Vlaganje

50 najboljših delnic Robinhooda v oktobru

Na dobro ali slabše je volatilnost igrala veliko vlogo na borzi od začetka leta 2020. Priča smo najhitrejšemu padcu za vsaj 30 % v zgodovini S&P 500 , vlagatelji pa so uživali v najmočnejšem povratnem vzponu z dna medvedjega trga doslej.

Čeprav niso vsi vlagatelji ljubitelji zelo nihajočega trga, je ravno ta volatilnost tisto, kar je spodbudilo milijone novih malih vlagateljev, da svoj denar usmerijo v delo na Wall Streetu.

Oseba, ki uporablja pametni telefon, ki

Vir slike: Getty Images.

Vemo, da se mali vlagatelji v veliki meri vključujejo, zahvaljujoč uporabniškim podatkim iz nove javne aplikacije za spletno vlaganje Robinhood Markets (NASDAQ:HOOD). Po koncu junija 2020 z 9,8 milijona financiranih računov je imel Robinhood konec junija 2021 22,5 milijona financiranih računov.

Če se sprašujete, zakaj so se mali vlagatelji zgrinjali v Robinhood, je videti kot sotočje dejavnikov. Za začetek Robinhood ne zaračunava provizij za trgovanje za delnice, kupljene na newyorški borzi (NYSE) oz. Nasdaq . Ker so zahteve po minimalnem depozitu prav tako vržene skozi okno za številna spletna posredništva, to pomeni, da novim vlagateljem začetnega kapitala ne požrejo provizije.najboljše dividendne delnice za robinhood 2020

Za nadgradnjo prejšnje točke omogoča tudi Robinhood vlaganje z delnimi deleži . Namesto da bi morali vlagatelji prihraniti na stotine ali tisoče dolarjev za nakup ene delnice drage delnice, Robinhood omogoča svojim članom, da kupijo delce delnice že z 1 dolarjem.

Čeprav je lepo videti male vlagatelje, ki jemljejo bika za roge in svoj denar namenjajo največjemu ustvarjalcu bogastva na planetu, je njihova naložbena strategija včasih lahko vprašljiva.

Tukaj je podrobnejši pogled na Robinhoodovo lestvico najboljših, ko se pripravljamo na vstop v oktober, ki vsebuje 50 najbolj posedovanih delnic na platformi:Podjetje Podjetje
1. Apple (NASDAQ: AAPL) 26. GameStop
2. Tesla Motors (NASDAQ:TSLA) 27. Bank of America
3. AMC Entertainment (NYSE:AMC) 28. OrganiGram Holdings
štiri. Pridelovalci sončnih ur (NASDAQ:SNDL) 29. Nvidia
5. Fordov motor 30. Facebook
6. devet (NYSE: NIO) 31. BlackBerry
7. Amazon 32. Coinbase Global
8. Microsoft 33. SPDR S&P 500 ETF
9. Walt Disney 3. 4. Tilray
10. Pfizer (NYSE: PFE) 35. Vanguard S&P 500 ETF
enajst. American Airlines Group 36. Starbucks
12. Napajanje iz vtičnice 37. moderno
13. Robinhood Markets 38. Napredne mikro naprave
14. Karneval 39. Rast krošnje
petnajst. Lucidna skupina 40. Virgin Galactic
16. Aurora konoplja (NASDAQ: ACB) 41. AT&T
17. Postani profesionalec 42. Twitter
18. Nokia 43. Coca Cola
19. Zomedica (NYSEMKT: ZOM) 44. Energija gorivnih celic
dvajset. Alibaba Štiri, pet. Norwegian Cruise Line
enaindvajset. Netflix 46. Zynga
22. Naked Brand Group 47. Uber Technologies
23. Delta Air Lines 48. Ideanomija
24. Zaskoči 49. General Motors
25. Palantir Technologies petdeset. Delovna skupina

Vir podatkov: Robinhood, od 27. septembra 2021.

katero kriptovaluto kupiti zdaj

Delnice memov so kralj

Ena stvar, ki resnično izstopa pri maloprodajnih nakupovalnih navadah na Robinhoodu, je, da imajo radi svoje meme zaloge. Delnice Meme so podjetja, ki so hvaljena zaradi priljubljenosti na družbenih medijih in ne zaradi uspešnosti poslovanja. Primeri priljubljenih delnic memov z zgornjega seznama vključujejo AMC Entertainment, Sundial Growers, Robinhood, Zomedica, Naked Brand, GameStop in BlackBerry.

