Vlaganje

50 najboljših delnic Robinhooda v avgustu

Že več kot eno leto je volatilnost velika tema za Wall Street. Opazovali smo najhitrejši padec za vsaj 30 % v zgodovini za primerjalno vrednost S&P 500 v prvem četrtletju leta 2020 in bili smo priča najmočnejšemu vzponu z dna medvedjega trga vseh časov.

Medtem ko volatilnost borze ni skodelica čaja vsakega vlagatelja, je katalizator, ki je spodbudil male vlagatelje, da svoj denar usmerijo v delo na trgu.

Oseba, ki drži pametni telefon

Vir slike: Getty Images.

najboljša podjetja za naložbe v letu 2015

Spletna aplikacija za vlaganje Robin Hood , ki je šel v javnost prejšnji teden , je opravil še posebej dobro delo pri privabljanju novih malih vlagateljev. Lani je pridobil okoli 3 milijone novih uporabnikov.

Platforma Robinhood ponuja številne ugodnosti, ki jih uživajo mali vlagatelji. Na primer, obstaja trgovanje brez provizije za delnice podjetij, ki kotirajo na glavnih ameriških borzah. To pomeni, da lahko mali vlagatelji zdaj porabijo 10 USD, ne da bi jih skrbelo, da bodo provizije vplivale na njihovo glavno naložbo.Robinhood podari tudi brezplačne delnice novim članom, ki opravljajo transakcije na platformi, in to omogoča vlaganje z delnimi deleži na številnih delnicah. Namesto da bi morali zbrati okoli 2700 dolarjev za nakup ene delnice abeceda (NASDAQ:GOOGL)(NASDAQ:GOOG), matično podjetje Googla in YouTuba, lahko naložbe z delnimi deleži omogočijo vlaganje manjših zneskov v dolarjih v delčke deleža.

Čeprav je čudovito videti, kako mali vlagatelji vlagajo svoj denar v enega največjih ustvarjalcev bogastva na planetu, je prav tako vznemirljivo, če si podrobneje pogledamo, kaj kupujejo. V mnogih primerih mali vlagatelji Robinhooda lovijo meme delnice, igre zagona, delnice penijev in druga nezaželena podjetja.

Če mi ne verjamete, si oglejte 50 najbolj poseženih delnic Robinhooda, ko vstopimo v avgust.Podjetje Podjetje
1. Tesla Motors 26. Zaskoči
2. Apple (NASDAQ: AAPL) 27. Bank of America
3. AMC Entertainment (NYSE:AMC) 28. Blackberry
štiri. Pridelovalci sončnih ur (NASDAQ:SNDL) 29. OrganiGram Holdings
5. Fordov motor 30. Coinbase Global
6. General Electric 31. Tilray
7. devet 32. Facebook (NASDAQ:FB)
8. Walt Disney 33. Nvidia
9. Amazon (NASDAQ:AMZN) 3. 4. Starbucks
10. Microsoft 35. Virgin Galactic
enajst. American Airlines Group 36. Rast krošnje
12. Napajanje iz vtičnice 37. Napredne mikro naprave
13. Karneval 38. Vanguard S&P 500 ETF
14. Nokia 39. AT&T
petnajst. Aurora konoplja (NASDAQ: ACB) 40. SPDR S&P 500 ETF
16. Pfizer 41. Twitter
17. Postani profesionalec 42. moderno
18. Zomedica 43. Coca Cola
19. Naked Brand Group 44. Energija gorivnih celic
dvajset. Lucidna skupina Štiri, pet. Norwegian Cruise Line
enaindvajset. Delta Air Lines 46. Ideanomija
22. Netflix (NASDAQ:NFLX) 47. Skupina delovnih konj
23. Palantir Technologies 48. General Motors
24. GameStop (NYSE:GME) 49. Castor Maritime
25. Alibaba petdeset. United Airlines

Vir podatkov: Robinhood, od 30. julija 2021.

kdaj plačate davek na kapitalski dobiček na delnice

Mememanija se nadaljuje

Tako kot poletje in sladoled gredo z roko v roki tudi delnice meme in trgovci na drobno Robinhood. Meme delnice so podjetja, ki so hvaljena zaradi bruhanja družbenih medijev, ki jih ustvarjajo, in ne njihovega delovanja. Priljubljene delnice memov AMC Entertainment, GameStop, Sundial Growers in Zomedica zasedajo štiri od 18 najboljših mest na Robinhoodovi lestvici najboljših.

Za male vlagatelje je privlačnost teh delnic pričakovanje a kratek stisk -- kratkoročni dogodek, pri katerem se pesimisti (prodajalci na kratko) počutijo ujete v svojih pozicijah in se takoj odpravijo proti izstopu, zaradi česar naraščajoča cena delnice skokovito naraste. Vendar pa je stisk za katero koli od teh imen zelo malo verjeten.

Na primer, GameStop je od začetka leta občutno upadel. Čeprav je GameStop po dveh znatnih dvigih kapitala zdaj finančno varen, bo minilo nekaj časa, preden bo spet dobil priložnost za dobičkonosnost. Prejšnja vodstvena ekipa podjetja je navdušila prehod na digitalno igranje iger, zaradi česar je GameStop pustil le nekaj drugih možnosti, kot da še naprej zapira svoje navadne trgovine, da bi zmanjšal svoje stroške.

Medtem se veriga kinodvoran AMC Entertainment sooča z dvojnim udarcem. Po eni strani je njegova operativna zmogljivost ogromna - in to je lepo rečeno. Nima niti približno dovolj denarja za poplačilo neporavnanih dolgov, kar dokazuje znižanje cen obveznic v letih 2026 in 2027, industrija kinematografov pa beleži manj prihodkov zaradi pretakanja in bistveno krajših obdobij filmske ekskluzivnosti s studii.

