Vlaganje

21 najboljših delnic za nakup leta 2021 (in 1 najboljša delnica)

Preden pridemo do delnic, zaradi katerih ste tukaj, upoštevajmo dve opozorili:

 1. Izbira najboljših delnic za nakup danes je močno odvisna od vašega osebnega finančnega položaja. Če želite dobiti občutek, kje ste, preberite naš vodnik Kako vlagati. Vodi vas skozi teme, kot so ustanovitev sklada za nujne primere, dodeljevanje sredstev in kdaj je smiselno kupiti delnice.
 2. Čeprav sem zagotovil nekaj raznolikosti, spodnji seznam ni mišljen kot popolnoma razvejan portfelj. Namesto tega so moje delnice z najvišjo obsodbo, da bodo v letu 2021 in pozneje presegle. Najboljši način za diverzifikacijo lastniškega deleža v enem koraku je, da zgradite jedro svojega portfelja okoli nečesa, kot je Vanguard Total World Stock Index Fund ETF (NYSEMKT: VT). To je najboljša 'delnica', če boste kupili samo eno naložbo in se ne želite zapletati z izbiro posameznih delnic. Lahko ga preprosto nastavite in pozabite, saj veste, da imate dobesedno na tisoče delnic z vsega sveta, ki delajo za vas.

Zdaj pa pojdimo na moj seznam najboljših 21 delnic za nakup za leto 2021, od najmanjših tržna kapitalizacija prihajajo v 2021 do največjega, čemur sledi povzetek nakupne teze za vsakega posebej.

Delniški grafikon, ki prikazuje gibanje cene navzgor

Seznam najboljših delnic za nakup za leto 2021. Vir slike: Getty Images.

21 najboljših delnic za leto 2021 (od najmanjše do največje)

  iRobot (NASDAQ: IRBT)- 2 milijardi dolarjev Upwork (NASDAQ:UPWK)- 4 milijarde dolarjev Fiverr (NYSE:FVRR)- 7 milijard dolarjev Rdečeplavut (NASDAQ:RDFN)- 7 milijard dolarjev Onkraj mesa (NASDAQ:BYND)- 8 milijard dolarjev Etsy (NASDAQ:ETSY)- 22 milijard dolarjev Zdravje Teladoc (NYSE:TDOC)- 29 milijard dolarjev Skupina Zillow (NASDAQ: Z) (NASDAQ: ZG)- 31 milijard dolarjev Pinterest (NYSE:PINS)- 41 milijard dolarjev Leto (NASDAQ: ROKU)- 42 milijard dolarjev Skupina Altria (NYSE: MO)- 76 milijard dolarjev Prosti trg 09.30 NASDAQ: MELI- 84 milijard dolarjev Intuitivno kirurško (NASDAQ:ISRG)- 96 milijard dolarjev Kvadrat (NYSE:SQ)- 98 milijard dolarjev Sea Limited (NYSE: SE)- 102 milijard dolarjev Philip Morris International (NYSE:PM)- 129 milijard dolarjev salesforce.com (NYSE:CRM)- 204 milijarde dolarjev Walt Disney (NYSE: DIS)- 328 milijard dolarjev Berkshire Hathaway (NYSE:BRK.A) (NYSE:BRK.B)- 544 milijard dolarjev bitcoin- 597 milijard dolarjev Amazon (NASDAQ:AMZN)- 1,6 bilijona dolarjev

2 bonus košari

  ARK Genomic Revolution ETF (NYSEMKT: ARKG)
 • SPAC abecede Chamath Palihapitiya: Virgin Galactic Holdings (NYSE:SPCE), Opendoor Technologies (NASDAQ:ODPRTO), Clover Health Investments (NASDAQ:CLOV), Socialni kapital Hedosophia Holdings Corp. IV (NYSE:IPOD), Social Capital Hedosophia Holdings Corp. V (NYSE: IPOE)-- kmalu SoFi -- in Socialni kapital Hedosophia Holdings Corp. VI ( NYSE:IPOF )

Elevator parcele za vsako zalogo in košaro

Za še hitrejšo različico glejte moj tweet v niti (Na svojem Twitter računu objavljam tudi stalno poročanje o teh delnicah). Čeprav je nekoliko daljši od 280 znakov, bodite prepričani, da so spodnji povzetki nalog o naložbah še vedno hitri in na visoki ravni.

iRobotse lahko izposodiš pri življenjskem zavarovanju

iRobot je ena mojih najljubših delnic, ker preveri toliko polj, ki jih rad vidim v podjetju.