Medtem ko so se mnoga od teh podjetij letos dvignila za petami kratek stisk Bonanza, ki se je zgodila konec januarja in v začetku februarja, so tudi v mnogih primerih slabo vodeni in izgubljajo denar.

Na primer, čeprav je Zomedica marca predstavila svoj prvi komercialni izdelek za diagnostiko spremljevalcev živali (Truforma), je podjetje do 30. junija uspelo prodati manj kot 30.000 $. Zomedica ni nič bližje ustvarjanju dobička, kot je bila pred lansiranjem. od Truforme. Za začetek se je število neporavnanih delnic podjetja povečalo, saj se je podjetje odločilo za prodajo delnic, da bi zbralo denar.

Podobna zgodba je z delnico številka 3 na lestvici najboljših, AMC Entertainment. AMC ima morda polno podporo maloprodajne skupnosti, vendar to že skoraj dve desetletji ni preprečilo upadanja prodaje kino vstopnic ali zaustavilo AMC porabil skoraj 577 milijonov dolarjev v gotovini v prvih šestih mesecih leta 2021. Z obveznicami AMC v vrednosti več kot 1 milijardo dolarjev (v skupni vrednosti), ki zapadejo v plačilo konec leta 2026 in sredi leta 2027, ki so ocenjene precej pod nominalno vrednostjo, imetniki obveznic cenijo zelo realno možnost neplačila dolga.

List konoplje, postavljen v obris kanadskega javorjevega lista, s sklepi in popkom ob zastavi.

Vir slike: Getty Images.

Kanadske zaloge konoplje so nenavadne

Robinhoodova lestvica najboljših kaže tudi, da mali vlagatelji obožujejo marihuano – in z njimi se ne strinjam. Konoplja bi lahko bila eden najhitrejših trendov rasti v desetletju.

Težava pa je v tem, da so trgovci na drobno Robinhood prisiljeni kupovati kanadske zaloge marihuane. Ker platforma svojim uporabnikom ne dovoljuje nakupa delnic, ki kotirajo na borzi brez okenca (OTC), so poštena igra le podjetja, ki kotirajo na NYSE in Nasdaq.

Ti dve borzi podjetjem, ki se neposredno ukvarjajo s konopljo v ZDA, ne bosta dovolili, da kotirajo svoje delnice. To pomeni, da so ameriške delnice loncev prepovedane, medtem ko so težave s kanadskimi družbami za plevel, ki ne poslujejo v ZDA, vendar kotirajo na večjih borzah, poštena igra.

Na primer, vlagatelji Robinhooda so nekoč potisnili kanadsko licencirano proizvajalko Aurora Cannabis na prvo mesto na platformi. Čeprav je imela Aurora nekoč 15 objektov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za proizvodnjo, je od takrat zaprla, prodala ali ustavila gradnjo na več kot polovici teh. Aurorina vodstvena ekipa uporabljal slabo presojo ko je močno preplačala za nakupe za razširitev zmogljivosti, družba pa je še naprej prodajala svoje delnice in redčila svoje delničarje za financiranje svojega poslovanja.

kako obogateti na borzi

Zgodba je nekoliko podobna za penny stock Sundial Growers, 4. največje podjetje na platformi. Sončna ura plava v gotovini (približno 948 milijonov dolarjev), vendar je ta kapital zbral utapljanje vlagateljev v nove izdaje delnic . V devetih mesecih se je število delnic Sundial štirikrat povečalo s 509 milijonov na severno od 2 milijardi. Zaradi tega bo Sundial skoraj nemogoče ustvaril smiseln dobiček na delnico.

