Vlaganje

Verizon ohranja 2-letne pogodbe, vendar ne za vsakogar

Verizon (NYSE: VZ)poteka z dvoletnimi pogodbami.

No, nekako.

Prejšnji mesec je Verizon naredil veliko spremembo svojih načrtov za pametne telefone. Nove stranke, ki se želijo pridružiti Big Red, ne morejo več izkoristiti prednosti subvencioniranih naprav. Namesto tega morajo takoj kupiti svoj telefon, uporabiti telefon, ki ga že imajo, ali plačati svoj telefon v mesečnih obrokih.

Obstoječe stranke pa lahko še naprej izkoriščajo subvencionirane telefone, če želijo. V naslednjem

kako zgraditi naložbeni portfelj za začetnike

Nove stranke in obstoječi naročniki brez pogodb ne bodo imeli možnosti. Naročniki s pogodbo se lahko tudi preselijo na enega od Verizonovih novih načrtov, če pa to storijo, bodo za vedno izgubili možnost podpisa dvoletne pogodbe.

Novi načrti Verizona ponujajo številne prednosti pred standardnimi dvoletnimi pogodbami. Strankam, ki svoje telefone plačujejo na obroke, ni treba plačati velikih vnaprejšnjih plačil in lahko prihranijo denar pri mesečni dodelitvi podatkov. Njihov račun postane bolj pregleden in lahko pogosteje nadgrajujejo, če so pripravljeni odplačati svoj trenutni telefon.Številne stranke Verizona so se že pred avgustovsko objavo odločile za njegove nepogodbene načrte. Maja ob JP Morgan 's Global Technology, Media and Telecom Conference, finančni direktor Verizona Fran Shammo je dejal, da je bilo le približno 60 % nedavnih telefonskih aktivacij Verizona pogodbenih.

Verizonovi novi načrti so enostavnejši in bolj vabljivi, in čeprav nekatere stranke morda vztrajajo, se sčasoma zdi verjetno, da bo večina Verizonove baze strank brez pogodbe.

Ker se je več naročnikov Verizona preselilo na obročne načrte, bi to lahko povzročilo pritisk na Verizonov prosti denarni tok. Ti načrti so na splošno povečani za marže, vendar zahtevajo, da Verizon vnaprej porabi več za strojno opremo, ne da bi prevzel velika predplačila.

Kljub temu vodstvo Verizona meni, da je premik potreben zaradi konkurenčnih razlogov. Med Verizonovim razpisom o zaslužku v drugem četrtletju je Shammo pojasnil, da se je odmik od pogodb zgodil hitreje, kot je Verizon pričakoval, vendar je industrija na splošno jasno usmerjena v to smer. Tja je šel trg, zato moramo tam tekmovati, je dejal.

Trg brez pogodb
T Mobile je bil prvi, ki je popolnoma opustil pogodbe, in tako kot Verizon, Sprint načrtuje tudi njihovo postopno opuščanje. ko se to zgodi, AT&T bo ostal edini ponudnik pogodb za nove brezžične uporabnike (čeprav verjetno ne za dolgo).

Izguba dvoletnega pogodbenega modela je bila nekoč obravnavana kot velika grožnja prevoznikom, saj bi lahko dejansko povzročila, da so zamenljive storitve – „neumne cevi“, ki so nagnjene k brutalni cenovni konkurenci.

Vendar so bili potrošniki preveč dovzetni za te načrte, da bi jih prevozniki prezrli. Trajalo bo nekaj časa, a zdi se, da je dvoletna pogodba usojena v ukinitev.^