Vlaganje

Ta 2 Nasdaq Small Caps sta pravkar dobila velike okrepitve

Četrtek je bil še en odličen dan za borzo, čeprav Nasdaq Composite (NASDAQINDEX:^IXIC)zaostajala za nekaterimi drugimi pomembnimi tržnimi merili. Kljub temu je Nasdaq do 12.30 uspel pridobiti skoraj polno odstotno točko. EDT in se je premaknil na le nekaj odstotkov rekordnih vrednosti vseh časov.

Delnice z majhno kapitalizacijo ne dobijo vedno toliko pozornosti kot njihove večje, vendar imajo pogosto najboljše možnosti za rast. V četrtek zjutraj so delnice Veritone (NASDAQ: VERI)in PAVmed (NASDAQ:PAVM)so bili med najboljšimi na Nasdaqu. Spodaj si bomo podrobneje ogledali novice, ki so te delnice premaknile, in poskušali ugotoviti, ali jim bo uspelo obdržati rast.

izračun povprečne letne stopnje rasti realnega BDP

Zelo dragocen dogovor za Veritone

Delnice Veritone so bile v četrtek zjutraj višje za več kot 13 odstotkov. Ponudnik programske opreme za umetno inteligenco za podjetja je napovedal velik posel, ki bi lahko imel ključno vlogo pri spodbujanju rasti v prihodnjih letih.

Pult za televizijske oddaje novic z dvema napovedovalcema in kamero.

Vir slike: Getty Images.

Veritone ima dolgo razmerje z enoto CBS News ViacomCBS (NASDAQ: VEČ), ki traja 11 let. Pomaga televizijskim producentom, filmskim ustvarjalcem in drugim ustvarjalcem vsebine, da v celoti izkoristijo posnetke arhiva novic z uporabo funkcij iskanja in odkrivanja v svoji platformi aiWARE. Vendar pa bosta z danes objavljenim podaljšanim sporazumom Veritone in CBS News povečala dostop do svetovne ustvarjalne skupnosti, kar bo omogočilo dostop ne le do arhivskih posnetkov, ampak tudi do vsebine novic.Izključni mednarodni sporazum bo zajemal naslednja tri leta. Z milijoni ur v svoji knjižnici vsebine CBS News in Veritone vidita, da ima posel pomemben vpliv na ustvarjalce, ki želijo svojo vsebino povezati s trenutnimi in preteklimi novicami.

diskontna mera je obrestna mera, ki jo zaračunava:

Veritone si je veliko prizadeval za spodbujanje svoje rasti, vključno z nedavnimi pridobitvami za razširitev funkcionalnosti svoje platforme. Ta prizadevanja se zdaj izplačajo v dogovoru s CBS in zanimivo bo videti, kako bo Veritone zaradi tega izkoristil večjo prepoznavnost.

Utiranje poti

Drugje so delnice PAVmeda poskočile za 16 %. Proizvajalec medicinskih pripomočkov načrtuje začetno javno ponudbo za eno od svojih hčerinskih družb, kar bi delničarjem potencialno ponudilo možnost, da neposredno izkoristijo svoje možnosti.PAVmed je večinski lastnik družbe Lucid Diagnostics, ki je odgovorna za prvo in edino komercialno orodje za široko razširjeno zgodnje odkrivanje predraka in raka požiralnika. Lucid ima tudi oddelek za zdravje prebavil, ki vključuje drugačno napravo požiralnika za uporabo pri različnih indikacijah.

Objava PAVmeda je razkrila, da je Lucid pri komisiji za vrednostne papirje in borze vložil izjavo o registraciji S-1 za javno javno objavo. Lucidova številka na Nasdaqu bo LUCD.

Po izločitvi bo PAVmedu ostala preostala podjetja, vključno z digitalnim senzorjem Veris Health in hčerinsko družbo za spremljanje bolnikov. Drugi oddelki vključujejo minimalno invazivne pripomočke za zdravljenje sindroma karpalnega kanala in različne druge inovativne medicinske pripomočke.

najboljši vzajemni skladi za mlade vlagatelje

PAVmed se je letos močno povzpel, saj je ključno imenovanje znanega vodilnega delavca na področju genetske diagnostike pripomoglo k krepitvi vrednosti predvsem Lucidovega poslovanja. Vlagatelji bodo imeli možnost izbrati, ali bodo po zaključku IPO videli večjo vrednost v Lucid ali v drugih PAVmedovih podjetjih.^