Vlaganje

Toys R Us v trgovinah Macy's ali Disney v Targetu: kaj bo imelo večji vpliv?

Tarča (NYSE:TGT)in Macy's (NYSE:M)vsak je poročal o solidnih zaslužkih v zadnjih četrtletjih tega meseca. Vodstvo obeh podjetij je napovedalo tudi spremembe, ki bi lahko prinesle dodaten promet v njune navadne trgovine.

Vodstvo Macy's je dejalo, da bo dodalo trgovine Toys R Us znotraj svojih lokacij in na svojem spletnem mestu, Target pa je dejal, da bo razširil svoj odnos z Walt Disney (NYSE: DIS)in dodajanje več svojih mini trgovin v svoje trgovine. Oglejmo si vsako odločitev natančneje in preverimo, ali lahko ugotovimo, katera bo prinesla večje koristi maloprodajnemu gostitelju.

Delavec veleblagovnice daje dvema osebama torbo kupljenih predmetov.

Macy's v svoje trgovine dodaja 400 lokacij Toys R Us. Vir slike: Getty Images.

Toys R Us bo prisoten v trgovinah Macy's

19. avgusta je Macy's objavila partnerstvo z Toys R Us. Stranke iz ZDA bodo lahko od leta 2022 naprej nakupovale blagovne znamke Toys R Us na več kot 400 lokacijah Macy's (leta 2020 je Macy upravljal s 572 trgovinami) in takoj na spletnem mestu Macy's. Danes Toys R Us vzdržuje spletno mesto, ki je dostopno nakupovalcem igrač v ZDA, kot tudi skoraj 900 svetovnih trgovin z blagovno znamko zunaj ZDA. Na splošno zdaj zasebno podjetje pravi, da ustvari več kot 2 milijardi dolarjev letne prodaje.

Če lahko še vedno priljubljena blagovna znamka igrač prinese nov kader kupcev v trgovine Macy's, bi bila to velika pomoč za upravljavca veleblagovnice. Zaradi povečanega prometa v trgovinah Macy's, ko otroci pozivajo svoje starše, naj jih peljejo na obisk, bi lahko starši kupili nekaj v drugem delu trgovine.Macy's se v zadnjih letih nekoliko trudi, da bi ljudi privabil v njene navadne trgovine. V poslovnem letu 2020 je Macy's ustvaril 25 milijard dolarjev letne prodaje v svojih trgovinah Macy's, Bloomingdale's in Bluemercury. Še vedno ni jasno, koliko bi lahko dodana prisotnost Toys R Us vplivala na skupni zaslužek, vendar bi trgovec na drobno lahko uporabil povečanje prihodka, da bi mu pomagal obvladovati spremembe, ki se dogajajo v širši industriji.

Dva otroka v trgovini z odraslo osebo.

Target do konca leta širi Disneyjeve trgovine na več kot 160 lokacij. Vir slike: Getty Images.

Več Disneyjevih trgovin prihaja do cilja v vaši bližini

23. avgusta je Target objavil, da bo do konca tega leta povečal svoje skupno število Disneyjevih trgovin v trgovinah Target na več kot 160 lokacij (v primerjavi s trenutno 53 trgovinami). Disneyjevi izdelki imajo tudi poudarjeno prisotnost na Targetovem spletnem mestu. Prvih 25 Disneyjevih trgovin v Targetu je bilo odprtih oktobra 2019.Zanimivo je, da Target upravlja z več kot 1900 trgovinami, zato se zdi, da uvajanje Disneyjevih trgovin poteka nekoliko previdno. Eden od razlogov za to bi lahko bila odlična prodajna uspešnost Targeta med pandemijo. Podjetje je v proračunskem letu 2020 povečalo prihodke za 19,8 % na 93,6 milijarde dolarjev.

Ker Target očitno ne škoduje prometu v trgovinah tako kot Macy's, si lahko privošči bolj previden pristop k širitvi, preizkuša, kaj najbolje deluje, in išče nadaljnjo uvedbo, če mu je všeč, kar vidi.

Odvzem vlagatelja

Obe potezi bosta verjetno pozitivno vplivali na promet v trgovinah in prihodke za gostitelje. Toys R Us in Disney sta priljubljeni blagovni znamki za družine z otroki. Odrasli bi morda raje imeli priročno spletno nakupovanje, medtem ko se otroci navdušijo nad obiskom trgovine z igračami, ogledom, dotikom in igranjem izdelkov, preden jih kupijo.

Kot rečeno, ima vključitev Toys R Us v trgovine Macy's potencial za večji učinek, vsaj dolgoročno. Prva od več kot 400 lokacij se ne bo odprla do leta 2022 in ni jasno, kako dolgo bo uvedba trajala. Tako kratkoročno, bi Target moral videti nekaj vpliva prej, saj bo 160 Disneyjevih trgovin začelo delovati do konca leta 2021.

V obeh primerih je mogoče vsako vodstvo Target's in Macy's pohvaliti za te najnovejše primere očitno dobrih odločitev, ki pomagajo ohranjati rast njunih podjetij, tudi med pandemijo.^