Zaslužki

Prepis klica o zaslužku US Foods Holding (USFD) za 1. četrtletje 2021

Logotip kape norca z miselnim mehurčkom.

Vir slike: The Motley Fool.

US Foods Holding (NYSE:USFD)
Razpis zaslužka v prvem četrtletju 2021
10. maja 2021, 10.00 ET

Vsebina:

  • Pripravljene pripombe
  • Vprašanja in odgovori
  • Pokličite udeležence

Pripravljene pripombe:


Operater

Gospe in gospodje, hvala, ker ste ob strani, in dobrodošli na četrtletnem pregledu uspešnosti za leto 2021. [Navodila za operaterja] Zdaj bi želel konferenco predati vaši današnji govornici, gospe Melissi Napier. Gospa, beseda je vaša.

Melissa Napier - Višji podpredsednik, za odnose z vlagatelji in blagajnikHvala, Lance. Dobro jutro vsem. Dobrodošli v našem razpisu o zaslužku za prvo četrtletje. Danes imamo Pietra Satriana, našega izvršnega direktorja; in Dirk Locascio, naš finančni direktor, na razpisu.

Pietro in Dirk bosta zagotovila pregled naših rezultatov za prvo četrtletje fiskalnega 2021. Vaša vprašanja bomo prevzeli po zaključku naših pripravljenih pripomb. [Navodila operaterju] Med današnjim razpisom, razen če ni navedeno drugače, primerjamo naše rezultate prvega četrtletja z enakim obdobjem poslovnega leta 2020. Sklicevanje na ekološke finančne rezultate v današnjem razpisu izključuje prispevke podjetja Smart Foodservice, ki smo ga pridobili aprila 2020. 2020.

Naše sporočilo o zaslužku, ki je bilo objavljeno danes zjutraj, in diapozitivi današnje predstavitve so dostopni na strani za odnose z vlagatelji na našem spletnem mestu. Poleg zgodovinskih informacij se nekatere izjave, podane med današnjim razpisom, štejejo za izjave, usmerjene v prihodnost. Prosimo, preglejte dejavnike tveganja v našem obrazcu 10-K za leto 2020 za tiste možne dejavnike, zaradi katerih bi se lahko naši dejanski rezultati bistveno razlikovali od tistih, ki so izraženi ali nakazani v teh izjavah. Nazadnje, med današnjim razpisom se bomo sklicevali na nekatere finančne ukrepe, ki niso GAAP.Vse uskladitve z najbolj primerljivimi finančnimi ukrepi GAAP so vključene v razporede v našem sporočilu za javnost o zaslužkih in v prilogah k predstavitvenim diapozitivom, objavljenim na naši spletni strani. Zdaj bom klic preusmeril na Pietra, da začnemo.

Pietro Satriano - glavni izvršni direktor

Hvala, Melissa, in dobro jutro vsem. Danes se bomo osredotočili na okrevanje, okrevanje, ki je bilo izjemno dobra novica za našo industrijo, vendar pa okrevanje, ki je tudi pozvalo naše sodelavce, naj delajo bolj kot prej. Zato želim izkoristiti to priložnost in izpostaviti našim 26.000 sodelavcem, katerih neutrudna predanost služenju našim strankam v zadnjih nekaj mesecih je bila resnično neprekosljiva. V tem razpisu bomo obravnavali tri teme, ki so opisane na strani 2.

Prvič, naša industrija še naprej okreva in pri tem okrevanju sodelujemo na smiseln način. V zadnjih nekaj mesecih smo opazili stalno povečevanje obsega in prometa v restavracijah, saj se omejitve za osebne obroke še naprej odpravljajo. Okrevanje, ki smo ga opazili v zadnjih nekaj mesecih, in naš oživitev prodaje na trgih, ki so bolj odprti, nam dajejo zaupanje, da si bo industrija v celoti opomogla na ravni obsega primerov iz leta 2019, če ne celo presegla. Drugič, naš obseg in diferencirana strategija spodbujata pridobivanje tržnega deleža pri večini vrst strank, saj so naša tehnologija, inovativni izdelki, naša ekipa strokovnjakov za industrijo strankam zagotovili potrebna sredstva in orodja za uspeh v trenutnem okolju.

In tretjič, ko se je obseg zadev začel obnavljati, smo videli, da so se naši finančni rezultati okrepili. Pričakujemo, da se bodo naši finančni rezultati še naprej izboljševali, ko se bo okrevanje nadaljevalo. Vendar enako okrevanje, ki spodbuja povečanje obsega, povzroča tudi stiske pri delu tako strank, distributerjev kot proizvajalcev. Verjamemo pa, da bo ta tesnost prehodna in da se bo v drugi polovici leta umirila.

Premik na diapozitiv 3. Prehrambna industrija doživlja okrevanje, saj se omejitve za osebne obroke ublažijo po vsej državi, saj postaja distribucija cepiva proti COVID-19 vse bolj razširjena. Na grafu na levi je razvidno, da je promet v restavracijah pred kratkim presegel promet v trgovinah z živili in priročno in je zelo blizu vrnitvi na raven pred pandemijo. Okrevanje je poganjalo ne le popuščanje omejitev, ampak kar je pomembno tudi razpoloženje potrošnikov.

Kot je razvidno iz grafikona na desni, je potrošnikom vse bolj udobno jesti zunaj, trend, za katerega pričakujemo, da se bo nadaljeval, ko se stopnja cepljenja povečuje in primeri COVID-a še naprej upadajo. In nenazadnje, tudi ko se večerja zunaj še naprej okreva, pričakujemo, da bo nekaj povečanja obrokov zunaj lokala postalo trajno, kar dobro vpliva na to, da hrana zunaj doma še naprej pridobiva delež hrane doma. Na diapozitivu 4 lahko vidite, kako so trendi izterjave, o katerih sem pravkar govoril, vplivali na obseg naših zadev za vsako od naših glavnih vrst strank v primerjavi s proračunskim letom 2019. Od začetka leta 2021 opažamo stalno povečanje mesečnega obsega zadev z našimi gostinskimi in gostinskimi strankami.

To je poudarjeno z izstopom iz četrtletja obsega restavracij v četrtletju z obsegom, ki je bil višji od leta 2019. Medtem ko je okrevanje – medtem ko je okrevanje industrije zagotovo del zgodbe za našim ponavljajočim se obsegom, pridobivamo tudi tržni delež. Najprej se pogovorimo o restavracijah. Obseg verige za marec in april je bil pred letom 2019.

Pri neodvisnih je bil obseg za marec enak v primerjavi z letom 2019 in višji od leta 2019 za april, pozitiven trend pa se je nadaljeval. Teden materinskega dneva, ki smo ga pravkar zaključili v soboto, ima največjo količino pošiljk v neodvisne restavracije v našem starem poslovanju od vseh tednov ob materinskem dnevu v zadnjih petih letih, s 6-odstotnim skokom v primerjavi z tednom materinskega dne 2019. Vemo, da še vedno obstajajo prednosti potrošnega materiala. Na trgih, kjer lokalne jurisdikcije dovoljujejo več kot 50 % sedežev, je obseg precej pred letom 2019.

To vključuje velik del juga in jugovzhoda ter nekaj drugih geografskih območij. Na trgih, kjer je dovoljeno celo manj kot 50 % ali manj kot 25 % sedežev, kot je severozahod, je obseg precej pod letom 2019. Ker se omejitve odpravljajo povsod, saj se stopnja cepljenja še naprej povečuje in se razpoloženje potrošnikov še naprej izboljšuje, pričakujemo da se vsi trgi premaknejo v pozitivno območje. Gostoljubnost.

Hotelski del našega gostinskega poslovanja si je opomogel, saj se povrnejo povratne vrednosti potovanj v prostem času in stopnja zasedenosti, pri čemer je stopnja zasedenosti zdaj le 500 bazičnih točk nižja kot pred letom dni. Pričakujemo, da se bo ta trend nadaljeval. Raziskave potrošnikov poudarjajo, da so potovanja, poleg večerje v restavracijah, ena izmed najpomembnejših stvari, ki se jih potrošniki veselijo. Naš portfelj hotelskih strank se bolj nagiba k dejavnosti prostega časa v industriji, kar nam omogoča, da izkoristimo povečanje potovanj v prostem času, ki se pričakuje, ko se gospodarstvo ponovno odpre.

Obseg naših zdravstvenih primerov ostaja nespremenjen v negativnih 10 % razponu, kjer je bil trend večji del prejšnjega leta. Omejitve za obiskovalce v bolnišnicah se šele začenjajo odpravljati, bolnišnične kavarne pa se šele začenjajo znova odpirati. Pričakujemo tudi, da se bo stopnja zasedenosti bivalnih prostorov za starejše, ki je v zadnjem letu upadla, začela normalizirati z naraščanjem precepljenosti. Oba dejavnika, skupaj z nedavnimi zmagami na področju zdravstva, bosta pokazala, da se bo obseg zdravstvenih primerov na koncu vrnil na raven pred COVID-19, če ne celo višji.

