Vlaganje

Plinske črpalke v Združenem kraljestvu prenehajo delovati, ko so cene nafte dosegle 3-letno najvišjo raven

Za bolj jasne in pronicljive poslovne in gospodarske novice se naročite na Dnevna stran glasilo. Je popolnoma brezplačno in zagotavljamo, da se boste vsak dan naučili nekaj novega.

Panični avtomobilisti pripravljajo črpalko za britansko pomanjkanje goriva.

Napovedi o praznih črpalkah so prestrašile voznike v Združenem kraljestvu, da so cel konec tedna požreli plin, vozniki pa so izpraznili bencinske črpalke, ki so se zaradi nerednih pošiljk in naraščajočih cen že primanjkovale.

ali je ericssonova delnica dober nakup

Gorivo za nič

Združenje trgovcev z bencinom v Združenem kraljestvu je poročalo, da sta dve tretjini od 5.500 članskih postaj popolnoma izpraznili. Pričakuje se, da se bo povpraševanje v naslednjih dneh zmanjšalo, vendar vlada zdaj pripravlja vojaške tankerje, ki bodo pomagali prepeljati več črnega zlata po državi.

Lahko bi rekli, da je blaznost zaradi nakupovanja panike prilila olja na ogenj evropske plinske in energetske krize – če je bilo kaj na pretek:401(k) omejitve prispevkov 2016
  • Mednarodne cene nafte so včeraj dosegle triletno najvišjo vrednost, pri čemer je referenčna nafta Brent presegla 80 dolarjev za sod, medtem ko se je cena plina v Evropi od sredine avgusta podvojila. Krivci? Zmanjšana proizvodnja skrilavca v ZDA, motnje pri vrtanju v Mehiškem zalivu zaradi orkana Ida in na splošno visoka poraba, so povedali analitiki. Financial Times .
  • Združenemu kraljestvu primanjkuje približno 100.000 voznikov tovornjakov, da bi dobavili gorivo, ki ga ima, za pomanjkanje delovne sile pa sta kriva pandemija in brexit.

Kanarec v rudniku premoga? Predsednik Biden je pred kratkim pozval k preiskavi naraščajočih ameriških cen plina, ki so od januarja narasle za približno 50 %. Medtem so se nemške cene električne energije od februarja več kot podvojile.

Zima nezadovoljstva: '[Cene] bi lahko bile veliko višje, če bo to zimo tako hladno, kot nekateri napovedujejo,' je za FT povedal Andrew Gillick iz energetskega svetovalnega podjetja Enverus. Strokovnjaki napovedujejo tudi naraščajoče povpraševanje, saj se potovanja po Covidu povečujejo. Zato bi bilo morda dobro leto, da razmislite o tem, da bi Amtrak vzeli domov za počitnice – če ne bi bilo tudi to dobesedno izstopajo iz tirnic .^