Električno vozilo, priključeno na polnilno postajo.

Vir slike: Getty Images.

Tehnologija naslednje generacije je električna

Robinhoodovi mali vlagatelji so na splošno mlajši in ta mlajša generacija rada vlaga svoj denar v tehnologijo in inovacije naslednje generacije. Zlasti lestvica najboljših Robinhooda je polna podjetij, ki proizvajajo električna vozila (EV) ali podpirajo podjetja EV.

Teza o EV bi lahko bila preprosta naložba ... če investitorji ostajajo potrpežljivi. Izgradnja koncepta od začetka zahteva veliko kapitala in časa. Napake bodo nedvomno storjene in ni nujno, da bo vsako podjetje zmagovalo, tudi v hitro rastočem prostoru EV. Toda glede na potrebo po boju proti podnebnim spremembam bi lahko svetovni cikel zamenjave vozil za potrošnike in podjetja trajal več desetletij in spodbudil rast avtomobilskih zalog, ki je ni bilo opaziti že desetletja.

Mogoče je brez presenečenja da je Tesla Motors dosledno bodisi najbolj posedovana bodisi druga najbolj posedovana delnica na platformi. Izvršni direktor Tesle Elon Musk je vizionar in ga mladi vlagatelji na splošno radijo zaradi svoje želje po uporabi tehnologije za večjo dobro. Zdi se, da je Tesla na pravi poti za približno 800.000 dobav EV v letu 2021, podjetje pa je v drugem četrtletju ustvarilo največji dobiček iz poslovanja doslej.

Kitajski Nio je bil tudi stalnica v prvih 10. Če ne bi bilo svetovnega pomanjkanja polprevodniških čipov, bi bilo podjetje verjetno na poti do letne stopnje delovanja 150.000 EV. Nio vsako leto uvaja novo vozilo v svojo ponudbo, lani pa je uvedel naročniški program baterije kot storitev, ki naj bi spodbudil zvestobo blagovni znamki in dvignil dolgoročne marže.

Zaposleni v trgovini Apple, ki ravnajo etuije Apple Watch.

Vir slike: Apple.

Priljubljene so znane blagovne znamke in storitve

Nazadnje so Robinhoodovi mali vlagatelji na nek način sprejeli mantro Petra Lyncha, da 'kupi, kar veš'. Oktobrska lestvica najboljših vsebuje kar nekaj podjetij z blagovnimi znamkami, s katerimi vlagatelji redno sodelujejo.

Na primer, Apple, ki je vodilni v inovacijah, se je pred kratkim vrnil na prvo mesto na lestvici najboljših. Appleov iPhone je nedvomno vodilni tržni delež pametnih telefonov v Združenih državah. Podjetje ima tudi precej zveste sledilce vsakič, ko je predstavljen nov izdelek. Glede na to, da je Apple v zadnjih 12 mesecih zbral 104,4 milijarde dolarjev denarnega toka iz poslovanja, je težko očitati vlagateljem, da so se obregnili z njim.

kako se indeksni sklad razlikuje od sklada, s katerim se trguje na borzi?

Mali vlagatelji so se nabrali tudi v farmacevtsko zalogo Pfizer, ki igra veliko vlogo med pandemijo. Kot morda že veste, Pfizer in BioNTech razvili eno od dveh najbolj priljubljenih cepiv proti koronavirusu. Glede na spremenljivost virusa SARS-CoV-2 in morebitno potrebo po obnovitvenih injekcijah bi se Pfizerjevo enkratno povečanje prodaje lahko spremenilo v bolj ponavljajoči se tok prihodkov.

Čeprav ima strategija »kupi, kar veš« svoje omejitve – npr. samo zato, ker mali vlagatelji hodijo v kino, ne pomeni, da je AMC na noben način izvedljiva naložba -- lepo je videti mlajše vlagatelje, ki se poglobijo v to, kaj podjetja spodbuja.^