Za stranke z nacionalnim upravljanjem, ki, ne pozabite, vključujejo nacionalne verige, zdravstveno varstvo in gostinstvo, se spomnite, da smo v letu 2020 dodali 800 milijonov dolarjev novih pridobitev strank, kar je povzročilo nekaj povečanj, ki jih opažamo. V prvem četrtletju 2021 smo dodali 200 milijonov dolarjev novih pridobitev strank in naš načrt za bilanco leta je zelo zdrav. Nazadnje, zlasti za nacionalne verige, je prispevek marža, s katero sklepamo nove stranke, precej nad povprečjem za ta portfelj in nad maržami, povezanimi z nedavnimi zmagami. Obrnitev na stran 5.

Kot sem že razpravljal, je bil pomemben dejavnik za naraščajoči obseg zadev okrevanje naše industrije. Toda enako, če ne celo pomembnejši dejavnik je bil naš tržni delež pri večini vrst strank. Gonilo našega pridobivanja tržnega deleža je še naprej naša, odlična strategija za enostavno pripravo hrane, katere cilj je pomagati strankam pri uspehu z izkoriščanjem naše vodilne tehnologije, naših inovativnih izdelkov in naše ekipe strokovnjakov, ki podpirajo naše prodajalce. Naj navedem nekaj primerov, kako so se naši osrednji programi in naša strategija razvili, da bi zadostili spreminjajočim se potrebam strank in prispevali k nedavnemu povečanju tržnega deleža.

Prvič, na področju tehnologije. Nedavne raziskave in komentarji novih strank kažejo, da naša tehnologija še vedno deluje – naša tehnološka platforma je še vedno vodilna v industriji. Na primer, pri večjih zmagah strank, kot je 1 milijarda dolarjev zmag v zadnjih petih četrtletjih, sledimo glavnemu razlogu, zakaj stranka preide na US Foods. V mnogih primerih je odločilni dejavnik kombinacija naše tehnologije in našega storitvenega modela.

To vidimo predvsem pri zdravstvu in velikih verigah, kjer tehnologija olajša upravljanje menijev in nadzor stroškov na več lokacijah. Podobno za neodvisne restavracije še naprej izboljšujemo funkcionalnost, da bi našo tehnologijo še lažje uporabljali. Nekatere nedavne izboljšave vključujejo funkcionalnost mobilnega plačevanja in možnost, da stranke vidijo naš inventar v realnem času. Ta prepoznavnost zagotavlja resnično vrednost za stranke, zlasti v času, ko industrija doživlja nekaj nestanovitnosti s strani naših proizvajalcev.

Drugič, na strani inovacij izdelkov. Ob našem zadnjem klicu sem omenil, kako je COVID povzročil premik v izdelkih, na katere se stranke najbolj zanašajo. Trije veliki trendi, ki jih opažamo, so prehrana izven prostorov, potreba po ublažitvi delovnih izzivov in izdelki, ki spodbujajo dobro počutje, kar vključuje rastlinske izdelke. Naš Spring Scoop, ki se je začel februarja, je vseboval izdelke, ekskluzivne za US Foods, ki obravnavajo vse tri potrebe teh operaterjev.

Kot rezultat, smo videli preizkušanje teh inovativnih izdelkov v skladu z zgodovinskimi normami, za katere vemo, da prispevajo k večjemu ohranjanju in pridobivanju tržnega deleža. Naš prihajajoči Summer Scoop bo podobno vseboval izdelke, ki odvzamejo trud iz kuhinje, zlasti sestavine ali komponente, ki zahtevajo intenzivno pripravo. Ti izdelki, ki prihranijo delo, omogočajo restavracijam, da ohranijo zanimive možnosti na svojem jedilniku in še naprej dodajajo inovacije v svoje menije. Razširjamo tudi našo ponudbo izdelkov, ki podpirajo nadaljnjo rast v gostinstvu zunaj lokala, kot so embalaža, ki je očitna zaradi nedovoljenega poseganja, in izdelki zgrabi in pojdi.

Upoštevajte, da je bilo naše poročilo o družbeni odgovornosti podjetij za leto 2020 objavljeno pred dvema tednoma. To je izčrpen pregled našega napredka na področju naših treh stebrov ljudi, izdelkov in načrtovanja, od katerih je pomemben sestavni del naša linija 900 izdelkov s trajnostnimi izdelki. Poročilo je na voljo na našem spletnem mestu, ki ga priporočam, da obiščete, če želite izvedeti več o naši – tretji in zadnji del naše strategije za enostavno pripravo hrane je naša predana ekipa strokovnjakov iz industrije, ki so na voljo za pomoč strankam pri bolj učinkovitem poslovanju. učinkovito. Od začetka pandemije imamo namensko ekipo svetovalcev za delovanje restavracij, ki strankam pomagajo pri dostopu do sredstev CARES in Zakona o revitalizaciji restavracij.

Začenši z našim prvim spletnim seminarjem aprila 2020, je ekipa izvajala tedenske spletne seminarje in izvedla več kot 7.500 posvetovanj ena na ena, da bi strankam pomagala razumeti in krmariti po razpoložljivih možnostih financiranja. Ocenjujemo, da je naša ekipa strankam pomagala pri dostopu do več kot 1,5 milijarde dolarjev sredstev od začetka bolezni COVID. In že sredi februarja ta ekipa izvaja spletne seminarje o tem, kako strankam pomaga pri pripravi na dostop do sklada za revitalizacijo restavracij, še preden je bila zakonodaja podpisana. Ta prizadevanja resnično vplivajo na stranke.

Kot je razvidno iz tega e-poštnega sporočila, ki smo ga prejeli od lastnika restavracije v St. Louisu, ki bi vam ga zdaj rad prebral. „Podatki, ki jih posredujete, spremenijo igro. Moja plačilna podjetja so povedala, da so med obema mojima podjetjema našla 300.000 $.

Ne vem, kako naj se vam zahvalim. Ljudem dobesedno spreminjate življenja.' To pomeni, da vam pomagamo pri tem. Zdaj pa prehajamo na diapozitiv 6. Drug ključni del naše strategije je bil prevzem skupine hrane in Smart Foodservice.

Pridobitev skupine živil nam je omogočila dramatično izboljšanje našega distribucijskega odtisa na severozahodu, kar nam je omogočilo prisotnost v tem rastočem delu države in nas naredilo bolj privlačno za regionalne in nacionalne stranke. Prevzem podjetja Smart Foodservice nam omogoča, da razširimo svoj vstop v kanal gotovine in prenosa, donosnejši in hitreje rastoči kanal v industriji gostinskih storitev. Ne samo, da ta kanal zagotavlja privlačnejši profil rasti in marže, temveč omogoča rast in delež denarnice z našimi obstoječimi strankami, ki jih ponujamo, hkrati pa širimo naš doseg na ciljne stranke, ki jim prej nismo služili. Vzemimo nekaj minut pogovoru o napredku, ki smo ga dosegli pri integraciji skupine živil, in prihodnjih priložnostih za rast, ki prinašajo denar in darila.

Začenši s skupino živil. Pretvorbe skladiščnih sistemov dobro napredujejo. Odkar smo se nazadnje pogovarjali, smo izvedli dve dodatni pretvorbi, Portola 4, in smo v koraku s tem, da bomo vsa ta potencialna skladišča v drugi polovici tega leta v skladu z našim prvotnim načrtom pretvorili v operacijski sistem US Foods. Če se spomnite, je dokončanje pretvorbe sistema skladišč ključnega pomena za sprostitev 65 milijonov dolarjev sinergije letne stopnje delovanja.

Leta 2020 smo dosegli dober napredek pri zajemanju sinergij, zlasti na področju izdelkov, in ostajamo na pravi poti, da do leta 2023 zajamemo vseh 65 milijonov dolarjev sinergij, pri čemer 80 % zajamemo do konca leta 2022. Začeli smo tudi širiti skupino živil zmogljivosti v zvezi z mesom in pridelki preostalemu delu mreže US Foods, in smo navdušeni nad izboljšano ponudbo izdelkov, ki bo to prineslo strankam po vsej državi. Posel Smart Foodservice še naprej presega naše dobavljene posle, kot je bil ves čas pandemije. Prodaja v istih trgovinah za april je pred letom 2019, saj povpraševanje po restavracijah še naprej okreva in še naprej imamo koristi od prodaje neposredne prodaje potrošnikom, prodaje, ki jo dosegamo brez spreminjanja našega poslovnega modela.

Ob našem zadnjem klicu sem omenil, da bomo vse lokacije Smart Foodservice preoblikovali v blagovno znamko US Foods CHEF'STORE. Z veseljem poročam, da je prenova blagovne znamke zdaj končana in da so se stranke dobro odzvale. Ko je prenova blagovne znamke končana, smo začeli v celoti izkoriščati moč, ki združuje ta dva kanala, tako da tako prodajalcem kot strankam ponujamo spodbude za nakupovanje obeh kanalov. Posledično vidimo, da dostavljene stranke povečujejo svoje nakupe v trgovini z minimalnim vplivom na dostavljeno poslovanje.

Ta večkanalna ponudba je prednost, do katere nima dostopa noben drug konkurent. Nazadnje, preoblikovanje v blagovno znamko CHEF'STORE bo pomagalo olajšati našo širitev na nove geografske trge, na katerih je podjetje US Foods uveljavljeno. Ko smo obravnavali prvi dve temi naše predstavitve, prvič, nadaljevanje in pričakovano okrevanje naše industrije; in drugič, kako naša strategija obsega in diferenciacije prispevata k povečanju tržnega deleža, želim porabiti le nekaj minut za pogovor o trenutnem delovnem okolju, ki sem ga omenil v uvodnih komentarjih, nato pa bom klic obrnil do Dirka. Prepričan sem, da vse dobro poznate vse elemente vrednostne verige, ki se soočajo s pomanjkanjem delovne sile.

