolegom.

Ulov: Za gojenje portfelja zasebnih blagovnih znamk, kot je Walmart, so potrebna znatna sredstva.

To ne pomeni, da drugi tega ne počnejo. Bed Bath & Beyond (NASDAQ:BBBY)je pravkar predstavil novo blagovno znamko domače dekoracije, imenovano Studio 3B, s čimer je zaznamovala že sedmo letos lansiranje nove blagovne znamke za hiše. Tarča (NYSE:TGT)upravlja nekaj deset v lasti blagovnih znamk vključno s Cat & Jack in All in Motion, od katerih jih 10 dosega več kot 1 milijardo dolarjev prodaje na leto, štirje pa ustvarijo več kot 2 milijardi dolarjev letnega prihodka.Čeprav je Walmart zagotovo okrepil svoja prizadevanja na tem področju, njegovi programi zasebnih znamk verjetno niso videti niti približno tako razviti kot programi Target in Bed Bath & Beyond. Uvedba Free Assembly Kids pa je še en korak mnogih, ki so verigo trgovin premikali v to smer. Zdaj se ta prizadevanja morda približujejo kritični masi, kar ustvarja nepričakovano rast prodaje in še večjo rast marže.

2. Blagovne znamke zasebnih znamk pomagajo dvigniti marže višje

Da, stopnje dobička pri zasebnih znamkah so višje kot pri blagovnih znamkah tretjih oseb. Čeprav se stopnja izboljšanja dobičkonosnosti lahko razlikuje od kategorije do kategorije, skupni podatki kažejo, da domače blagovne znamke ustvarijo približno dvakrat večjo maržo za trgovca na drobno kot nacionalne blagovne znamke. V svetu maloprodaje z nizkimi maržami je to ogromno.

In dva najboljša zasebna proizvajalca na svetu se ne bojita potrditi, da je to blago boljši zaslužek. Glavna direktorica za rast pri Targetu, Christina Henington, je na konferenci za vlagatelje v začetku tega leta dejala: »Naš portfelj blagovnih znamk v lasti, ki zajema vse kategorije, je ključnega pomena za uspeh našega poslovanja. Predstavlja približno eno tretjino naše celotne prodaje in še več naše bruto marže.'

najboljši način za nakup zlata in srebra

Izvršni direktor Bed Bath & Beyond Mark Tritton, ki je v veliki meri zaslužen za gradnjo Targetovega programa zasebnih znamk, preden je oktobra 2019 odstopil s položaja glavnega direktorja za prodajo, je obsežno prenovil Bed Bath & Beyond z mislijo na več zasebnih znamk z višjimi maržami. Zdaj pričakuje, da se bodo bruto marže povečale s 35 % na 38 %. Z dovolj pravih ekskluzivnih, unikatnih, kakovostnih izdelkov je cilj dosegljiv.

Toda boljše marže niso edina prednost večjega in boljšega poslovanja z blagovno znamko hiše. Ročno izbrana mešanica blaga lahko tudi zapolni vrzeli v zalogah.

Ponovno vzemite Target kot ponazoritev tega potenciala ponudbe zasebnih znamk. Eno tretjino njegovih prihodkov ustvarijo hišne blagovne znamke. Kot je povedal glavni izvršni direktor Brian Cornell maja med razpisom o zaslužku podjetja v prvem četrtletju: 'Od naše edinstvene mešanice kategorij do naših neprimerljivih možnosti izpolnjevanja ... naše podjetje zagotavlja tisto, kar potrošniki želijo in potrebujejo.' In zdi se, da ima prav. V zadevnem četrtletju Cornell ocenjuje, da je 1 milijarda dolarjev od 4,5 milijarde dolarjev letnega povečanja prihodkov izhajala iz čistega povečanja tržnega deleža in ni bila le posledica okrevanja po pandemiji.

Bed Bath & Beyond še ni tam, kjer je Target, ko gre za domače blagovne znamke. Kljub temu pričakuje, da bo to dosegel v bližnji prihodnosti, kar bo posledično spodbudilo rast marže. Zasebne blagovne znamke zdaj predstavljajo le okoli 10 % prihodkov verige blaga za dom, vendar načrti, predstavljeni marca, kažejo, da namerava Tritton ta delež v treh letih doseči do 30 %. Veliko tega bo morala biti organska rast.

Zdaj je del teze o rasti Walmarta

Čeprav Walmart ni niti približno tako pripravljen s številkami o svojem programu zasebnih blagovnih znamk, ni ravno pretirano trditi, da prihodki njegove hišne blagovne znamke niso blizu ravni, podobnim Targetu. Prav tako je malo verjetno, da bo šlo v korak s predvideno rastjo prodaje zasebnih znamk Bed Bath & Beyond. Walmart mora še vedno nositi vsega po malem in potrebuje nacionalne blagovne znamke, da se to uresniči.

Ne podcenjujte potenciala Walmartovih zasebnih blagovnih znamk, čeprav so še tako majhni. Največji svetovni trgovec na drobno je šele pred kratkim okrepil to prizadevanje, sama blagovna znamka Free Assembly je bila predstavljena šele septembra lani. Prvenec Free Assembly Kids je le najnovejši razvoj v nizu evolucij zasebnih blagovnih znamk, ki so se oblikovale v zadnjih mesecih, od katerih je bila večina opuščena.

kje lahko kupim kovanec shib

Ignoriranje tega je velika napaka. To je zdaj ključni del prihodnosti Walmarta – prihodnosti, ki je zaradi tega svetlejša, če so uspehi Bed Bath & Beyond in Target kakršen koli znak.^