Vlaganje

Tri najboljše biotehnološke ETF na trgu

Naložbe v biotehnologijo niso za ljudi s slabim srcem. Industrija je polna podjetij, ki še nimajo niti prihodkov, kaj šele dobička, kar lahko privede do divjih nihanj cen. Da bi bile zadeve še hujše, traja povprečno več kot desetletje raziskav in razvoja, ki stanejo v povprečju 2,6 milijarde dolarjev, da se eno samo zdravilo da na trg. Glede na to industrijsko dinamiko mnogi vlagatelji celoten sektor preprosto odpišejo kot naložljiv.

Vendar je napaka, če preprosto popolnoma ignorirate biotehnologijo, saj sektor ponuja rodovitno lovišče za staleže, ki lahko prinesejo življenjsko donos. Kaj torej storiti?

Znanstveniki izvajajo poskuse v medicinskem laboratoriju.

Vir slike: Getty Images.

Za vlagatelje, ki želijo nekaj izpostavljenosti prostoru, vendar ne želijo skrbeti, da bi sami izbrali posamezne delnice, je lahko nakup v biotehnološko usmerjen borzni sklad, s katerim se trguje, zelo smiseln. ETF -ji vlagateljem ponujajo takojšnjo diverzifikacijo z nizkim deležem stroškov. Toda s toliko razpoložljivimi izbirami, kateri biotehnološki ETF je prava pot?

Prve tri biotehnološke ETF po velikosti so iShares NASDAQ indeks biotehnologije ETF (NASDAQ: IBB), Prvi sklad NYSE Arca Biotechnology Index Fund (NYSEMKT: FBT), in SPDR S&P Biotech ETF (NYSEMKT: XBI).katera je najcenejša zaloga na robinhoodu

Vsak od teh skladov obstaja že leta, in čeprav se razlikujejo na nekaj pomembnih načinov, je vsak preprosto zmanjšal donos S&P 500 čez čas:

Tabela IBB

Dolgoročni grafikoni so odlični za kontekst, vendar vlagateljem v resnici ne dajejo veliko informacij o tem, katera naložba najbolje ustreza njihovim potrebam.Če želite to ugotoviti, morate vsakega odpreti, da bolje razumete, kako se razlikujejo. Naredimo to zdaj, da vidimo, česa se lahko naučimo:

Prvi zaupanje NYSE Arca Biotechnology iShares Nasdaq Biotehnologija

SPDR S&P Biotech

Simbol: FBT IBB XBI
Razmerje stroškov: 0,58% 0,48% 0,35%
Koeficient prometa: 58% 33% 78%
Bilančna vsota: 3,14 milijarde dolarjev 8,35 milijarde dolarjev 2,37 milijarde dolarjev
Donos: 0,12% 0,02% 0,71%
Začetno leto: 2006 2001 2006
Podjetja v lasti: 30 144 103
Povprečna tržna kapitalizacija: 9,1 milijarde dolarjev 20,1 milijarde dolarjev 1,9 milijarde dolarjev
Cena / prihodnji zaslužek: 24,63 22.29 24,28
Ocena Morningstar: 4 zvezdice 4 zvezdice 2 zvezdici

Vir podatkov: Morningstar.

Vsak od teh ETF svojim vlagateljem ponuja izpostavljenost nekoliko drugačnim delom biotehnološkega sveta. Da bi stvari olajšali, jih razčlenimo po tveganjih, da ugotovimo, katera je najboljša izbira, odvisno od tega, kaj iščete pri naložbi.

Nizko tveganje
Vlagatelji, ki želijo pridobiti dostop do biotehnološkega sektorja in obenem prevzeti najmanjše tveganje, bi morali razmisliti o vlaganju v iShares NASDAQ Biotechnology Index ETF, saj ima ta sklad največje število podjetij na splošno in je osredotočen na večja podjetja v prostoru.

Njegovih prvih pet gospodarstev vključuje biotehnološke modre čipe, kot je Amgen in Gilead , ki predstavljajo 43% premoženja sklada. Ker se več velikih biotehnologij trenutno trguje pod tržnimi množicami, ni presenetljivo, da ima IBB najnižje razmerje med ceno in prihodnjim donosom.

Srednje tveganje
Vlagatelji, ki se želijo poglobiti v biotehnološki bazen, bi morali prvemu trustu NYSE Arca Biotechnology ETF podrobneje ogledati. Čeprav ima med temi tremi ETF-ji najmanj podjetij, je bolj obremenjen s srednjimi podjetji v prostoru, kar bi lahko dalo skladu več dolgoročnega potenciala rasti, saj imajo srednje velika podjetja običajno več prostora teči.

Njegovih prvih pet gospodarstev vključuje nekaj hitro rastočih podjetij, kot so Alexion Pharmaceuticals in Regeneron , oba sta solidno donosna in hitro rasteta, čeprav nobenega podjetja ne bi mogli imenovati poceni. Kljub temu menim, da bi se lahko osredotočenost tega ETF-ja na imena srednje velikih črk lepo postavila, da bi bila dolgoročno boljša.

najhitrejši način, da postaneš milijonar

Visoko tveganje
Vlagatelji z velikim želodcem za tveganje bi morda želeli razmisliti o SPDR S&P Biotech. Čeprav ima ta sklad več kot 100 podjetij, je osredotočen na konec biotehnološkega spektra z manjšo kapitalizacijo. Skoraj polovica imen v tem ETF še nima niti drog na trgu, zato je sklad po svoji naravi še vedno zelo špekulativen, kar je jasno razvidno iz povprečne tržne kapitalizacije podjetja, ki znaša le 1,9 milijarde USD.

Med glavnimi skladi sklada je nekaj vznemirljivih imen, kot so Pet glavnih zdravil in Juno Therapeutics , ki sta od objave na trgu zlahka premagala trg, vendar je tudi ETF enako utežen, zato nobeno podjetje nima velikega vpliva na sklad.

Kljub temu pa se lahko zaradi majhne osredotočenosti to ime izkaže za najbolj nestanovitnega v skupini.^