Vlaganje

To je tisto, kar zadržuje vašo drugo preverjanje stimulacije

Ko je zakon CARES odobril prvo preverjanje stimulacije zaradi koronavirusa in ga poslala IRS, je na milijone Američanov denar uporabilo za plačilo računov, opravljanje osnovnih nakupov ali pripravo na nepričakovane nujne primere. Mesece pozneje te pomoči v nujnih primerih za številne družine ni več, zakonodajalci v Washingtonu, DC, pa se trudijo najti kompromisni zakon, ki bi zagotovil potrebno dodatno pomoč.

Za tiste, ki čakajo na več sredstev za pomoč v zvezi s COVID-19, je bilo nekaj spodbudnih znakov, ki kažejo, da bi lahko kmalu prišlo do novega preverjanja spodbud. Zlasti vodja senatske večine Mitch McConnell je za razpravo v senatu predstavil zakon o HEALS. Če bi bil sprejet v sedanji obliki, bi ta predlog zakona ponovil plačila, ki jih izvaja zakon CARES, hkrati pa razširil upravičenost do ugodnosti na več vzdrževanih oseb.

Določbe Zakona o ZDRAVI o drugem preverjanju spodbud so bile podobne tistim, ki so bile predlagane v Zakon o HEROJIH , ki ga je pred meseci sprejel predstavniški dom pod nadzorom demokratov. Čeprav je zakon HEROES zagotavljal 1.200 $ na vzdrževanega (do tri), medtem ko zakon HEALS ponuja le 500 $ na vzdrževanega, oba računa nista daleč narazen, ko gre za drugo spodbujevalno plačilo.

Ker se večina zakonodajalcev v obeh domovih kongresa očitno strinja z odobritvijo še enega neposrednega plačila, se morda sprašujete, kaj je ovira. No, na žalost ni soglasja glede razširjenih nadomestil za brezposelnost in nekaj drugih ključnih vprašanj v konkurenčnih zakonih.

Oseba odpre ovojnico in v njej razkrije nekaj sto dolarjev.

Vir slike: Getty Images.Boj za brezposelnost preprečuje prehod stimulativnega preverjanja

Ko je bil zakon CARES podpisan, je bilo na milijone Američanov na novo brezposelnih. Zakonodaja o pomoči pri koronavirusu je bila namenjena poskrbeti za tiste, ki so zaradi velike zaporne omejitve ostali brez zaposlitve, z zagotavljanjem dodatnih 600 dolarjev na teden nadomestila za brezposelnost.

poceni zaloge za nakup takoj

Dodaten denar pa je bil na voljo šele do 31. julija. Tistim, ki so še vedno brez zaposlitve, so ostala nadomestila za brezposelnost, ki so lahko tudi nizka tretjino svojih prihodkov pred pandemijo .

Demokrati želijo podaljšati dodatnih 600 dolarjev na teden nadomestila za brezposelnost. Pravzaprav bi zakon HEROES dal dodatni denar na voljo do 31. januarja 2021. Vendar pa so številni republikanci izrazili resne zadržke glede podaljšanja dodatne ugodnosti tako dolgo, pri čemer so opozorili, da mnogi delavci zaradi brezposelnosti zaslužijo več kot na svojih delovnih mest, bi lahko tako velik bonus ljudi odvrnil od vrnitve na delo.Kot je bilo predstavljeno, bi Zakon o ZDRAVI odobril dodatnih 200 $ na teden v obliki nadomestila za brezposelnost. Poročila kažejo, da je GOP zdaj pripravljena zagotoviti kar 400 $ dodatnih tedenskih ugodnosti do 15. decembra. Vendar se demokratsko vodstvo drži stopnje 600 $.

Obstaja tudi nekaj drugih vprašanj, ki so še vedno sporna, vključno s skupno ceno za račun za olajšavo, ali je treba državam zagotoviti dodatno finančno pomoč in ali vključiti zaščito odgovornosti za podjetja, ki so zaskrbljena zaradi tožb, povezanih s COVID-19.

Toda vprašanje nadomestila za brezposelnost je velika ovira. Razširjene ugodnosti imajo visoko ceno in odražajo temeljne filozofske razlike med zakonodajalci na obeh straneh. Na žalost, ker se zdi, da si tako demokrati kot republikanci kopljejo v petah, bo iskanje soglasja o tem, kako zagotoviti dodatno olajšavo za tiste, ki so ostali brez zaposlitve, verjetno eden od bolj zapletenih vidikov sprejemanja drugega zakona o spodbudah.

Kaj morate storiti, medtem ko čakate na preverjanje dražljajev?

Če čakate na to drugo preverjanje spodbud, preden sprejmete finančne poteze, kot je varčevanje za nujne primere ali kritje računov, spremenite svoje razmišljanje. Ne morete računati, da bodo ti politiki prišli namesto vas. Tudi če to storijo, bi lahko minili tedni, preden boste videli svoj denar.

Namesto da bi upali na pomoč, poiščite možne rešitve, ki so na voljo zdaj. To bi lahko pomenilo, da se obrnete na svoje upnike, da pripravijo načrt plačil, če imate težave ali preverite pri različnih državnih programih vaše države (vključno z Ministrstvom za zdravje ali socialne storitve), da vidite, kateri viri lokalne pomoči so na voljo.

Če ste trenutno v dobrem finančnem položaju, začnite varčevati in vlagati, da bi okrepili svoje finance, saj je zelo možno, da bi bila recesija leta 2020 dolga – še posebej, če zakonodajalci kmalu ne bodo sprejeli zakona, ki spodbuja gospodarsko porabo v teh težkih časih.^