Slišimo, da se morajo restavracije zapreti en dan v tednu, da bi svoje osebje oddahnili. Na nekaterih trgih najem voznikov in selektorjev traja dlje, kot je bilo pričakovano. In nazadnje, nekateri proizvajalci imajo težave pri doseganju rasti povpraševanja. Verjamemo, da k temu okolju prispevajo številni dejavniki, vključno z delavci, ki so začasno zapustili delovno silo, dolgotrajno brezposelnostjo in izjemen, a še nepopoln napredek na področju cepiv.

Verjamemo, da se bodo vsi ti dejavniki uredili v naslednjih dveh do treh četrtletjih. Medtem si močno prizadevamo za ublažitev teh dejavnikov, da bi zadovoljili naraščajoče povpraševanje naših strank. Prvič, dodali smo znaten inventar, 25-odstotno povečanje števila dni pri roki in naročilu ter zelo tesno sodelovanje s proizvajalci. In drugič, uporabljamo bonuse za enkratno prijavo za napotitev in zadržanje, da se izognemo vključevanju teh plačnih pritiskov v našo strukturo stroškov.

Nazadnje smo zadovoljni s tem, kako so nedavne spremembe našega modela delovanja pomagale ublažiti nekatere pritiske na dobavitelje in delovno silo, s katerimi se sooča industrija. Spomnite se, da smo z zmanjšanjem števila regij na štiri sprostili nekaj virov, ki so se nato preusmerili v centre odličnosti, katerih cilj je hiter razvoj in uvajanje najboljših praks po vsej državi in ​​ki so nam v tem okolju pomagala. Zdaj bom klic preusmeril na Dirka za razpravo o naših finančnih rezultatih v prvem četrtletju in o tem, kako smo podjetje postavili za rast dobička.

Dirk Locascio - Glavni finančni direktor

Hvala, Pietro, in dobro jutro. Začel bom na diapozitivu 9, kjer bom obravnaval nekaj poudarkov za četrtletje. Kot je Pietro že omenil, se je obseg primerov v prvem četrtletju izboljšal, zlasti pri naših gostinskih in gostinskih strankah. To je povzročilo ustrezno izboljšanje prilagojenega EBITDA, ko smo se premikali skozi četrtletje.

Ti trendi obsega so se nadaljevali v začetku drugega četrtletja, ko se okrevanje še naprej oblikuje. Če primerjamo obseg restavracij v preteklem mesecu in trende v primerjavi z aprilom 2019, so neodvisni primeri kazali skromno naprej, medtem ko so bili primeri verig precej pozitivni. Bruto dobiček na primer v prvem četrtletju 2021 je bil pod prvim četrtletjem 2020. Vendar pa je nedavno izboljšanje obsega primerov povzročilo izboljšanje bruto dobička na primer, saj se je naša ponudba strank in izdelkov začela vračati na ravni pred COVID-19.

Naš bruto dobiček na primer se je v prvem četrtletju izboljšal, saj sta se izboljšala obseg in mešanica. V prvem četrtletju 2021 smo opazili višjo inflacijo stroškov izdelkov kot v prejšnjih četrtletjih, kar negativno vpliva na našo bruto maržo kot odstotek prodaje. Velik del 2,7-odstotne inflacije stroškov izdelkov, ki smo jo videli v prvem četrtletju, je bil v osrednjih kategorijah, ki se lahko ohranijo tudi v prihodnjih četrtletjih. Če se spomnite, so predmeti na sredini plošče, kot sta govedina in perutnina ter nekatere pogodbe s strankami, običajno po ceni s fiksno pristojbino na pribitek.

Torej, ko imamo višjo inflacijo, se lahko bruto marža kot odstotek prodaje stisne za te kategorije izdelkov in stranke, tudi če v vsakem primeru, ki ga prodamo, ustvarimo enak znesek bruto dobička. V primerjavi s prvim četrtletjem 2019 so za trenutek na naš bruto dobiček na primer negativno vplivali višji stroški prevoza, pa tudi nadaljnji, čeprav izboljšani, negativni vpliv na mešanico, ki smo ga že opazili. Ker sta se obseg naših primerov in ustrezna kombinacija še naprej izboljševala, pričakujemo, da se bo tudi bruto dobiček na primer še naprej izboljševal. In ko primerjamo naš bruto dobiček na primer z letom 2019, je bila vrzel v prvem četrtletju najmanjša od začetka bolezni COVID-19.

Če pogledamo naprej, pričakujemo, da bomo z tesnega trga tovora pričakovali nenehne ovire pri bruto dobičku na zadevo in pričakujemo, da se bo mešanica izboljšala, ko se bo povečal obseg zadev. Čeprav pričakujemo, da bodo višji stroški prevoza prehodni, menimo, da bodo ostali izziv v naslednjih dveh do treh četrtletjih. V zvezi z operativnimi stroški sem v zadnjih nekaj četrtletjih govoril o 180 milijonih dolarjev prihrankov s fiksnimi stroški, ki smo jih uveljavili leta 2020. Ti prihranki stroškov prispevajo k našim rezultatom in začenjamo videti donos finančnega vzvoda za fiksne stroške kot obseg primerov okreva.

Začeli smo premišljeno ponovno vlagati nekaj prihrankov iz leta 2020 nazaj v poslovanje, da bi dodatno omogočili rast prodaje in izboljšanje zaslužka. Približno 50 milijonov dolarjev ponovno vlagamo predvsem za podporo rasti v naših lokalnih in nacionalnih prodajnih organizacijah ter na nekaterih ključnih področjih, kot je dobavna veriga, da bi še izboljšali naše rezultate in uporabniško izkušnjo. To je enako približno dvema tretjinama 180 milijonov dolarjev, ki na koncu pritečejo kot trajni prihranki stroškov. Diapozitiv 10 prikazuje našo neto prodajo, prilagojeni bruto dobiček in naše prilagojene rezultate poslovanja za prvo četrtletje 2021 in 2020.

Neto prodajni dolarji za četrtletje so se nekoliko znižali v primerjavi s prvim četrtletjem 2020. Spomnili se boste, da je hiter začetek bolezni COVID-19 in zaprtje podjetij močno vplivala le na zadnje tri tedne prvega četrtletja 2020. država. Naš prilagojeni bruto dobiček v dolarjih za prvo četrtletje se je zmanjšal za 2,7 %. Naša prilagojena bruto marža se je v primerjavi s prejšnjim letom zmanjšala za 30 bazičnih točk.

Stroški prevoza, ponudba strank in izdelkov ter višja inflacija stroškov izdelkov so bili v nasprotju s prilagojeno bruto maržo v četrtletju v primerjavi s prvim četrtletjem 2020. Pričakujemo, da bo izboljšanje obsega primerov z neodvisnimi restavracijami, zdravstvenim varstvom in gostinstvom pozitivno vplivalo na našo prilagojeno bruto maržo. gredo naprej. Prilagojeni operativni stroški so se v prvem četrtletju zmanjšali za 2,6 % v dolarjih in izboljšali za 30 bazičnih točk kot odstotek prodaje. Izboljšanje prilagojenih stroškov poslovanja kot odstotka prodaje je v veliki meri posledica pobud za prihranke stroškov, ki smo jih uvedli v zadnjem letu, in vpliva na inflacijo prodaje.

Na podlagi dolarja je znižanje stroškov predvsem posledica manjšega obsega in pobud za prihranke stroškov, ki so delno izravnani s približno 25 milijoni dolarjev višjimi stroški bonusov v prvem četrtletju 2021 kot v prvem četrtletju 2020. Prvo četrtletje 2020 je imelo zanemarljiv znesek stroškov za bonuse. Nižja osnova fiksnih stroškov, ki jo uporabljamo od danes, nam bo še naprej koristila, ko se bo obseg zadev povečal, pri čemer bo večji odstotek dolarjev bruto dobička pritekel v končni rezultat. Pričakujemo, da bo inflacija stroškov dobavne verige prehodna, vendar bo do leta 2021 ovira.

Pričakujemo, da bo povečanje stroškov prehodno, dokler se delovna sila ne poveča in se povpraševanje po zaposlovanju zaradi okrevanja verjetno ne zmanjša pozneje v letu. Na diapozitivu 11 je prilagojeni EBITDA znašal 172 milijonov dolarjev, prilagojeni čisti dobiček 27 milijonov dolarjev, prilagojeni popravljeni dobiček na delnico pa 0,12 USD za prvo četrtletje. Kot sem že omenil, se je prilagojeni EBITDA izboljšal, ko smo se premikali skozi četrtletje, drugo četrtletje pa se je začelo zelo podobno kot se je končalo prvo četrtletje. Za prvo četrtletje smo ostali v neto izgubi iz GAAP in ker rezultati ne odražajo dodatnih delnic iz posla prednostnega lastniškega kapitala v našem prilagojenem popravljenem številu EPS za četrtletje.

