Vlaganje

To je najboljša zaloga marihuane, ki jo lahko kupite v decembru

Čeprav so vse oči uprte v tehnološke zaloge, je marihuana tista, ki bi lahko tehnologiji v naslednjem desetletju zagotovila svoj denar v oddelku za rast. Po ocenah družbe za finančne storitve Canaccord Genuity , bi se morala zakonita prodaja loncev v ZDA med letoma 2020 in 2024 podvojiti na 30 milijard dolarjev. Nekateri analitiki z Wall Streeta predvidevajo, da bi lahko zakonita prodaja plevela v ZDA do leta 2030 dosegla okoli 75 milijard dolarjev letno. Ta izjemno vroča rast bo zagotovo pritegnila pozornost vlagateljev.

Žal vse zaloge marihuane ne morejo biti zmagovalne. Opazili smo, kako več severnoameriških delnic (večinoma kanadskih) pretiravajo svoje bilance ali sprejemajo slabe odločitve.

Vendar pa največja zaloga marihuane, ki jo je mogoče kupiti v decembru, ni padla v nobeno od pasti, ki so v veliki meri pestile najzgodnejše akterje v industriji. Če iščete vrhunske možnosti za rast iz pretežno neodkritega dragulja v prostoru konoplje, se zdi, da je zdaj pravi čas za nakup vertikalno integriranega večdržavnega operaterja (MSO) Jushi Holdings (OTC:JUSHF).

Pogled od blizu na cvetočo rastlino konoplje na notranji kmetiji za komercialno pridelavo.

Vir slike: Getty Images.

kaj je poročen, a zadrži po višji samski stopnji

Največji izzivi, s katerimi se lahko sooči novinec Jushi

Obstaja seznam razlogov, zakaj verjamem, da delnice Jushi z majhno kapitalizacijo spadajo v portfelje vlagateljev, vendar se bom najprej sprehodil skozi nekatere izzive, s katerimi se bo podjetje soočilo pri napredovanju. Ne pozabite, ne glede na to, kako popolna je delnica, vedno obstajajo ovire in X-faktorji, ki jih je treba premagati.Verjetno bo največja skrb za delničarje možnost stalnega zmanjševanja vrednosti na podlagi delnic. Ker je konoplja še vedno zvezno nezakonito v ZDA , dostop do osnovnih finančnih storitev ni vedno samoumeven. To pomeni, da se bodo podjetja, ki so osredotočena na marihuano, pogosto zatekla k izdaji delnic (včasih z vključenimi nakupnimi boni) za zbiranje kapitala.

V Jushijevem primeru je oktobra prodal 11,5 milijona delnic po 3,55 kanadskega dolarja (2,73 ameriškega dolarja), s čimer je zbral 40,8 milijona kanadskih dolarjev (približno 29 milijonov dolarjev). Z ambicijami po odpiranju novih maloprodajnih lokacij in morebitnih komplementarnih prevzemih je zelo možno, da bo potreben dodaten kapital (tj. bolj popravljalne ponudbe delnic).

borzni skladi v primerjavi z indeksnimi skladi

Jushi se bo moral tudi potruditi, da bo izstopal iz množice. Kljub hitri zaporedni četrtletni rasti prodaje in njenemu prvem četrtletju pozitivno prilagojenega dobička pred obrestmi, davki, amortizacijo in amortizacijo (EBITDA), podjetje izgublja kar nekaj denarja: 55,2 milijona dolarjev v prvih devetih mesecih leta 2020. Čeprav je to pričakovati od razmeroma nove operacije, se pričakuje, da bodo številne druge MSO v začetku leta 2021, če ne v tekočem četrtletju, postale dobičkonosne. Ker so vlagatelji požgali kanadske zaloge loncev, imajo malo tolerance do strmih izgub v prostoru s konopljo.Zdaj, ko razumete nekatera od teh tveganj v zgodnji fazi, si poglejmo podrobneje nešteto razlogov, zakaj bi moral biti Jushi na vašem seznamu nakupov.

Velik napis za ambulanto konoplje pred maloprodajno trgovino.

