Vlaganje

Walmartov prevzem živil pritegne različne skupine strank

Spletno naročanje živil je bilo velik uspeh za Walmart (NYSE:WMT). Trgovec na drobno hitro širi prevzem živil na več lokacij, z načrti, da bi do konca leta dosegli 3.100 trgovin, kar je več od 2.450 trgovin, ki trenutno ponujajo storitev. Digitalna prodaja se medtem še naprej povečuje in je v prvem četrtletju na letni ravni višja za 37 %.

Vodstvo je v svojem komentarju o dobičku v prvem četrtletju označilo spletno špecerijo kot ključnega dejavnika, ki prispeva k rasti e-trgovine. Do prihodnjega leta bi lahko živila predstavljala 33 % Walmartove digitalne prodaje po mnenju analitikov pri Cowen and Company, ki jih navajajo v poročilu Grocery Dive . Moč pri spletni prodaji živil je še posebej presenetljiva glede na to Amazon 's(NASDAQ:AMZN)prizadevanja v zadnjih dveh letih po prevzemu Whole Foods Market.

Toda Walmartova prizadevanja niso le ustavila vpliva Amazona na njegov največji posel – pritegnila so nove stranke k trgovcu na drobno, ki porabijo več na potovanje kot nakupovalci v trgovini z živili.

Walmartov sodelavec nalaga živila v avto.

Vir slike: Walmart

Boljši od Prime?

Amazon je naredil več potez za integracijo Prime in Whole Foods, da bi svojim strankam ponudil več možnosti spletne trgovine. Člani Prime lahko prevzamejo spletna naročila pri Whole Foods na 30 trgih. Amazon tem strankam ponuja tudi brezplačno dostavo; Walmart zaračuna 9,95 $ na dostavo.Walmart pa je uspel izkoristiti svoj ogromen odtis navadnih trgovin, da je strankam omogočil oddajo naročil za prevzem v približno 2.450 trgovinah in naročanje dostave iz več kot 1.000 trgovin. Do konca leta bo Walmart ponujal prevzem živil za približno 80 % prebivalstva ZDA in bo dostavljen približno 50 % gospodinjstev.

delnice z najvišjimi kratkimi obrestmi

Zaradi tega je Walmart privlačnejša možnost za večino potrošnikov v državi. Po podatkih Numeratorja 65 % Walmartovih spletnih naročil živil prihaja od članov Prime. Walmart je dejansko uspel preprečiti Amazonova prizadevanja, da bi posegel v največji del svojega poslovanja z ustvarjanjem privlačne storitve po privlačni ceni.

Nedvomno so Walmartova prizadevanja na področju spletne trgovine z živili negativno vplivala na njegove stopnje dobička. Ponuja podobne cene v trgovinah in na spletu, vendar mora najeti osebje, da pobere predmete s polic, jih zapakira v vreče in jih odnese v avtomobile. To počne brez plačila. Ta poteza je zelo Bezosova in zagotovo se je izplačala z večjo prodajo.ali je nikola dobra zaloga za nakup

Privabljanje novih strank

Walmartova spletna trgovina z živili je pritegnila veliko kupcev, ki prvič kupujejo. Po podatkih Cowen and Company od 40 % do 60 % naročil za prevzem prihaja od novih strank. Ne samo to – te stranke so veliki zapravljavci. Povprečno spletno naročilo živil znaša skoraj 125 $. To je glede na podatke iz Numeratorja v primerjavi z nekaj manj kot 50 $ za tipično nakupovalno košarico v trgovini.

Zdi se, da Walmart uspešno privablja nov razred strank, ki jih bolj zanimata vrednost in udobje kot pa najnižja cena. To je ista vrsta stranke, ki se bo verjetno naročila na Amazon Prime in bo verjetno porabila več, če je to primerno.

Čeprav bi spletna prodaja živil lahko škodila Walmartovim maržam dobička, je pridobivanje teh novih strank zagotovo pomagalo. Bruto marža je bila v prvem četrtletju boljša od pričakovane, ker je podjetje videlo boljšo mešanico blaga in boljše splošne marže e-trgovine – da ne omenjam primerljive prodaje v trgovinah, ki se je v prvem četrtletju izboljšala za 3,4 %, kar je največ v devetih letih.

Walmart se uspešno brani od Amazona in drugih konkurentov v spletnem trgovini z živili. Dobro uspeva tudi pri pridobivanju novih strank, ki jih pritegne njegova spletna trgovina z živili, da kupujejo v drugih kategorijah izdelkov.

Kljub temu bo moral Walmart še naprej vlagati v udobje, da bo še naprej rasel svoje spletno trgovino z živili in nove stranke, ki prihajajo z njim. Zato vlagatelji ne bi smeli pričakovati, da bo vodstvo umaknilo nogo s pedala, tudi potem, ko je letos uvedlo spletno prevzem živil na več kot 3100 lokacijah.^