Pričakujemo, da se bomo v bližnji prihodnosti vrnili na pozitiven čisti dobiček po GAAP, kar bo odražalo takratne dodatne delnice. In kot je Melissa opozorila na začetku, so uskladitve naših prilagojenih številk vključene v sporočilo za javnost in prilogo k predstavitvi. Samo za zaključek, premik na diapozitiv 12. Dobički delnic, pobude za prihranke stroškov in spremembe modela delovanja so in bodo še naprej izboljševale našo učinkovitost in rezultate.

To nas v kombinaciji s finančnim vzvodom vračanja obsega omogoča, da izkoristimo okrevanje in spodbudimo rast zaslužka tudi v prihodnosti. Delitev dobička tako z velikimi kot malimi strankami, odkar se je okrevanje začelo lani poleti, je okrepilo vrhunsko linijo, mi pa nadaljujemo z novim donosnim poslom in verjamemo, da nam naša diferencirana strategija in obseg dajeta prednost pred mnogimi distributerji v naši panogi. Kot sem že omenil, v naslednjih dveh do treh četrtletjih pričakujemo nekaj prehodnih ovir, povezanih z delom v tovorni in dobavni verigi. Naše poslovanje je v preteklosti ustvarilo močno poslovanje in prosti denarni tok.

Ko se okrevanje nadaljuje, pričakujemo, da se bomo vrnili k ustvarjanju zdrave ravni prostega denarnega toka, ta denar pa bomo uporabili za reinvestiranje v poslovanje in zmanjšanje neporavnanega dolga. Aprila smo uporabili gotovino v blagajni za poplačilo 150 milijonov dolarjev neporavnanega dolga in še naprej bomo odplačevali dolgove, ko se bo okrevanje nadaljevalo do leta 2021. Še vedno pričakujemo, da bomo poslovanje poslovali dvakrat in pol do trikrat. razmerje finančnega vzvoda s kombinacijo izboljšane EBITDA in odplačevanja dolga. Pietro je na začetku dejal, da je okrevanje v teku.

In naše drugo četrtletje obsega ohišja se je dobro začelo. Trenutno je težko napovedati natančen čas okrevanja, saj morda ni nujno, da napreduje linearno, vendar vidimo, da se povpraševanje po restavracijah izboljšuje, saj več trgov odpravlja omejitve in ker toplejše vreme omogoča več obedovanja na prostem v dodatnih delih država. Posledično pričakujemo nadaljnje izboljšanje v drugem četrtletju prilagojenega EBITDA v primerjavi s prvim četrtletjem. V zadnjih 30 letih so kupci vedno bolj raje jedli stran od doma in pričakujemo, da se bo ta trend nadaljeval.

Prepričani smo v prihodnost US Foods in industrije. Operater, trenutno lahko odpremo razpis za vprašanja.

Vprašanja in odgovori:


Operater

[Navodila za operaterja] Vaše prvo vprašanje prihaja iz linije Kelly Bania iz BMO Capital. Vaša linija je odprta.

Kelly Bania - BMO Capital Markets – analitik

Živjo, dobro jutro. Hvala, ker ste sprejeli naša vprašanja. Najprej se sprašujem samo glede komentarjev o tovornem prometu, če lahko pomagate – samo nam pomagajte razumeti obseg nasprotnega vetra, koliko uporabljate tovorni promet tretjih oseb na promptnem trgu v primerjavi s pogodbo in kako bi morali razmišljati o modeliranje v naslednjih nekaj četrtletjih.

Dirk Locascio - Glavni finančni direktor

Seveda, Kelly. To je Dirk. To bom vzel. In tako, čeprav nismo govorili o posebnih izpadih, nam to uspe – velik del našega tovora je nekako razmeroma razdeljen med mestom, kjer ga prodajalec dostavi prek svojega prevoznika, in tam, kjer se dogovorimo za dostavo, bodisi z enim od naših tovornjakov ali sklenitev pogodbe neposredno s tretjimi osebami.

V običajnem okolju uporabljamo promptne cene. Je relativno majhen. Ko uporabljamo tretje osebe, poskušamo z njimi sklepati pogodbe. In potem lahko uporablja malo več, saj imate bolj nestanovitna okolja, kot smo mi zdaj.

Rekel bi, da naše ekipe ne mirujejo. Tesno sodelujejo s prodajalci pri priložnostih, kjer lahko še naprej sodelujemo z njimi, da bi poskušali povečati njihove stroške tovora, da bi si ogledali naše – znotraj naših štirih sten pri optimizaciji naše tovorne mreže. In je -- ostaja izziv. Ni - je malo drugačen, a nekako enaka ideja kot leta 2018.

Toda tisto, kar smo videli v ciklih v preteklih letih, je, da, ko imate to tesnost, ta dodatna zmogljivost sčasoma pride na trg. In tako, kratkoročno delamo, da bi ga poskušali ublažiti. Hkrati pa menimo, da bo to pomagalo, če vidimo, da se bodo zmogljivosti vrnile pozneje v letu. To ostaja izziv, vendar ne nekaj, za kar pričakujemo, da bo imel dolgoročni vpliv na panogo ali naše poslovanje.

Kelly Bania - BMO Capital Markets – analitik

V REDU. To je zelo koristno. In samo nadaljevanje, morda le malo bolj obarvano odločitev o ponovnem vlaganju nekaterih prihrankov pri stroških. Mislim, da je bilo 50 milijonov nazaj v posel.

Samo malo več barve o tem miselnem procesu in o tem, kaj pričakujete od tega ponovnega vlaganja.

Dirk Locascio - Glavni finančni direktor

Seveda. Tako smo že od samega začetka rekli, da pričakujemo, da bomo ponovno vložili pomemben del tega, in govorili smo o tem, kako pričakujemo, da bo večina prihrankov ostala trajna. In tako danes zagotavlja malo več specifičnosti. Razlog, da smo v zadnjih mesecih napredovali in napredovali pri teh stvareh, je res nekaj stvari.

Ena je, da v zadnjih mesecih vidimo več priložnosti za povečanje tržnega deleža kot pred COVID-19. In to res želimo izkoristiti, zlasti na nekaterih trgih, zato smo začeli s tem ponovnim vlaganjem na lokalni in nato na nacionalni strani, pa tudi vidimo povpraševanje v načrtu. Vključili smo tudi precej poslov, da bi to učinkovito podprli. In potem, v manjši meri, res ostaja priložnost, da v nekaterih primerih še naprej nadgrajujemo nekaj talentov.

Novi zaposleni običajno niso isti posamezniki, ampak v resnici želimo še naprej podpirati rast in pospeševati pridobivanje deleža, ko gremo naprej.

Kelly Bania - BMO Capital Markets – analitik

Hvala vam.

Dirk Locascio - Glavni finančni direktor

Hvala, Kelly.

Operater

Vaše naslednje vprašanje prihaja iz linije John Glass iz Morgan Stanleyja. Lahko postavite svoje vprašanje.

John Glass - Morgan Stanley - analitik

Živjo Najlepša hvala. Dirk, morda bi lahko šel morda širše in govoril o stroških, ki si jih imel, ki bi jih v tem četrtletju štel za nenavadne. Torej ste omenili tovor.

Nedvomno je nekaj stroškov najema. Govorili ste o nekaterih enkratnih bonusih. Kaj so nenavadnosti? Ali kaj vidite kot nekoč? In ko ste izstopili iz četrtletja, se ti stroški še pospešujejo, se pravi, ali naj pričakujemo večje stroškovne pritiske v naslednjih nekaj četrtletjih? Ali pa je prva četrtina na nek način reprezentativna za to, kje trenutno tečete, in bi pričakovali, dokler se ta vrsta ne sprosti pozneje v letu.

Dirk Locascio - Glavni finančni direktor

Seveda. Dobra vprašanja. Mislim, da bi izpostavil nekaj stvari. Torej, kot ste poudarili, je tovorni promet res vgrajen v zadnjem četrtletju.

In mislim, da bomo nadaljevali s podobnimi razsežnostmi vsaj naslednjih nekaj četrtletij. Kar zadeva bruto maržo, je nekakšna mešanica še naprej nekoliko ovira, čeprav se, kot sem že omenil, še naprej izboljšuje, ko se obseg vrača na to. Mislim, da iz perspektive opexa, torej glavna nenavadna stvar, ni nujno, da ni nič velikega, kar bi označil za nenavadno. Vedno so nekateri dodatni stroški zaradi majhnih zneskov zaradi nekaterih februarskih neviht in podobno.

Toda stvari v zvezi z delovno silo, na katere se ukvarjate, ko smo se mi in drugi pogovarjali o zaposlovanju vnaprej, ker se je okrevanje zgodilo tako hitro, je bilo to v četrtletju manj vplivalo. Torej, nekaj zadrževanja in zaposlovanja, vidimo malo tega v četrtletju. V naslednjih nekaj četrtletjih bomo videli nekaj nadaljnjega povečanja, saj bomo še naprej zaposlovali dodatne posameznike za podporo okrevanju. Torej nekoliko višji stroški, vendar spet pričakujemo, da bo večina teh prehodnih skozi bilanco leta 2021.

