Vlaganje

Ti 2 delnici Nasdaq bi lahko nosili vaš portfelj več let

The Nasdaq 100 odkar je pandemija prišla na borzo, je imela ogromen uspeh. Večina vlagateljev želi del tega dejanja, vendar vas lahko visoke vrednote in nestanovitnost trga odvrnejo od potapljanja v celoten indeks.

Kljub temu je nekaj velikih delnic Nasdaqa odličnih kandidatov za dolgoročne vlagatelje ali pokojninske račune. Ta dva lahko zagotovita kombinacijo stabilnosti in rasti, ki bo vaš portfelj poganjala na dolge razdalje.

Amazon

Amazon (NASDAQ: AMZN)morda se zdi tukaj očitna vključitev, vendar si vzemimo trenutek, da razčistimo, zakaj je to delnica, ki jo lahko hranite v svojem portfelju več let.

Amazon, ki je vodilni v zelo razdrobljenem svetu e-trgovine, ima približno 40% ameriškega trga in skoraj 8% svetovnega trga.

kdaj kupiti in prodati zaloge

Spletna prodaja se bo skoraj zagotovo še naprej povečevala kot odstotek celotne maloprodajne prodaje, celoten trg e-trgovine pa naj bi se v naslednjih nekaj letih povečal za okoli 10%.Družba bo zagotovo doživela vse večjo konkurenco z vseh zornih kotov. Zaradi pandemičnih zaustavitev z močnimi kanali digitalne trgovine so se pojavile vse vrste trgovcev na drobno. Manjši prodajalci neposredno do potrošnikov in tržne niše si lahko iztisnejo svoje mesto na trgu, kar omogočajo Shopify in druge storitve.

Tudi pri tej konkurenci sta Amazonov tržni delež in konkurenčne prednosti tako velika, da bi trajalo veliko časa, da bi njegov segment e-trgovine izgubil vrednost.

Veliko skladišče s škatlami.

Vir: Getty Images.kako naj vem, če je bila moja brezposelnost zavrnjena

Toda Amazon ni le spletni trgovec. Prime Video je ena od treh največjih pretočnih storitev, ki v zadnjem letu pretaka 175 milijonov ljudi. Amazon Web Services (AWS) je vodilni svetovni ponudnik storitev v oblaku z več kot 30 -odstotnim tržnim deležem. AWS je v zadnjem četrtletju prispeval več kot 13% celotnih prihodkov družbe, zato je to pomemben del zgodbe, ki se bo verjetno še povečal. Amazon je celo pomemben akter v trgovini z živili, saj je leta 2017 pridobil Whole Foods in njegovih 500 lokacij.

Preveč bi moralo biti narobe, če bi Amazon kratkoročno propadel. Ne naredi izdelka, ki bi lahko postal zastarel, postal je raznolik velikan, njegova obsežnost pa ustvarja prednosti pred najsposobnejšimi konkurenti.

Amazonova konkurenčna prednost in gospodarski jarek so tudi precejšnji. Donosnost vloženega kapitala (ROIC) meri, kako učinkovito lahko podjetje uporabi svoja obratna finančna sredstva za ustvarjanje dobička. Amazonov 16-odstotni ROIC je precej visok, zlasti za podjetje, ki daje rast prednost kratkoročnim dobičkom. To kaže na širok jarek. To je tudi dokaz cenovne moči in učinkovitega delovanja.

Tudi Amazon ima več kot le ohranjanje moči - to je še vedno spodobna rast. Njegovi dnevi eksplozivne širitve so v vzvratnem ogledalu, vendar napovedi še vedno zahtevajo 20 -odstotno rast v naslednjih nekaj letih. To je na repu lanske 30 -odstotne rasti, ki so jo spodbudili potrošniki pri nakupovanju od doma in povečano sprejetje računalništva v oblaku. Ta napoved naredi Amazonovo 45,6 naprej razmerje med ceno in zaslužkom (P/E) videti precej ceneje, s skromnejšimi 2,28 razmerje med ceno in dobičkom (PEG) .

S svojo ogromno velikostjo Amazon v naslednjem desetletju verjetno ne bo najbolj uspešna. Ta naslov bo verjetno pripadal delnici z majhno kapitalizacijo, ki se bo pojavila za tekmovanje z velikimi fanti. Vendar bi moral Amazon še vedno prehiteti trg, hkrati pa zagotoviti zavidljivo stabilnost.

Costco

Costco (NASDAQ: CENA)ni eksotična tehnološka zaloga z neomejenim potencialom rasti. Je pa dober kandidat za dosledno rast, ki lahko prehiti trg.

Z več kot 800 trgovinami po Severni Ameriki, Evropi, Aziji in Avstraliji Costco prodaja široko paleto potrošniških izdelkov, kot so živila, gospodinjski izdelki in oblačila. Prenaša tudi ciklične predmete z velikimi vstopnicami, kot so elektronika, pohištvo in gospodinjski aparati.

katere delnice naj zdaj kupim

Costco je v zadnjih nekaj letih opravil veliko dela pri izgradnji svojega prodajnega kanala za e-trgovino, ki pomaga spodbujati splošno rast. To je resnično raznolik trgovec, ki je odličen za stabilnost. Costcov pristop k prodaji v razsutem stanju in model skladišča mu prav tako omogočata, da ponuja tržno vodilne cene, zato se veriga ponavadi dobro obnese med recesijo, ko gospodinjstva zmanjšujejo porabo in iščejo vrednost.

zakaj ne bi vlagali v bitcoin
Ženska nakupuje v trgovini z živili v razsutem stanju.

Vir: Getty Images

Še bolj razburljivo za vlagatelje, Costco deluje po modelu klubskega članstva. Stranke morajo plačati letno naročnino za pravico do nakupa. Te pristojbine so bile v zadnjem proračunskem letu enake skoraj 58% dobička iz poslovanja družbe, zato pomembno prispevajo k zaključku. Z ohranitev članstva nad 90% , Costco potrošnikom jasno dokazuje svojo vrednost, njegovi denarni tokovi pa so veliko bolj predvidljivi kot pri trgovcih na drobno, ki se zanašajo samo na prodajo blaga.

Tako kot Amazon se Costco ponaša z impresivnim ROIC pri 18,2%. To dodatno potrjuje argument o stabilnosti, tudi v zelo konkurenčnem okolju. Vlagatelje je treba pritegniti tudi do potenciala rasti Costca. Veriga je v zadnjih letih v povprečju dosegla več kot 10 -odstotno letno rast prodaje, v naslednjih dveh letih pa naj bi ohranila 8 -odstotno stopnjo rasti. Tega ne boste dobili Walmart , Target , oz BJ -ji .

Costcove delnice so precej drage z razmerjem 38/EUR naprej in 23 razmerje med vrednostjo podjetja in EBITDA . To odpira vrata nekoliko večjim izgubam med upadom trga, kar ponavadi velja za delnice z visoko vrednostjo. Kljub temu ta razmerja niso dovolj visoka, da bi me prestrašila pred dolgoročno naložbo. Costco bi moral zlahka prerasti v to vrednotenje, če mu daste dovolj časa.^