Preverjeni rezultati? Preverite

Močna bilanca stanja? PreveriteVizionarski ustanovitelj? Preverite

Premium znamka? Preverite

Velika prednost? Preverite

Poznan predvsem po robotskih sesalnikih Roomba in robotskih čistilnikih Braava, je njegova osnovna dejavnost že izjemno dobičkonosna.

Toda iRobot ima potencial, da je veliko več, kot kaže njegovo trenutno poslovanje ali pretekla rast. Njegove kompetence na področju robotike in umetne inteligence omogočajo ogromno možnosti glede gospodinjskih aparatov in več.

Upwork in Fiverr

To je dinamični duo spletnih tržnic z ekonomičnim nastopom, ki je pripravljen povezati podjetja in posameznike s skoraj vsemi samostojnimi veščinami, ki si jih lahko zamislite: razvoj, pisanje, grafično oblikovanje – celo poučevanje video iger ali lažno predstavljanje slavnih.

Ker postaja delo bolj oddaljeno, bolj globalno, bolj samostojno in bolj prilagodljivo, so to igre na platformi, ki so pozicionirane za dobiček.

Upwork ima več prodaje, Fiverr pa ima novejšo rast, zato je smiselno staviti na splošni trend kot dva paketa.

Redfin in Zillow

Ti dve platformi za nakup/prodajo stanovanj motita tradicionalne nepremičninske agente.

Razlikujejo se po svojih poslovnih modelih. Redfin je najbolje opisati kot posredništvo, Zillow kot tržnico; Redfin je verjetno bolj konzervativen, medtem ko bi Zillowa lahko videli kot bolj agresivnega.

Toda vsak ima možnost pridobivanja vrednosti v vseh vidikih postopka nakupa/prodaje stanovanja, saj trilijoni dolarjev vsako leto zamenjajo lastnika.

Onkraj mesa

Ponudba rastlinskega mesa podjetja Beyond Meat se razvija v dveh naraščajočih trendih: zdravstvena zavest in okoljska trajnost.

kaj se zgodi, ko zaloga pade na nič

Ustanovitelj in izvršni direktor Ethan Brown ve, da je Beyond v tekmi proti konkurenci (tako tradicionalni kot začetni), da bi se uveljavil kot blagovna znamka v vesolju. Podjetje je potekalo s hiperhitrostjo, da bi vzpostavilo distribucijo po supermarketih in restavracijah ter neposredno do potrošnikov.

Podobno bi lahko rekli za Impossible Foods in njegovega ustanovitelja Patricka Browna (brez sorodstva), vendar gre za zasebno podjetje.

Malo je trgov, večjih od svetovnega trga mesa, in Beyond Meat si ga prizadeva.

Etsy

Povezovanje spretnih izdelovalcev s strankami, ki iščejo nekaj bolj nenavadnega kot običajna e-trgovina, je Etsy pred pandemijo lepo rasel.

Med pandemijo je vse e-trgovino dobilo velik zagon, vendar je Etsy absolutno narasel in rasel po več kot dvakratni stopnji celotne e-trgovine.

Pred pandemijo je vodstvo menilo, da ima 5-odstotni delež tržne niše v vrednosti 100 milijard dolarjev. Zdaj, na podlagi svojega uspeha, povečane spletne uporabe in razširitve tega, za kar verjame, da bodo ljudje kupili od njega, Etsy verjame, da se njegov skupni naslovljivi trg meri v bilijonih in ne v milijardah.

