Vlaganje

Ta naložba bi lahko 100 $ na mesec spremenila v 500.000 $

Vlaganje v borzo je lahko zastrašujoče, vendar je to eden najboljših načinov za ustvarjanje bogastva v življenju. Začeti je tudi lažje, kot si mislite, in za izbiro pravih naložb vam ni treba biti strokovnjak za borzo.

Prav tako za začetek ne potrebujete veliko denarja. Pravzaprav, če lahko vložite le 100 $ na mesec, bi lahko zgradili portfelj, vreden več kot pol milijona dolarjev - če imate prave naložbe.

Velik kup bankovcev po sto dolarjev.

Vir slike: Getty Images.

Izbira najboljših naložb za gradnjo bogastva

Če ste novi na borzi ali preprosto želite naložbo, ki je »nastavite in pozabite«, je ena vaših najboljših možnosti S&P 500 ETF. Ta sklad vsebuje vse delnice znotraj samega indeksa S&P 500, ki so ene največjih in najmočnejših delnic v državi.

ETF S&P 500 imajo več prednosti. Prvič, zelo verjetno je, da bodo preživeli tržni zlomi . Vse naložbe bodo podvržene kratkoročni volatilnosti, vendar imajo močne delnice boljše možnosti, da preživijo to turbulenco in doživijo dolgoročno rast.Sam S&P 500 je bil ustanovljen leta 1959 in kljub številnim padcem, ki so jih opazili od takrat, se vedno znova obnovi. Od svojega začetka je pridobil tudi 10-odstotno povprečno letno stopnjo donosa. Nekaj ​​let je dosegla eksplozivne donose, druga leta pa izgube. Sčasoma pa so ti donosi v povprečju znašali približno 10 % na leto.

Druga prednost S&P 500 ETF je, da je to fantastična dolgoročna naložba. Ta vrsta sklada deluje najbolje, če ima dovolj časa za rast – v idealnem primeru nekaj desetletij. Če ga dovolj dolgo pustite pri miru, lahko zaslužite precej denarja.

Koliko lahko zaslužite z ETF S&P 500?

Te naložbe so lahko razmeroma varne, vendar vam lahko prinesejo tudi veliko denarja.Recimo, da na primer vlagate v S&P 500 ETF in zaslužite 10-odstotni povprečni letni donos. Če vložite samo 100 $ na mesec in pustite svoj denar pri miru 40 let, bi imeli približno 531.000 $.

Seveda nimajo vsi čakati 40 let. Toda več kot boste lahko prihranili vsak mesec, hitreje bo rasel vaš denar. Na primer, če bi vlagali 250 $ na mesec 30 let, bi prihranili okoli 493.000 $. Ali pa vložite 425 $ na mesec 25 let in nabrali bi približno 502.000 $ (ob predpostavki, da še vedno zaslužite 10-odstotni povprečni letni donos).

Ustvarjanje na stotine tisoč dolarjev na borzi zahteva čas, vendar ne pozabite, da so S&P 500 ETF naložbe brez roka. Z drugimi besedami, lahko nastavite svoje prihranke na avtopilotu in zaslužite med spanjem.

Kako začeti

Izbirate lahko med več ETF-ji S&P 500 in mnogi od njih so podobni. Vsi ti skladi sledijo samemu S&P 500, zato vsi vključujejo iste delnice. Nekateri skladi pa lahko zaračunajo višje pristojbine kot drugi. Nekateri od najboljši S&P 500 ETF vključujejo:

    iShares Core S&P 500 ETF (NYSEMKT: IVV) SPDR S&P 500 ETF Trust ( NYSEMKT:VOJUN ) Vanguard S&P 500 ETF (NYSEMKT:LET)

Ne glede na to, kateri sklad izberete, so S&P 500 ETF lahko fantastičen dodatek vašemu portfelju. Z doslednim vlaganjem in dolgotrajnim vlaganjem lahko zgradite portfelj v vrednosti več sto tisoč dolarjev.^