Vlaganje

UPS-jeva najnovejša pridobitev dodaja ključni element svojemu poslovanju

UPS (NYSE:UPS)končno zapolnila zevajočo luknjo v svojem poslovanju, ki kurirju omogoča, da se razširi preko le dostave paketov. Big Brown je objavil, da prevzema Roadie, podjetje za dostavo isti dan, ki zagotavlja UPS velik zagon pri ohranjanju konkurenčnosti.

To je pravočasen nakup, ko gremo v praznično nakupovalno sezono, pri čemer analitiki pričakujejo močno božično prodajo, kar pomeni več dostave paketov. Pričakuje pa se tudi, da se bodo povečale tudi lokalne dostave istega dne, ki običajno presegajo zmogljivosti UPS (kar pomeni, da se blago pogosto ne pošilja v škatlah), in Roadie zdaj kurirju ponuja možnost, da pride tudi v ta prostor.

Ženska dostavlja paket

Vir slike: Roadie.

Odpiranje novih kanalov priložnosti

UPS je razmišljal kako najbolje priti do dostave še isti dan leta, čeprav ni bilo jasno, v kakšni obliki bo: ali bo razvil interno storitev ali sklenil pogodbo s tretjim ponudnikom. Tudi UPS ni bil prepričan.

Preteklo poletje je izvršna direktorica Carol Tomé vlagateljem povedala: »Tega še nismo dokončno ugotovili, vendar imamo skupino ljudi, ki to gleda. Tam je priložnost, ki bo zelo drugačna od tistega, kar smo naredili v preteklosti.'Zdi se, da se je UPS odločil za oboje, tako da je pridobil Roadie. Omogoča notranjemu kurirju paketov z uporabo storitve tretje osebe, ki je zdaj v lasti. Roadie bo ohranil tudi lastno identiteto in kar je pomembno, paketi, ki jih zagotavlja množično podjetje, ne bodo vstopili v primarni logistični tok UPS. S sistemom, ki deluje blizu zmogljivosti, zlasti med prazniki, bi dodatno obremenitev omrežja z netradicionalnim blagom le ustvarila ozka grla.

Prevzem rešuje tudi morebitne težave s sindikalno delovno silo, tako da se izogne ​​konfliktom, ki jih povzroči odvzem obsega rednim voznikom tovornjakov. Uniformirani vozniki UPS bodo še naprej dostavljali škatle, kot so vajeni, vozniki avtomobilov Roadie pa bodo ravnali z netradicionalnimi paketi, ki zaradi svoje velikosti ali pokvarljivosti ne sodijo v omrežje UPS.

Na poti rasti

Roadie je od svoje ustanovitve leta 2014 izjemno zrasel. Sprva je šlo za gospodarsko platformo s sedežem na jugovzhodu, ki sklenil pogodbo z vseprisotno verigo Waffle House služi kot izhodišče (če bi prenesli aplikacijo in opravili dostavo, bi lahko zaslužili brezplačen vafelj in pijačo). Toda od takrat je postalo nacionalno.Med letoma 2017 in 2020 je prihodek Roadie narasel za 2.157 %, kar ga je uvrstilo na seznam Inc. Seznam 5000 najhitreje rastočih zasebnih podjetij v ZDA Lani se je prihodek povečal za štirikrat, zdaj pa šteje glavne trgovce na drobno, kot je npr. Najboljši nakup , Home Depot , in Walmart kot stranke.

Danes ima zmožnosti dostave isti dan, ki se dotikajo 90 % gospodinjstev v ZDA. Z omrežjem z več kot 200.000 vozniki bo Roadie omrežju UPS dal precejšnjo moč.

Gonilnik UPS, ki skenira škatlo v podjetju

Vir slike: UPS.

Postati boljši tekmec

To je pomemben razvoj za UPS, saj ga postavlja pred tekmecem FedEx (NYSE:FDX)pri dostavi v istem dnevu, hkrati pa ji omogoča tudi učinkovito konkuriranje Amazon (NASDAQ:AMZN), ki je začela oborožitveno tekmo pri dobavi in ​​načrtuje vdor na svoje področje dostave tretjih oseb.

Morgan Stanley verjame, da bi Amazon lahko lansiral takšno storitev letos, medtem ko univerza DePaul napoveduje, da bo prišla leta 2022. Amazon ima vse dele na mestu.

Ima obsežno transportno in logistično operacijo, zaradi česar bi postal konkurent, ki se ga je treba bati. Ponaša se s 40.000 traktorskimi prikolicami, 30.000 kombiji, 400.000 vozniki, floto letal, letališčem za Amazon Air v Kentuckyju, ki se je odprlo šele prejšnji mesec, in produktom 'logistike kot storitve' v Združenem kraljestvu.

koliko delnic Amazona je tam

Točno tisto, kar potrebuje

Dostava v istem dnevu že dolgo manjka v načrtih za rast UPS in pridobitev dopolnjuje uganko.

Po eni strani je Roadie po številu gonilnikov, ki ga ima, manj kot polovico manjši od Instacarta, kar pomeni, da bi lahko potreboval čas, da bi UPS zagotovil več prostora, ki ga potrebuje in želi. Po drugi strani pa ima mrežo več kot dveh ducatov velikih, uveljavljenih trgovcev na drobno, s katerimi že sodeluje.

Dostavna podjetja, kot so avtorja Dash tovrstne dostave so začeli izvajati relativno nedavno. Začelo je dostavljati živila za Walmart leta 2019, maloprodajne dobave pa je začel šele lani z Macy's in dodal PetSmart preteklo poletje.

Roadie je uveljavljen operater z nacionalnim odtisom, kar bi moralo UPS-u omogočiti, da začne izvajati lokalne dostave med podjetji in od podjetij do potrošnikov. UPS ne bo uvedel v ospredje dostave istega dne, vendar daje Big Brown prisotnost, ki ji je zelo manjkala, in bi jo moral v prihodnje narediti bolj konkurenčno.

^