Kot lahko opazite na tem seznamu, mojo pozornost pritegnejo zmogljive platforme. Da ne bo pomote: Etsy je eden.

Zaradi te platforme in moči blagovne znamke se zdi, da je priložnost za rast Etsyja veliko večja od njegove trenutne tržne vrednosti.

Teladoc

Telezdravje se je med pandemijo koronavirusa močno okrepilo, saj je že naraščajoča sila. Navsezadnje je ovira za obisk zdravnika na daljavo veliko višja od nakupa prvega zvitka toaletnega papirja na Amazonu.

Teladoc je vodilni na področju digitalnega zdravja in njegova združitev s specialistom za kronične bolezni Livongo kaže na njegovo namero, da se razširi globoko v medicinski ekosistem.

Pinterest

Pinterest je oaza pozitivnosti v okolju družbenih medijev, ki postaja vse bolj depresivno in razdiralno.

To deloma izhaja iz tega, za kar je Pinterest: projekti. Ne glede na to, ali gre za izdelavo sanjskega krova, peko otroške rojstnodnevne torte ali posodabljanje vaše garderobe, Pinterest daje ljudem vizualni navdih za stvari, ki jih želijo narediti.

kaj pomeni izposoditi delnico

Kljub trdni skupnosti in rasti prodaje je Pinterest premalo Facebook - raven monetizacije.

Ampak to je tisto, kar mi je pri Pinterestu všeč: ima platformo in občinstvo in resnično si je enostavno predstavljati, kako brezhibno bi lahko bilo oglaševanje, generiranje potencialnih strank in umestitev izdelkov, ko so ljudje že tam za predloge.

Leto

Kot storitve pretakanja ( Netflix , Amazon Prime, Disney+, HBO Max, Peacock, The Roku Channel itd.) dvigne povezano televizijo na nove višine na račun tradicionalnih kabelskih paketov, Roku se je postavil kot zmagovalna platforma. Eden z velikostjo in vzvodom, da lahko vsako storitev nasprotuje drugim.

To je preseglo škatle in ključe, po katerih je postalo znano, da zdaj integrira svojo programsko opremo v televizorje. In zagotavlja, da njegov lastni kanal Roku povečuje svojo vsebino.

Tisto, kar poganja Rokujevo neizprosno inovativnost, je izkušnja ustanovitelja/izvršnega direktorja Anthonyja Wooda. V prejšnji generaciji je izumil DVR. Toda njegovo takratno podjetje (ReplayTV) je še vedno izgubilo proti TiVo. Poleg pridobljenih lekcij je to žeton na rami, ki ne izgine zlahka.

Altria in Philip Morris

Res je, da to dvoje ni za vsakogar. Preskočite to, če vas tobak ali konoplja ne zanimata.

Altria in Philip Morris, ki si delita blagovno znamko Marlboro po vsem svetu, imata dosežke, da sta s povišanjem cen in izdajanjem velikih dividend usmerjala v propadajoči industriji (Philip Morris trenutno nad 5 %, Altria nad 8 %). To je visoko nadstropje.

Potem so tu še dodatne možnosti. Nekoč so bili eno samo podjetje, v preteklosti pa so se spogledovali s ponovnim združitvijo. To bi imelo logične stroškovne sinergije, ki so veliko bolj smiselne kot večina združitev, saj so se že izognili velikemu konkurenčnemu prekrivanju z geografsko razdelitvijo svojih podjetij.

In potem obstaja možnost, da svojo vrhunsko blagovno znamko tobaka prenesejo na konopljo – zlasti Altria v ZDA.

Amazon, MercadoLibre, Sea Limited in Square

Trdno verjamem v megatrende sprejemanja e-trgovine in digitalnih finančnih motenj. Vsak od teh štirih ima trdno nogo v e-trgovini, digitalnih plačilih ali obojem na različnih območjih.

Kdo se želi pomeriti z Jeffom Bezosom in Amazonom? Če bi vas bilo strah tekmovati z njimi, je smiselno razmisliti o vlaganju vanje. Medtem sta MercadoLibre in Sea Limited pogosto opisana kot „Amazona Latinske Amerike“ oziroma „Amazona jugovzhodne Azije“.