John Glass - Morgan Stanley - analitik

In če bi lahko samo nadaljeval, govorili ste o nekaterih ugodnih pogodbenih cenah v kategorijah v primerjavi s prejšnjimi. Ali je v tej panogi moč oblikovanja cen? Razumem neodvisne, vi pa morda -- ker so stvari v gospodarstvu vroče in restavracije naraščajo cene, ali lahko prenesete, morda višje cene od inflacije? In ko zdaj sklenete pogodbo, ali imate več prostora za pomikanje glede cen? Ali pa temu ni tako?

Dirk Locascio - Glavni finančni direktor

Seveda. Zato ga bom morda razdelil na lokalne in naše večje nacionalne pogodbene stranke. In tako, na lokalni strani, torej z inflacijo, do vaše točke, kombinacija, običajno, v inflacijskih okoljih, lahko vidite nekaj kompresije, ko se neto inflacija zgodi za -- takoj, nato pa se prenese skozi. V tem okolju imate kombinacijo inflacije z nekaterimi izzivi oskrbe v različnih kategorijah v industriji in ne samo pri nas.

Tako so naše ekipe, naše komercialne ekipe, naše ekipe za določanje cen sodelovale zelo, zelo tesno in so tukaj opravile res lepo delo, da so to resnično prevzele, nekako dobro upravljale, da smo lahko premagale to inflacijo in pridobile malo določanje cen, kot smo šli skozi tam, vendar spet poskušamo ceniti zelo pošteno do naših strank. Na nacionalni strani smo to pot nadaljevali v zadnjih nekaj letih, kjer je naša nacionalna prodajna ekipa res dobro opravila delo – od vseh novih poslov, ki jih prinašamo, je marža višja od običajne v teh in še naprej izkoriščamo strožje cenovno okolje, v katerem ostajamo. Tako je za te stranke vsekakor veliko močnejše cenovno okolje kot pred nekaj leti. In odvisno od tega, kako se določene stvari odvijajo v današnjem okolju, se to lahko nadaljuje še v večji meri.

Ampak mislim, da je Pietro prej komentiral. Zato se trudimo, da so cene za naše stranke poštene. Toda hkrati so stvari drugačne in s strankami sodelujemo pri stvareh, kot so naš model storitve, naša tehnologija itd., za katere ni nujno, da smo najcenejši. To jim doda največjo vrednost v okolju, v katerem smo, ravno ravnovesje, ki nam obema resnično pomaga pri zmagi.

John Glass - Morgan Stanley - analitik

Hvala vam.

Operater

Vaše naslednje vprašanje prihaja iz linije Johna Heinbockla iz Guggenheima. Lahko postavite svoje vprašanje.

John Heinbockel - Guggenheim Securities – analitik

ja. Naj začnem z – ali nam lahko poveste, kaj mislite – če pogledate velikost kapljice, povprečno velikost kapljic, zdaj, ko začenjamo krožiti COVID, vrstice na stranko, količino na vrstico, ko pogledate produktivnost podjetja. Kaj torej vidite glede teh? In ali se je velikost padca lepo povečala, kot je bila morda leto dni -- no, zagotovo pred enim letom, vendar pred covidom?

Pietro Satriano - glavni izvršni direktor

Ja, to bom vzel. Velikost padca je torej večja kot je bila pred letom dni, John. To je verjetno kombinacija okrevanja s strani povpraševanja in tudi povečanja tržnega deleža in konsolidacije. Težko je reči, koliko je od vsakega, vendar smo zagotovo -- marca smo opazili večje padce kot pred letom dni.

John Heinbockel - Guggenheim Securities – analitik

V REDU. In potem morda dolgoročno gledamo, kajne? Torej, če pogledate nazaj, torej pro forma za prevzeme, kajne, mislim, da je bil EBITDA 1,4 milijarde, da ali vzamete med sinergijami in proaktivnim znižanjem stroškov, je to približno 200 milijonov. Ko pogledate, kje bo podjetje lahko v treh do petih letih, ali menite, da je bistveno večje od tistega, kjer ste bili pro forma? In potem, z vidika marže, kajne, ali je lahko ta posel za 50 do 100 bazičnih točk donosnejši, kot je bil pro forma, delno pa se povečuje tudi velikost padca. Samo vem, da je tam zunaj že dolgo.

Toda konceptualno, kje mislite, da se ta posel konča?

Dirk Locascio - Glavni finančni direktor

Torej, mogoče bom začel. In potem, Pietro, če želiš kaj dodati. Mislim - torej John, glede tvoje točke, mislim, da razmišljaš o tem na pravi način. Zato menimo, da je podjetje zdaj na dobri poti, da se vrnemo k tej pro formi.

In potem menimo, da je to po vašem mnenju nekaj od – med realizacijo sinergije, drugimi prihranki stroškov in novimi poslovnimi zmagami resnično pozicionira podjetje, da raste EBITDA dolarjev iz te osnove, da bi doseglo to močnejše in višje število skozi čas in nekakšna nadaljnja rast EBITDA dolarja, kot smo to počeli v zadnjih letih. Torej z vidika marže, kot ste videli, da to počnemo precej dosledno v zadnjih štirih ali petih letih, se resnično trudimo uravnotežiti. Osredotoča se na rast EBITDA dolarjev, ker to na koncu prenesemo na banko. Toda resnično izkoristite tiste priložnosti, kjer lahko ustvarite višje marže na splošno, pa naj gre za velikost padca, nadaljnjo optimizacijo logistike, zasebne blagovne znamke, mešanico strank, vse te vrste stvari.

Zato menimo, da nam to še naprej daje priložnost za izboljšanje marže, ko gremo naprej. Tako ostajajo resnično priložnosti za rast in obrestne mere.

John Heinbockel - Guggenheim Securities – analitik

V REDU. Hvala vam.

Operater

Vaše naslednje vprašanje prihaja iz linije Alexa Slagla iz Jefferiesa. Vaša linija je odprta.

Alex Slagle - Jefferies - analitik

Hvala. Dobro jutro. Samo sledim zadnjemu vprašanju in morda nekoliko zaostrim časovni okvir. Želim le dobiti občutek za obseg prodaje, ki je potreben v trenutnem okolju v primerjavi z ravnmi iz leta 2019, da bi se vrnili na, recimo, 4 % plus prilagojeno raven marže EBITDA, samo vedoč, da ste kadre in vlagali pred krivuljo, in mi se spopadate z tesnim trgom dela in tovornim prometom.

V pomoč bi bila katera koli barva tukaj ali komentar o nedavni obrestni meri EBITDA ob koncu četrtletja.

ali stane prodaja na amazonu

Dirk Locascio - Glavni finančni direktor

Seveda. Zato mislim, da se bomo izogibali določeni številki, ker, kot so govorili nekateri naši kolegi, lahko samo natančno okrevanje in mešanica poslovanja, ko se vrne, vplivata na to. Vendar vam bom povedal – samo da bi nadgradil svoj zadnji odgovor, je, da pričakujemo, da bo naše poslovanje zaradi zmag, ki smo jih dosegli, zaradi tega, ko dobimo resnično nazaj na raven, kjer je bil v letu 2019, večje. . In menimo, da bi to moralo prinesti dodatne dolarje.

Mislim, da je druga stvar, ki jo je kratkoročno malo težje povedati, nekateri izzivi tovora, ki so spet bolj prehodni. Torej, če domnevate, da se nekatere od teh normalizirajo, ko pridemo, recimo, v leto 2022 in podobno, mislimo, da se bomo, ko se ta posel in jedro zares opomore, vrnili na to predhodno številko in od tam rasli. Tako da vem, da ni tako specifično, kot ste si želeli, ampak res je spet zaradi -- nepoznavanja kot industrije natančno, kako se stvari okrevajo. Vendar trdno verjamemo, da je podjetje močnejše in da lahko ustvari več EBITDA pri podobni prodaji zaradi različnih ukrepov, ki smo jih sprejeli, in močnih – in nato rastemo z močnimi zmagami strank, ki smo jih imeli v tej preteklosti. leto ali tako.

Alex Slagle - Jefferies - analitik

Ne, to je smiselno. Glede neodvisne rasti, sem se želel samo potopiti globlje za voznike za močnim odbojem. Je kaj posebnega, kar izstopa? In domnevam, da le nekaj misli o možnostih nadaljnjega pospeševanja, mislim, ker širša vprašanja dobavne verige verjetno ustvarjajo še večjo vrzel med imetniki in tistimi, ki nimajo, ter distribucijo gostinskih storitev, domnevam, da nekatere močnejši položaji zalog in možnost dostave bi se lahko odrezali bolje od tistih, ki so nekoliko bolj omejeni?

Pietro Satriano - glavni izvršni direktor

ja. Torej mi -- glejte, mislim, da je najboljši znak dejstvo, da je bil aprilski obseg nad 2019, in to kljub dejstvu, da je še vedno precejšnje število trgov, verjetno približno tretjina, po državi, ki so še vedno 50-odstotna zasedenost oz. mogoče celo pod tem. Torej, ko si ti trgi opomorejo, vidimo več vzponov. Glede naše zmožnosti pridobivanja tržnega deleža ste dosegli nekaj stvari, ki jih je naša lestvica, ki omogoča našo bilanco stanja, kar nam omogoča, da nudimo boljšo storitev.

