Vlaganje

UPS-TFI International Ink Posel 800 milijonov dolarjev za prevoz tovora UPS

UPS (NYSE:UPS)se je strinjal, da bo prodal svoj tovorni oddelek TFI International (NYSE:TFII)za 800 milijonov dolarjev do drugega četrtletja 2021. Medtem ko so vlagatelji v obe podjetji navijali za razvoj, so se delnice TFI International odzvale močneje in so se v času pisanja tega pisanja zvišale za dvomestno odstotke, s čimer so delničarji kanadskega transportnega podjetja izrazili pozitiven odnos. in logistično podjetje.

Za UPS je to prva velika poteza, odkar je izvršna direktorica Carol Tome razkrila svoje namere za racionalizacijo podjetja, potem ko je prevzela krmilo junija 2020.

Tukaj je razlog, zakaj UPS prodaja UPS Freight

UPS deluje v treh širokih segmentih: ameriški domači paket, mednarodni paket ter dobavna veriga in tovorni promet. UPS Freight je del prožne verige in tovornega segmenta, ki vključuje tudi špedicijo in logistiko. UPS Freight, ki ponuja regionalne, medregionalne storitve in storitve za manj tovornjakov, je v letu 2019 ustvaril 3,3 milijarde dolarjev prihodkov. Predstavljal je približno 4,4 % skupnih prihodkov UPS v letu.





Tovornjaki za dolge razdalje na avtocesti.

Vir slike: Getty Images.

Premik za prodajo UPS Freight je usklajen s „strateškim položajem podjetja 'bolje ne večje',' je zapisano v sporočilu za javnost. Z drugimi besedami, to je v skladu s tem, kar je Tome povedal med UPS-jevim konferenčnim klicem o dobičku v drugem četrtletju, ki je potekal julija 2020: „Lasersko se bomo osredotočili na ustvarjanje vrednosti za naše delničarje, s ciljem povečati stopnje donosa na kapital vlagamo. Vse je v tem, da postaneš boljši, ne večji.'



Zdi se, da je to dobra poteza, če je treba upoštevati nedavne operativne rezultate UPS Freight. Upoštevajte, da so se prihodki UPS Freight v devetih mesecih do septembra 2020 zmanjšali za 5,1 % medletno, čeprav sta špedicija in logistika poročala o 11,7 % oziroma 14 % rasti prihodkov.

Finančni vpliv na UPS in TFI

UPS Freight se dobro ujema z agresivnimi prizadevanji TFI za širitev v Severni Ameriki. To je tudi posel brez dolgov in bi moral portfelju TFI dodati 197 objektov s približno 6 milijoni kvadratnih metrov površin. Ker je bil UPS Freight na podlagi dobička iz poslovanja blizu rentabilnosti, TFI pričakuje, da bo posel povečal svoj dobiček v letu 2021.

Vendar bi lahko UPS ob prodaji utrpel stroške oslabitve pred obdavčitvijo v višini 500 milijonov dolarjev, kar bi se moralo odražati v njegovih številkah za celotno leto 2020. Sčasoma UPS pričakuje, da bo odprodaja povečala njegovo skupno operativno maržo in mu pomagala zmanjšati dolg.





^