AMC se prav tako spopada z vneto skupino malih vlagateljev, ki trdijo, da je vsaka zarota pod soncem (npr. zloraba temnega bazena, neuspeh pri dobavi, gole kratke delnice itd.). težava je, niti ene od teh drznih trditev ni mogoče podpreti z dejstvom . Niti enega. Vlagatelji v meme bodo verjetno zdrobljeni v četrtletjih, ki so pred nami.

Konopljin popek in majhna viala z oljem, bogatim s kanabinoidi, poleg kanadske zastave.

Vir slike: Getty Images.

Kanadske delnice lonca so hit

Druga velika tema za Robinhoodove male vlagatelje so zaloge konoplje. Na žalost Robinhood svojim članom ne dovoljuje nakupa podjetij, ki kotirajo na borzi brez okenca. To pomeni, da večine visokokakovostnih, hitro rastočih in dobičkonosnih delnic ameriških loncev ni mogoče kupiti na platformi. Namesto tega so vlagatelji Robinhooda obtičali z nenehno slabimi zalogami kanadske marihuane. Pet od 36 najbolj poseženih delnic na Robinhoodu so kanadske delnice.

Čeprav naj bi se legalizirana prodaja plevela v Kanadi do leta 2026 več kot podvojila, so glede na poročilo analitične družbe BDSA zaloge kanadskih loncev v zmešnjavi. Preplavile so jih regulativne napake na zvezni in pokrajinski ravni, ki so upočasnile postopek odobritve dovoljenj za ambulanto in ustvarile ozka grla pri dobavi. Kanadske delnice lonca so tudi sabotirale svoj napredek s tem, da so močno preplačevale za nakupe in se razširile precej čez tisto, kar je narekovalo povpraševanje.

Na primer, Aurora Cannabis, ki je bila nekoč najbolj posedovana zaloga na platformi Robinhood, je imela že leta 2019 15 proizvodnih obratov. Pričakovali so, da bo vodilna v svetu pri proizvodnji konoplje, s potencialom, da zlahka preseže 600.000 kilogramov na leto. Toda v manj kot dveh letih je Aurora Cannabis zaprla pet manjših kmetij, prodala 1 milijon kvadratnih metrov velik rastlinjak, ki ga ni nikoli naknadno opremila za proizvodnjo, in ustavila gradnjo dveh svojih največjih proizvodnih obratov. Kljub temu znižanju stroškov Aurora še vedno izgublja denar in se je morala obrniti na vztrajne popravljalne ponudbe delnic, da bi zbrala kapital.

kako ljudje zaslužijo z delnicami

Aurora ni sama. Penny stock Pridelovalci sončnih ur je popolnoma uničil vrednost delničarjev s svojimi nenehnimi ponudbami delnic za zbiranje kapitala. V nekaj več kot sedmih mesecih med 1. oktobrom 2020 in 7. majem 2021 je število neporavnanih delnic Sundial naraslo s 509 milijonov na 1,86 milijarde. Na tej ravni Sundial praktično nima možnosti, da bi kdaj ustvarila pomemben dobiček na delnico, in dobra stava je, da ga izbrišete, ne da bi šli po obratni poti delitve. Čeprav obratna razdelitev nima vpliva na tržno kapitalizacijo podjetja, se pogosto obravnava kot znak slabosti poslovanja.

Oče pod roko nosi paket Amazonke, medtem ko mu hči drži odprta vrata.

Vir slike: Amazon.

FAANG-i dobijo nekaj ljubezni

Vendar pa je eno področje, kjer lahko pohvalim Robinhoodove male vlagatelje, njihova ljubezen do delnic FAANG. Z FAANG mislim na Facebook, Apple, Amazon, Netflix in Alphabet (prej Google, torej 'G' v FAANG). Na Robinhoodu se uvrščajo na 32., 2., 9., 22. in 58. mesto.

Kot je že prej menil soustanovitelj Motley Fool David Gardner, zmagovalci še naprej zmagujejo. Delnice FAANG so skupina zmagovalcev z jasno izraženimi konkurenčnimi prednostmi.

  • Facebook je najbolj prevladujoča platforma družbenih medijev na planetu. Končal se je junij z več kot 3,5 milijarde ljudi, ki obišče lastniško sredstvo vsak mesec, od tega 2,9 milijarde ljudi, ki se mesečno prijavijo na njegovo istoimensko spletno mesto.
  • Apple ponuja najbolj priljubljeno pametno napravo (iPhone) v ZDA in je nedvomno vodilna v svetu zvestobe blagovni znamki. V zadnjih 12 mesecih je Apple ustvaril severno od 104 milijard dolarjev denarnega toka iz poslovanja.
  • Amazon ne prevladuje v eni, ampak v dveh nišah . Po podatkih eMarketerja ima nekaj več kot 40 % celotnega ameriškega spletnega maloprodajnega tržnega deleža v ZDA, v prvem četrtletju pa je na podlagi poročila Canalysa prinesel skoraj tretjino vse svetovne porabe za infrastrukturo v oblaku.
  • Netflix je junijsko četrtletje zaključil z več kot 209 milijoni globalnih naročnikov plačanega pretakanja in ustvaril na desetine izvirnih oddaj in filmov, ki so pomagali zbrati in zadržati gledalce.
  • Po GlobalStats je hčerinska družba Alphabet Google v zadnjih 12 mesecih dosledno obravnavala med 91 % in 93 % deleža svetovnega internetnega iskanja. Medtem je YouTube postal ena izmed treh najbolj obiskanih družabnih strani na planetu.

FAANG-ji imajo izjemne izkušnje pri zagotavljanju za vlagatelje.^