Na naše neto rezultate promotorjev gledamo glede na nas v primerjavi z našimi konkurenti, ki so na tem področju uspešni. Tako vidimo priložnost, v smislu neodvisnih, da pridemo tako zaradi okrevanja v nekaterih delih države kot tudi zaradi nadaljnjega pridobivanja deleža.

Alex Slagle - Jefferies - analitik

Hvala vam.

Operater

Vaše naslednje vprašanje prihaja iz linije Lauren Silberman iz Credit Suisse. Vaša linija je odprta.

Lauren Silberman - Credit Suisse - analitik

Hvala vam. Še eno vprašanje na strani neodvisnih, res lepo okrevanje s pozitivnim trendom rasti primerov aprila. Ali nam lahko pomagate bolje razumeti dinamiko med pridobivanjem novih strank, širitvijo deleža denarnice in upadanjem števila primerov? In potem ste morda pripravljeni deliti, kolikšen odstotek neodvisnih strank, ki jih opravljate danes, glede na pred-COVID?

Pietro Satriano - glavni izvršni direktor

Dirk, odgovori na celotno vprašanje, nato mi daj...

Dirk Locascio - Glavni finančni direktor

Seveda. Začel bom in morda bo Pietro lahko dodal. Tako mislim, da od – na splošno za nas, tako da naše stranke računajo na restavracije še vedno nekoliko manjše v primerjavi z letom 2019. Toda vsak mesec, ki mine, postaja vse boljše.

In to je kombinacija ponovnega odprtja več trgov in več naših obstoječih strank ter neto novih strank, ki jih naši prodajalci še naprej privabljajo. Torej se dobro počutimo glede poti, ki gre. In potem je Pietro omenil, da smo opazili nekaj lepega povečanja velikosti košaric pri strankah in resnično želimo, da bi še naprej gradili na tem in ohranili nekaj teh dobičkov. Torej na splošno oboje v pravo smer.

Vedno lahko naredite stvari, da se še naprej izboljšujete. In tako, to so stvari, na katere se tudi mi osredotočamo. In Lauren, bi lahko samo ponovila svoj zadnji del vprašanja v primerjavi z – o nečem v primerjavi z letom 2019?

Lauren Silberman - Credit Suisse - analitik

ja. Mislim, da ste odgovorili, toda dve vrsti dela za razumevanje dinamike med tem, kar poganja neodvisno rast primerov. In potem, drugič, kolikšen odstotek neodvisnih strank, ki jih opravljate danes, v primerjavi s pred-COVID? Torej mislim, da si se obrnil na oba. In tako kot razmišljamo o tem poslu v letih 2022, 2023, kako si predstavljate, da se bo poslovna mešanica razvila, če sploh, glede na nekatere vaše nacionalne zmage in zmage neodvisnih strank?

Dirk Locascio - Glavni finančni direktor

Težje je natančno povedati v letu 2022 zaradi nekaterih istih razlogov, o katerih sem govoril prej, da ne vem natančno, s kakšnim tempom si gostinstvo ali drugo okreva. Ampak mislim, da bi dolgoročno, kot vi – ta pogled, pričakovali, da bo posel podoben, kratkoročno pa so nekatere zmage, ki ste jih priklenili, verjetno nekoliko višje. A kot lahko vidite, naši neodvisniki okrevajo in rastejo precej hitro. In tako je v tem primeru to na najvišjem koncu spektra marž.

Tako da to sčasoma pomaga. Dolgoročno je torej naša osredotočenost na ciljne stranke res nespremenjena z rastjo na dvakrat večji trg na neodvisnih, rast tega trga v zdravstvenem varstvu in gostinstvu in nato zelo oportunistični na verigi in drugem, in v tem primeru z verigo, v zadnjem letu ali dveh, oportunistično. In kot sem že nekajkrat rekel, ni šlo le za to, da bi za nas pripeljali primere skozi vrata. To morajo biti dobičkonosni primeri in nacionalna prodajna ekipa je naredila res lepo delo pri optimizaciji za to.

Lauren Silberman - Credit Suisse - analitik

Najlepša hvala. Ceni to.

Operater

Vaše naslednje vprašanje prihaja iz vrstice Edwarda Kellyja iz Wells Farga. Vaša linija je odprta.

Edward Kelly - Wells Fargo Securities – analitik

Hej fantje. Dobro jutro. Hvala za vse barve. Nekako me zanima zmogljivost.

Ali lahko samo spregovorite o tem, kje trenutno stojite s stališča zmogljivosti glede na izzive, ki ste jih omenili na strani dela in zaloge? V primerjavi z vašimi kolegi tukaj ste imeli najboljšo rast v primerjavi s četrtletjem. Mene pa samo zanima, kako si pozicioniran v naslednjih mesecih. In ali menite, da obstaja kakšna omejitev glede zmogljivosti ali ali boste to lahko obvladali?

Pietro Satriano - glavni izvršni direktor

V REDU. Zmogljivost je torej res na dveh frontah. Mislim, da ste enega omenjali kot voznike in selektorje. In zdaj iščemo razširitev zmogljivosti.

Zlasti nam primanjkuje – približno 1000 gonilnikov in izbirnikov v omrežju, od koder bi želeli biti, ko se obnovitev nadaljuje. In kot sem omenil, si zelo težko prizadevamo – vsak teden to številko zmanjšamo na številne dejavnike, ne le na denarno stran. Poglejte, katere druge stvari počnemo, da bi pritegnili selektorje in voznike, mislim, da je eden od naših vrstnikov rekel, da so to dobra delovna mesta. Dobro plačajo.

Plačujejo dobre prejemke. Samo hitreje in bolj kot v preteklosti moramo povečati stroj za najem. Kot smo že povedali, je okrevanje potekalo zelo hitro. Na strani zalog menim, da sodelujemo z našimi prodajalci, da zagotovimo, da imamo pravo rezervo zalog, ki nam je namenjena.

Kjer imamo v omrežju presežne zmogljivosti, to izkoriščamo. In tako, z vidika zalog, delamo vse prave stvari, kot je rekel Dirk, prav, da resnično služimo našim obstoječim strankam in še naprej dodajamo stranke, ki so zelo dobičkonosne in aktivna za naše dobičke in izgube.

Edward Kelly - Wells Fargo Securities – analitik

V REDU. In potem, samo nadaljevanje za -- morda za Dirka, predvidevam. Kako boste vi predstavili prednostni kabriolet? Tako je videti, da je dividenda v tem četrtletju znašala 0,12 $. Nekako sem radoveden, ker upam, da bomo zdaj vsi to pravilno modelirali.

Toda kako boste predstavili prilagojen EPS, ko se nanaša na pretvorbo?

Dirk Locascio - Glavni finančni direktor

Seveda, Ed. Ja, kot ste omenili, smo v tem četrtletju naredili spremembo, da prikažemo prilagojeno popravljeno za čisti dohodek, ne pa neto dohodek, ki je na voljo skupnemu, da bi bilo to nekoliko bolj jasno. In tudi, tako da bi bilo to nekako – upajmo, da ne bomo še dolgo v položaju čiste izgube po GAAP. Toda medtem ko imamo to, bi to bilo tako, kot bi to pokazali.

Kaj se bo zgodilo, ko se vrnemo na čisti dobiček po GAAP, tako verjetno v prihodnjih četrtletjih, ne boste vključili dividende, temveč boste namesto tega prikazali približno 25 milijonov delnic v vašem popravljenem številu delnic, da bi prišli do zmanjšanega delniška baza. In če imate dodatna vprašanja, lahko vprašate Scotta in Melissa, vendar upajmo, da bo to pomagalo.

Edward Kelly - Wells Fargo Securities – analitik

Super. Hvala vam.

kakšna je notranja stopnja donosa

Operater

Vaše naslednje vprašanje prihaja iz linije Petra Saleha iz BTIG. Vaša linija je odprta.

Peter Saleh - BTIG -- analitik

Super. Hvala za vprašanje. Rada bi se vrnila k vašemu komentarju o povečanju prehrane izven prostorov, za katerega menite, da bo – postalo trajnejše. Ali nam lahko samo poveste, kaj vam daje to samozavest, da vidite, da te prodaje ostanejo trajne? In ali obstaja kakšna razlika med verigami, ki jih lahko obdržijo, in neodvisnimi, ali je nekako široko zasnovana v segmentih?

Pietro Satriano - glavni izvršni direktor

Seveda. Poglejte, v zgodnjem delu COVID-a je prišlo do resničnega porasta prehrane izven lokalov. Mislim, da je to, kar sem hotel povedati, da bo dober del tega postopnega posla ostal. Ne vem, da se vse drži.

V tej fazi je težko reči, vendar trditev temelji na pogovoru s strankami in tudi na pogovorih z našimi partnerji. Kot veste, imamo dober odnos s podjetjem ChowNow, ki pomaga omogočiti obedovanje zunaj lokala. In glede na to, kar so delili z nami, je videti, da se bo nekaj od tega zagotovo držalo.

Peter Saleh - BTIG -- analitik

Super. In če bi lahko samo vprašal vaše stranke, ki uporabljajo vašo tehnologijo, mislim, da ste rekli, da je to eden od glavnih razlogov, zakaj bodo stranke zamenjale in uporabile vaše mobilno plačilo in inventar v realnem času, kar menim, da bi jim lahko resnično koristilo. Ali nam lahko poveste, koliko vaše baze strank danes uporablja to tehnologijo? In ob priložnosti, ki je še pred nami, in – kako je to v primerjavi z ravnmi leta 2019?