Vir slike: Getty Images.

Evo, zakaj je Jushi najboljša zaloga konoplje, ki jo lahko kupite zdaj

Jushijeva vodstvena ekipa je izbrala nekaj zelo zanimivih ciljnih trgov. Ima prisotnost ali sredstva v sedmih državah, z a osrednji poudarek na treh državah : Pennsylvania, Virginia in Illinois. Vse tri so omejene države licence, kar pomeni, da odobrijo le vnaprej določeno število vlog za izdajo dovoljenj za ambulanto. Z osredotočanjem na ta omejena licencna stanja Jushi izkorišča visoko ali neprebojno oviro za vstop, kar bi podjetju moralo omogočiti, da pridobi pomemben tržni delež.

Prostora za rast je veliko. Podjetje ima ducat operativnih ambulant, vendar ima dovoljenje za odpiranje okoli 30 maloprodajnih lokacij. Cilj je imeti skupno 15 trgovin v Pensilvaniji, šest v Virginiji in štiri v Illinoisu. Od Od 205 do 255 milijonov dolarjev prodaje v celotnem letu Po napovedih podjetja za leto 2021 naj bi iz teh treh zveznih držav izhajalo od 182 do 215 milijonov dolarjev, pri čemer naj bi šov ukradlo 95 do 110 milijonov dolarjev v Pennsylvaniji.

Malo kopanja po izkazu poslovnega izida podjetja razkrije, da je Jushi veliko bližje dobičkonosnosti, kot bi kazale njegove čiste izgube. Brez sprememb poštene vrednosti ter enkratnih stroškov in koristi je bruto dobiček podjetja v višini 11,03 milijona dolarjev v tretjem četrtletju precej ugodno v primerjavi z 11,93 milijona dolarjev skupnih stroškov. Seveda je Jushi še vedno izgubil približno 906.000 $ na čisti operativni osnovi, vendar to sploh ni slabo, če upoštevamo, koliko ponovno vlaga nazaj v svoje poslovanje, ko odpira nove lokacije in se pripravlja za industrijo medicinske konoplje v Virginiji. Odstranite enkratne stroške, kot so spremembe poštene vrednosti v boni za izvedene finančne instrumente, in videli boste podjetje, ki bi lahko doseglo operativno in ponavljajočo se dobičkonosnost že naslednje leto.

Jushi bi moral pričakovati, posel, sredina Jushijeve napovedi za leto 2021 (230 milijonov dolarjev) postavlja Jushija le 1,6-kratno prodajo prihodnje leto. Po ocenah pri FactSet , Jushi je na poti do 340 milijonov dolarjev prodaje do leta 2022, kar pomeni 1,1-kratno prodajo. Podjetje je osupljivo poceni za rastoče delnice.

Prozoren kozarec, napolnjen s posušenimi brsti konoplje

Vir slike: Getty Images.

Še ena točka, ki jo je treba upoštevati, je vodstvena ekipa podjetja. Kot smo že omenili, so zbiranja kapitala za podjetja v industriji konoplje precej pogosta. Morda se ne zavedate, da je od približno 250 milijonov dolarjev, zbranih od začetka, 45 milijonov prišlo od notranjih in ustanoviteljev. Odgovorni ljudje svoj denar dobesedno dajejo tja, kjer so njihova usta, kar bi moralo vlagateljem dati dodatno zaupanje, da vodstvo usmerja podjetje k dolgoročni dobičkonosnosti.

Nazadnje, ne prezrite Jushijeve strategije pridobivanja kot dopolnilnega gonilnika rasti. Pridobitev je, kako je Jushi vstopil v Illinois. Pridobila je tudi dovoljenje za predelavo pridelovalca Vireo Health International avgusta za skupno plačilo do 37 milijonov dolarjev. Ta nakup vključuje 90.000 kvadratnih metrov velik obrat za gojenje, od tega je polovica zasnovana za bolj kakovostno proizvodnjo v zaprtih prostorih.

Oder je pripravljen, da Jushi zasije.

kdaj bodo ljudje na socialnem varstvu


^