Podrobneje razkrivamo, da je ta tesna primerjava velika poenostavitev (razmislite o Amazon Web Services in video igricah Sea Limited), vendar je pomembno, da je vsaka od njih vodilna na trgu v e-trgovini.

Square ni tržnica za e-trgovino, vendar njegovi izdelki in storitve omogočajo digitalno poslovanje, njegova aplikacija Cash pa dobro konkurira tako istoimenski platformi PayPal kot tudi plačilnemu omrežju PayPal Venmo.

Intuitivno kirurško

Kirurgija s pomočjo robota premaga tresoče roke ljudi. Ta splošna teza se ni veliko spremenila od takrat, ko sem leta 2005 prvič kupil zalogo Intuitive Surgical.

Intuitive Surgical prevladuje v svojem prostoru in ima veliko prostora za rast, saj se njeni kirurški sistemi povečujejo in ko se število podprtih postopkov sčasoma povečuje.

Prodajno silo

Reči, da je bil Salesforce serijski prevzemnik, je kot reči, da je bil Cookie Monster navdušenec nad pekovskimi izdelki. V zadnjem desetletju in pol je Salesforce v povprečju pridobil približno štiri prevzeme na leto!

Običajno nisem ljubitelj podjetij, ki se močno zanašajo na nakup drugih podjetij. Vendar pa stalni uspeh Salesforce na trgu programske opreme kot storitve (SaaS) kaže, da je te dodatke dobro integriral.

Tudi podjetje ima prav, da hitro napreduje. Ključni razlog za plačevanje množine cene do prodaje za toliko manjših podjetij SaaS je, da lahko Salesforce razširi in poglobi svojo trenutno ponudbo. Zaradi mirovanja je poslovanje Salesforce lažja tarča. Upoštevajte, da Salesforce trguje le za 10-kratno prodajo.

S svojo pridobitvijo Ohlapnost , Salesforce bo verjetno izstrelil več puščic kot konkurenca. Bil sem delničar v Slacku, preden je bil objavljen nakup, in velik razlog je, da z veseljem uporabljam Slack vsak dan za sporočila s svojimi sodelavci. Gre za zelo dobro oblikovan izdelek. Slack (in njegove integracije z vsemi vrstami programske opreme) omogoča Salesforceu, da doseže vse v organizaciji, ne le prodajne ali tehnične ekipe.

Pravilno opravljeno, to je sprememba igre za Salesforce.

Disney

House of Mouse so pnevmatike za vse vremenske razmere iz portfelja.

Pandemija je prizadela njegove tematske parke in filmska podjetja, vendar je pomagala storitvi pretakanja Disney+. Prvi se bo razrešil sam, drugi je imel 'Vau!' prvo leto in Disney se upravičeno osredotoča na njegovo gojenje.

Njegova neverjetna intelektualna lastnina (Marvel/ Vojna zvezd /ESPN/Pixar/Disney) je delnica, ki jo imam v desetletjih verjetno najbolj udobno.

Bitcoin

Bitcoin seveda tehnično ni delnica.

In odkrito povedano, nimam pojma, kam gre od tod. Pričakovati je veliko nestanovitnost.

Ampak vseeno mislim, da je vredno pogledati vaš portfelj, v majhnih odmerkih. (Ko sem kupil leta 2020, sem dodelil 1 %.)

johnson in johnsonovo cepivo v primerjavi z drugimi

Zagotavlja diverzifikacijo sredstev izven borze, obveznic, zlata ali nepremičnin. Medtem ko z nakupom svetovnih delnic pridobite razpršitev valut, vam bitcoin daje še eno, da izpolnite košarico.

Trenutno je to daleč največja kriptovaluta in pridobiva obseg in omrežne učinke, saj tako moteči (npr. Square, PayPal) kot tradicionalni (velike banke) finančni igralci povečujejo svojo ponudbo bitcoinov.