Pietro Satriano - glavni izvršni direktor

Seveda. Torej -- samo da razjasnim, poanto, ki sem jo izpostavil glede tega, kje sledimo razlogom za zamenjavo, je bilo z velikimi zmagami strank, in to je bila kombinacija tehnologije in storitvenega modela, ki je ena kontaktna točka , dosledno ponudbo po vsem našem omrežju. Za napredovanja se nam ni treba pogajati z drugim opco. Torej sem mislil na ta del.

V preteklosti smo govorili o našem prodoru v e-trgovino kot o pokazatelju naše tehnološke prednosti v primerjavi z manjšimi lokalnimi strankami. In to – verjamem, da je penetracija pri lokalnih strankah enaka ali večja kot v letu 2019.

Peter Saleh - BTIG -- analitik

Najlepša hvala.

Operater

Vaše naslednje vprašanje prihaja iz linije Jeffreyja Bernsteina iz Barclaysa. Lahko postavite svoje vprašanje.

Jeffrey Bernstein - Barclays - analitik

Super. Najlepša hvala. Super. Dve vprašanji.

Ena, samo na robu. Mislim, da ste omenili, da je novo podjetje, ki ga pridobite, predvideno, zdaj 1 milijarda dolarjev v zadnjih petih četrtletjih, z maržami precej nad portfeljem in morda prejšnjimi zmagami. Zanima me samo, ali lahko ponudite več konteksta o tem, morda kakšna je zgornja marža v primerjavi z zgodovinsko ali ali menite, da ste sposobni vzdrževati te višje stopnje marže z nadaljnjimi zmagami v prihodnosti, in potem sem eno spremljanje.

Pietro Satriano - glavni izvršni direktor

Seveda. Naj pojasnimo, torej 1 milijarda dolarjev je velika zmaga strank, ki vključuje verige, zdravstveno varstvo in gostinstvo. Mislim, da sem navedel, da bo bolj privlačen profil marže na strani verige. In to je v resnici funkcija ugodnejšega okolja povpraševanja/ponudbe kot pred nekaj leti, ki ga je omenil Dirk.

In tega ne pričakujemo v bližnji prihodnosti.

Jeffrey Bernstein - Barclays - analitik

V REDU. In potem, samo nadaljevanje, ko razmišljate o kategoriji distribucije in konsolidaciji, se samo sprašujem, ali vidite sebe ali druge, ki si prizadevajo za bolj agresivne združitve in prevzeme. Ne glede na to, ali se nanašate na vas, boste morda v bližnji prihodnosti omejeni. Očitno so vaše ravni finančnega vzvoda precej nad vašim ciljem.

In vem, da ste v preteklosti govorili o prevelikih vrednotenjih, ki bi jih morda želeli potencialni pridobitelji ali ali vidite, da imate lastno stalno integracijo svojih najnovejših pridobitev, ki bi vas lahko upočasnila, ali bi kateri od teh razlogov vas pripelje do tega, da morda raje pridobivate račune, namesto da dejansko pridobivate manjše sovrstnike, ne glede na to, ali želite na to odgovoriti posebej za US Foods ali če mislite, da bi prišlo do konsolidacije prek združitev in prevzemov za širšo kategorijo, bi bilo vse dobro.

Dirk Locascio - Glavni finančni direktor

Seveda. Zato mislim, da bom vzel tega. Mislim, da je za nas naša glavna prednostna naloga v bližnji prihodnosti na perspektivi združevanja in prevzema, kot sem že komentiral, v resnici uspešno povezovanje dveh zelo strateških pridobitev, ki smo ju naredili – enega za kanal in enega za geografijo. in resnično pridobivamo skupino hrane in pametno, tako zelo dobro vpeto v našo osnovno dejavnost. Po tem je za nas kratkoročni poudarek na integraciji teh v resnici na razdeljevanje.

Pričakoval bi, da bomo sčasoma še naprej videli nekaj vpetih pridobitev, vendar bi pričakoval, da bo to res več – kot smo to počeli v preteklosti, smo tu in tam veliko, veliko manjši . Ampak spet, mislim, da je trenutno težji čas za celotno industrijo zaradi vrednotenj in prekinitev vrednotenja ter nekaj manjših transakcij, ki so bile opravljene, ali več vrst transakcij zasebnega kapitala. Sčasoma bi spet pričakoval, da bomo mi in drugi verjetno še naprej opravljali nekatere prevzeme, vendar verjetno ne boste videli tako velikega obsega – v celotni industriji, kot bi ga imeli v preteklosti.

Jeffrey Bernstein - Barclays - analitik

Hvala vam.

Operater

Vaše naslednje vprašanje prihaja iz linije Nicole Miller iz Piper Sandler. Lahko postavite svoje vprašanje.

Nicole Miller - Piper Sandler - analitik

Hvala vam. Dobro jutro. Če razmišljamo o tem, da je industrija bolj ali manj na ravni leta 2019, bi lahko govorili zelo na široko, da se je industrija vrnila na tisto ločitev 50-50, ki je bila med trgovinami z živili, prehranjevanjem doma in nato restavracijami, ki prehranjujejo zunaj. Če gremo v tem koraku, je to bolj kot 6- do 12-mesečno dohitevanje, 12- do 24-mesečno dohitevanje? In ali obstaja kakšen razlog, da se industrija, v katero prodajate, ne more vrniti, mislim, da je prodaja več kot 100 milijard dolarjev, da to izravnate?

Pietro Satriano - glavni izvršni direktor

Torej, Nicole, hvala za vprašanje. Dobro jutro. Mislim, kot je Dirk omenil, da se počutimo zelo samozavestni glede tega, kje se stvari iztečejo. Čas je malo težji, kajne? Spet smo videli, kako hitro se je okrevanje zgodilo v zadnjem mesecu ali dveh iz več razlogov.

Zato menim, da grafikoni, ki smo jih prikazali o prometu, kar je najboljši podatek, ki ga na tej točki lahko dobimo med hrano doma in hrano zunaj doma, kažejo, da se trend vrača tja, kjer smo bili. Mislim, da bo – ne glede na to, da bo velik del jedilnic zunaj prostorov, pripomogel k povečanju ravni hrane zunaj doma, ki smo jo v preteklosti videli na ravni leta 2019, kljub temu, da so nekateri trgi, kot je severozahod, še vedno precej oviran v smislu omejitev. Zato mislim, da smo lahko prepričani, da se bomo vrnili na ali nad te ravni. Čas in pot tega je res težje reči.

Nicole Miller - Piper Sandler - analitik

Ali lahko malo spregovorite – zadnje vprašanje, ali lahko malo spregovorite o kategorijah kulinarike, ki se izboljšujejo? Kateri se najbolj izboljšujejo? In ali obstaja kaj, kar ne sledi tempu?

Pietro Satriano - glavni izvršni direktor

Vse se torej izboljšuje. In v zgodnjih dneh pandemije smo videli, da so bili bolj odporni tipi menijev za stranke med mehiškimi in italijanskimi ter QSR. Mislim, da smo v zadnjem času videli, da se skoraj vse vrača na tiste trge, ki imajo malo omejitev. In mislim, da se zato dobro počutimo glede zdravja industrije, kajne? To so neodvisni, verige, različne vrste menijev, vse vrste vračanja so tisto, kar vidimo na tej točki.

Nicole Miller - Piper Sandler - analitik

Hvala vam.

Operater

Vaše naslednje vprašanje prihaja iz linije Johna Ivankoeja iz JPMorgana. Lahko postavite svoje vprašanje.

John Ivankoe - JPMorgan Chase & Co. – analitik

Živjo Hvala vam. Niste edino veliko podjetje, ki je, vsaj na papirju, povečanje terjatev in zalog v osnovi financiralo z obveznostmi. Spet vem, da to ne delaš neposredno, ampak to kaže bilanca stanja.

Ali lahko komentirate, ali je to edinstveno za največje distributerje gostinskih storitev ali pa se to vidi ali uveljavlja tudi kot korist za regionalne in manjše operaterje, če obstaja način, da to veste? Ker je bila očitno kopičenje obratnega kapitala ena od stvari, o katerih smo že prej govorili kot o prednosti, ki bi jo imeli večji distributerji, manjši pa ne. In imam tudi nadaljevanje.

Dirk Locascio - Glavni finančni direktor

Seveda. John, tako kot si poudaril, mislim, da smo trije videli, da so se obveznosti povečale. In vsaj v našem primeru to ni zaradi nečesa, kar počnemo drugače, v nasprotju z naravnim časom nakupov tam. Pričakoval bi torej, da se bo gradnja inventarja nekoliko bolj normalizirala, ko bomo malo dobili – v naslednjih nekaj četrtletjih.

In potem, podobno kot AP, da se tudi normalizira. Mislim, da iz - torej ni ničesar, predvidevam, od izrazov, ki bi jih poimenoval in bi mislil, da bi se razlikovali od večjega in manjšega. Kar pa bi rekel, je, da plačaš za ta inventar. In medtem ko ga nosite, bo v bližnji prihodnosti še vedno vplivalo na gotovino.

