Vlaganje

Promet pri Dave & Buster's še naprej upada

Čeprav se je upad restavracije lahko branil dlje kot večina, je preteklo leto to dokazalo Dave & Buster's Entertainment (NASDAQ: PLAY)ni imuna na trend prehranjevanja zunaj, ki se širi po vsej državi.

Nekaj ​​​​časa je edinstvena mešanica hrane in iger z visokimi maržami podjetja ponujala blažilnik – in razlikovanje –, zaradi česar so se stranke vračale po več. Toda konkurenca s podobnih destinacij je skupaj z upadanjem prometa v nakupovalnih središčih, kjer se nahajajo številne restavracije, končno dohitela Dave & Buster's.

Skupina moških prijateljev gleda nogometno tekmo v pubu

Vir slike: Getty Images.

Zaslužek Dave & Busterja: surove številke

Preden se poglobimo v podrobnosti četrtletja podjetja, si oglejmo naslovne številke.

Metrična 3. četrtletje 2018 Tretje četrtletje 2017 Sprememba med letom
Prihodki 282 milijonov dolarjev 250 milijonov dolarjev 13%
EPS 0,30 USD 0,29 $ 3%
Prosti denarni tok 5 milijonov dolarjev (7,6 milijona dolarjev) N/A

Vir podatkov: vložki SEC. Grafikon avtorja. N/A = Ni primerno.Vodstvo je poudarilo, da so bili ob stalni primerjavi iz tedna v teden iz lanskega leta rezultati še boljši. Prihodki bi se povečali za 15%. Morda je še pomembneje, da bi se dobiček znatno povečal v primerjavi z 0,22 USD na delnico, ki jih je Dave & Buster zaslužil v enakem časovnem obdobju lani: 36%, če smo natančni. Neskladje je zato, ker je proračunsko leto 2017 imelo 53-tedenski koledar, teden, ki je bil letos premaknjen, pa je imel bistveno drugačne rezultate.

Resnična zgodba: Počasnejši promet v trgovinah

Toda zlati standard za restavracije je primerljiva prodaja v trgovinah ali comps. Ta meritev predstavlja letne spremembe v višini prihodka, ki so ga ustvarile obstoječe trgovine. Ker je Dave & Buster's v zadnjem letu povečal svoj odtis s 101 na 118 trgovin, je pomembno spremljati rast prodaje. Brez tega bi bila zaradi hitre širitve podjetja rast prihodkov videti bolj impresivna, kot je v resnici.

je aptiv dobra zaloga za nakup

Za perspektivo, tukaj je povzetek verige comps od sredine leta 2014.Vir podatkov: vložki SEC. Grafikon avtorja.

Čeprav negativni rezultati niso odlični, je 1,3-odstotni upad v tem četrtletju zagotovo korak v pravo smer. Prav tako je v skladu z napovedjo uprave o nizko enomestnem padcu prodaje v primerljivih trgovinah za celo leto.

Zabaviščna kategorija Dave & Buster – igre, ki jih igrajo otroci in odrasli pred in po jedi hrane – je bila dejansko precej dobra, saj so se igre povečale za 1,5 %. Toda ponudba za kategorijo hrane in pijače je padla za 5 %: precej dramatičen padec.

Glavni krivec je bil upočasnjen promet. Promet ob vstopu se je na primerljivi osnovi zmanjšal za 0,7 %, velika zgodba pa je bila, da se je promet posebnih dogodkov zmanjšal za 6,9 % na primerljivi osnovi. V konferenčnem klicu je izvršni direktor Brian Jenkins dejal: '[Nismo] dali dovolj poudarka gledanju športa, saj smo preskočili promocijo All You Can Eat Wings, ki smo jo izvedli lani v prvih šestih tednih sezone.'

Z drugimi besedami, družbo je zalotil upad prometa med nogometno sezono in je skušalo odpraviti pomanjkanje posebne ponudbe All You Can Eat, tako da so jo združili pozno v četrtini.

kako obogateti na borzi

Pogled naprej

Vodstvo ostaja optimistično glede sposobnosti verige, da se še naprej širi v prihodnjem letu. Povedali so, da nameravajo v letu 2019 dodati 15 do 16 novih trgovin, kar bi predstavljalo 12-odstotno rast enote za leto.

Za četrto četrtletje naj bi prihodki dosegli sredino 316 milijonov dolarjev. Če Dave & Buster's doseže ta cilj, bi to pomenilo 3,6-odstotno medletno rast, kar je glede na širitev podjetja dokaj nizka številka. Vendar je to enostavno razložiti z dejstvom, da bo v četrtem četrtletju en teden manj kot v letu 2017.

Vlagatelji so bili verjetno razočarani nad preliminarno napovedjo podjetja za leto 2019, ki jo je delil vmesni finančni direktor Joe DeProspero in dejal: „Na splošno pričakujemo, da bodo prihodki narasli visoko enomestno, EBITDA pa na srednje do visoke enomestne. To pričakovanje odraža stiskanje marž, ki je predvsem posledica nenehnega pritiska na plače in naraščajoče mešanice novih trgovin, ki ... imajo nižje [obseg] in marže v primerjavi z našimi obstoječimi trgovinami.«

Vodstvo upa, da se bo še naprej osredotočalo na izkušnjo v trgovini in izdajo druge lastniške igre VR ( Dragonfest ) se bo v prazničnem četrtletju izkazalo za veliko dobrot za Dave & Buster's.^