Berkshire Hathaway

Medtem ko večino tega seznama sestavljajo delnice, ki so bolj rastoče, je to razmeroma dolgočasen izbor vrednosti.

Medvedi Warren Buffett bodo rekli, da je izgubil svojo hitro žogo, a to se zgodi v vsakem ciklu rasti. Res je, da je težje premagati trg, ko velikost vašega portfelja raste. Če bi bil Berkshire vzajemni sklad, bi bil največji aktivno upravljani sklad na svetu.

Kljub temu je Berkshire Buffettova zapuščina in ga že leta ščiti pred stresom, da bi se prepričal, da je v dobri formi tudi po tem, ko ne bo več vodil stvari.

S partnerjem Charliejem Mungerjem, ki kaže svojo vero, odkupujeta delnice na zgodovinskem posnetku. To je dober signal za nas ostale.

ARK Genomic Revolution ETF

Cathie Wood in njena ekipa sta se z drznimi pozivi (npr. Tesla ) in močne donose.

Za tiste, ki niso dobro seznanjeni s prostorom genomike (CRISPR, ciljna terapija, bioinformatika, molekularna diagnostika, matične celice, kmetijska biologija itd.), je 0,75-odstotno razmerje stroškov vredno.

razlika med sestavljenimi in enostavnimi obrestmi

Ne glede na to, ali delnice izberete sami ali greste s tem ETF, je genomika inovativna rastoča industrija, ki ji boste želeli biti izpostavljeni.

Košarica abecede SPAC, ki jo sponzorira Chamath Palihapitiya

Palihapitiya je bil prvi izvršni direktor pri Facebooku, ki mu je pomagal doseči obseg. Od takrat je uspešen tvegani kapitalist, znan po svojih drznih neposrednih govorih, ne glede na temo. Nekatere to odvrne, a jaz sem oboževalec, ker ima inteligenco, da seže naravnost v bistvo stvari.

Medtem ko kritiki dvomijo o Palihapitijinih spodbudah in namerah s svojimi SPAC-ji (podjetja za pridobivanje posebnih namenov), trdi, da je utrujen od služenja denarja za premožne ljudi in želi poleg sebe obogatiti redne male vlagatelje.

Ugotoviti, ali mu verjamete, je ključnega pomena, ker je najpomembnejša stvar pri vlaganju v SPAC – ki je v bistvu kup denarja, ki se uporablja za nakup v zasebno podjetje, da bi ga objavili – zaupanje v upravljanje. Verjetno je slabo ali neusklajeno upravljanje največje tveganje SPAC, vendar jih je veliko .

Kot del razpršenega portfelja je vzpon v podvigih Palihapitiya vreden njihovega tveganja.

In načrtuje jih veliko, od IPOA do IPOZ. Zaenkrat ima do šest črk abecede.

 • IPOA – Zdaj Virgin Galactic
 • IPOB – Zdaj Opendoor
 • IPOC – Zdaj Clover Health
 • IPOD – Social Capital Hedosophia Holdings Corp. IV: Še vedno prazen ček.
 • IPOE - Social Capital Hedosophia Holdings Corp. V: Predstavitev SoFi javnosti (napovedano 7. januarja 2021.)
 • IPOF – Social Capital Hedosophia Holdings Corp. VI: Še vedno prazen ček.

Končni nasveti za uporabo tega seznama zalog

Če začenjate svojo naložbeno pot (ali če želite preveriti razumnost), preberite naš vodnik Kako vlagati v delnice. Gre skozi vse osnove, od tega, kako začeti, kako določiti svojo osebno naložbeno strategijo do tega, koliko denarja boste vložili v delnice.

Čeprav sem naklonjen vsaki od teh delnic in sem vam dal nekaj informacij o vsaki, uporabite ta seznam ali če šele začenjate, boste želeli videti 15 najboljših delnic za začetnike .

Začnite z delnicami, ki govorijo o vas, in prezrite tiste, ki ne.

Srečno in norec naprej!^