In tako, mislim, da to daje prednost nekomu, kot smo mi, z obsegom in močjo bilance stanja, ki jo imamo pri financiranju te inkrementalne zaloge. In potem hkrati, ko panoga raste, rastejo tudi vaše terjatve. Torej samo naravna gradnja, ki se zgodi, po vašem mnenju, okoli tega, za kar mislim, da je to tisto, kjer bomo še naprej videli, kje bodo drugi manjši distributerji izpodbijani, ko gremo skozi to, ker gre za denarna in obratna naložba. Ker se ukvarjamo tako z okrevanjem kot tudi z izzivi na strani ponudbe, ki se dogajajo, in ker je verjetno manj verjetno, da bodo naredili – lahko izvedemo nekaj teh naložb, da bi ublažili nekatere izzive oskrbe, mislim, to so priložnosti, da ciljamo na te stranke in od tam tudi resnično dosežemo dodatno rast.

John Ivankoe - JPMorgan Chase & Co. – analitik

In drugič, menim, da bi bil eden od 'lažjih' načinov, da pridobite stranke pri distributerjih, pridobivanje prodajalcev in voznikov od teh distributerjev. Mislim, je to praktično? Mislim, je to nekaj, kar vidite, ali obstajajo ne- ali druge stvari, ki vam uspejo - v bistvu greste ven in dobite najboljše zaposlene drugih ljudi z bolj lepljivim predlogom?

Pietro Satriano - glavni izvršni direktor

To vsekakor vidimo. Zdaj, ko smo – kot je rekel Dirk, del prihranka pri stroških vlagamo v razširitev naše prodajne sile. Vsak mesec govorim z novim razredom prodajnih delavcev. In zagotovo je del, ki prihaja od drugih konkurentov.

V US Foods jih pritegnejo stvari, zaradi katerih smo bili privlačni tudi v preteklosti, naša kultura, naša tehnologija, naši izdelki, prodaja v skupini, vse to jim daje možnost, da zaslužijo več dohodka. kot bi lahko na drugih mestih. In tako, to je zagotovo priložnost, ki smo jo izkoristili.

John Ivankoe - JPMorgan Chase & Co. – analitik

Hvala vam.

Operater

Vaše naslednje vprašanje prihaja iz linije Jenne Giannelli iz Goldman Sachsa. Vaša linija je odprta.

Jenna Giannelli - Goldman Sachs – analitik

Zdravo. Hvala, ker ste me pripeljali. Imel sem samo vprašanje. Govorili ste o tem, da je samo tehnologija taka točka razlikovanja, ki vam pomaga pridobiti tržni delež.

Ali naj tukaj pričakujemo kakršno koli dodatno naložbo, ki je nekako potrebna ali potrebna za ohranitev tega vodilnega položaja v industriji? V bistvu, ali je še kaj, kar bi radi ali morali storiti? In potem kakršna koli barva pri dodeljevanju kapitalskih naložb, ko razmišljamo o letu 2021 v kakršni koli naložbi?

Dirk Locascio - Glavni finančni direktor

Seveda. Torej od 50 milijonov dolarjev je majhen del tega nekaj dodatne naložbe za digitalno, kar bi rekel, v to. Mislim, da je to področje, kjer iz leta v leto še naprej vlagamo, da bi lahko dodali več zmogljivosti in bolje služili našim strankam. Tako rekoč ni koraka, ki bi ga sčasoma potrebovali.

A tam spet vlagamo malo več. Razmišljam, ko premislimo – in to bi bilo bolj na, tako rekoč, strani poslovanja ali dobička in izgube. Ko razmišljamo o kapitalu, ne kaj velikega ali drugačnega, kar bi za letos klical na naš kapital. Ena od stvari, o katerih sem že govoril, je, da boste v tekočem letu videli več denarnih stroškov, ker letos porabimo manj za floto kot v preteklosti in več za objekte.

In to iz leta v leto upada in teče. Nekako naše all-in število, ko se združite, ni vse tako drugačno, spet zato, ker mi -- razen lanskega premora, je ena od stvari, ki jih poskušamo narediti, dosledno zagotoviti, da smo vlaganje v podjetje, da bi lahko podprli rast v zgradbah, IT, tehnologiji in voznem parku.

Jenna Giannelli - Goldman Sachs – analitik

To je zelo koristno. In potem samo eno vprašanje za večjo sliko, če lahko. Ali nam lahko samo glede povečanja tržnega deleža poveste, od koga mislite, da najbolj pridobivate ta delež? Je to od drugih velikih igralcev ali nekaterih manjših, bolj razdrobljenih igralcev? In potem, ko v mislih pomislite na napredek, na potencialno velikost dela kolača, ki bi ga lahko zgrabili, kako pomemben bi lahko bil nadaljnji dobiček tržnega deleža? In to je zame vse.

Pietro Satriano - glavni izvršni direktor

V REDU. Poglejte, če sem iskren, težko je reči, od kod prihajajo dobički. Ko se pogovarjamo na terenu, nimamo dostopa do tovrstnih podatkov. Res, prihaja iz vseh krajev, malih in velikih konkurentov.

Res je odvisno od lokalnega okolja in od tega, kako različni igralci delujejo v smislu storitev in kdo so igralci. V smislu dolgoročnejših obetov, o katerih ste spraševali, smo na splošno igralec z 10-imi deleži in dobili smo dotik pod tem. Tako vidimo veliko priložnosti za povečanje deleža sčasoma. Glede na naš položaj smo št.

2 igralca, vendar še vedno stalni igralec in je še vedno zelo razdrobljena industrija. Tako vidimo veliko priložnosti, da sčasoma pridobimo delež.

Jenna Giannelli - Goldman Sachs – analitik

Najlepša hvala.

Operater

Vaše naslednje vprašanje prihaja iz linije Karru Martinson iz Jefferiesa. Vaša linija je odprta.

Karru Martinson - Jefferies - analitik

Dobro jutro. Ja, želel sem se dotakniti vzpona kuhinj duhov in -- kako ste v to prodrli? In govori se, da se bo to nadaljevalo, ko si opomoremo. Ljudem je ponavadi všeč ekonomija o tem. Želel sem samo videti, kje ste tam in kaj je poudarek na tej strani trga.

Pietro Satriano - glavni izvršni direktor

Seveda. Torej imamo te kuhinje koristi kot distributer. Imamo koristi od porasta kuhinj duhov, enako kot komisarji ali gostinci, ker morajo še vedno nekje kupovati svojo hrano v razsutem stanju. In verjamem, da smo v preteklih klicih govorili o naši knjigi o kuhinji duhov, za katero mislim, da smo bili eni prvih, ki smo jih predstavili.

In to je vsekakor pomagalo obstoječim strankam, da delujejo iz – pridobijo boljši vzvod iz svojih obstoječih nepremičnin ali pridobijo nepremičnine z nižjimi stroški za dostop do novih strank. Naš priročnik o kuhinji duhov ima vgrajeno nekaj analitike; nekaj menijev, vgrajenih za različne vrste menijev. In imeli smo veliko zanimanja za sodelovanje strank v smislu kuhinj duhov.

Karru Martinson - Jefferies - analitik

Najlepša hvala, fantje. Ceni to

Operater

Telefonskih vprašanj ni več. Poklic bom vrnil g. Pietru Satrianu za zaključne komentarje.

Pietro Satriano - glavni izvršni direktor

Hvala, operater. S komentarji bomo kratki. Poglejte, upam, da - samo da se vrnem na nekaj predlogov, ki si jih lahko ogledate po tem klicu, na tri predloge, o katerih sem govoril na začetku. Okrevanje industrije je dobro v teku in pri tem okrevanju sodelujemo na zelo pomemben način.

Drugič, naš obseg in diferenciacija spodbujata pridobivanje tržnega deleža, o katerem smo govorili. In tretjič, nadaljnja krepitev naših finančnih rezultatov, ko panoga še naprej okreva. Še enkrat bi rad izkoristil priložnost, da se zahvalim vsem našim sodelavcem, ki se resnično še naprej trudijo služiti našim strankam v tem okolju. Veselimo se pogovora z vsemi na našem naslednjem razpisu o zaslužku avgusta.

Hvala za obisk danes in lep dan.

Operater

S tem se zaključi današnji konferenčni klic. Zdaj lahko prekinete povezavo.

Trajanje: 67 minut

Pokličite udeležence:

Melissa Napier - Višji podpredsednik, za odnose z vlagatelji in blagajnik

Pietro Satriano - glavni izvršni direktor

Dirk Locascio - Glavni finančni direktor

Kelly Bania - BMO Capital Markets – analitik

John Glass - Morgan Stanley - analitik

John Heinbockel - Guggenheim Securities – analitik

Alex Slagle - Jefferies - analitik

Lauren Silberman - Credit Suisse - analitik

Edward Kelly - Wells Fargo Securities – analitik

Peter Saleh - BTIG -- analitik

Jeffrey Bernstein - Barclays - analitik

Nicole Miller - Piper Sandler - analitik

John Ivankoe - JPMorgan Chase & Co. – analitik

Jenna Giannelli - Goldman Sachs – analitik

Karru Martinson - Jefferies - analitik

Več analize USFD

Vsi zaslužki so prepisi^