Vlaganje

Nano-X je marsikaj všeč - in 1 veliko tveganje

Izraelsko tehnološko podjetje Nano-X slikanje (NASDAQ: NNOX)pravi, da bi lahko njegov poceni rentgenski aparat in poslovni model britvice in rezil spremenili področje radiologije. Toda vlaganje v prebojno tehnologijo ni brez tveganja.

V tem videu od 'Beat & Raise' naprej Šaren bedak v živo , posneto 23. septembra , sodelavca Fool.com Taylor Carmichael in Brian Withers; skupaj z urednico in analitiko za tehnologijo, zdravstvo in konopljo Olivijo Zitkus; raziščite potencial Nano-X, da spremeni igro, in eno potencialno oviro, na katero bi morali biti pozorni vlagatelji.

Brian Withers: Up je Nano-X.

Taylor Carmichael: Ja, obožujem to družbo.

Grebena: Imate samo šest minut. [smeh]Taylor: Vem. Moram odgovoriti Oliviji, če ji ne bo všeč tako kot jaz. Jaz sem strasten Nano-X tip.

Olivia Zitkus: Komaj čakam, da postavim svoje vprašanje.

Carmichael: Ne bom vam dal dovolj časa za vprašanje.sedežna blazina: To je strategija. Pustil ti bom, da začneš.

Carmichael: Zajemite ves čas. Nano-X je izraelsko podjetje. Prvotno jih je začela skupina Sony inženirji, ki delajo na uporabi nanotehnologije za televizorje z ravnim zaslonom. Sony je v to vložil le ogromno denarja in na koncu so projekt odpovedali, ker ni bil stroškovno učinkovit za televizorje z ravnim zaslonom. Tam je druga tehnologija. Toda inženirji so bili nad tehnologijo res navdušeni. To je mikronanotehnologija s hladno katodo. Pomislili so, kje lahko uporabimo to tehnologijo, kjer bi bila stroškovno učinkovita, in razmišljali so o rentgenskih žarkih. Rekli so: 'Oh, to bo super.'

Ustanovili so svoje podjetje. Obrnili so se na japonskega podjetnika in on jih je financiral. Več let so poskušali prenesti to tehnologijo televizije z ravnim zaslonom v rentgenske žarke. Njihov preboj, ki ga je imel, za rentgenski aparat, za CAT skeniranje ali MRI, so ti stroji stali približno 1 milijon do 3 milijone dolarjev za bolnišnice. So neverjetno dragi stroji in lahko traja veliko časa, da se ljudje naročijo na MRI ali na CAT skeniranje. Stroj Nano-X, mislijo, da ga lahko izdelajo za 10.000 $. To je razlika med 1 milijonom in 10.000 $. To je tako izjemna razlika v ceni, da je res razbil trg in resnično so preobrnili radiologijo.

indeksni skladi s&p 500

Za delnico smo slišali, ker je radiolog prišel do Briana Feroldija in rekel: 'Kaj vsi menite o tem?' Tega nismo vedeli, potem smo ga pogledali in potem smo se navdušili. To nas norec uči o tem neverjetnem podjetju. Način, kako deluje, je, da namesto da bi običajno potekal rentgen, morate segreti stroj, zato so tako veliki in poceni, 2000 stopinj Celzija, nato pa ga spet ohladite. To ustvarjanje toplote je tisto, kar poganja rentgenske žarke in tako je bilo že več kot stoletje. Tehnologija Nano-X jim omogoča, da ostanejo hladni. Ni ga treba segrevati do konca, zato je tehnologija veliko manjša. Je kot digitalni telefon v nasprotju z veliko večjim telefonom. Je veliko manjša, cenejša, enostavnejša za izdelavo. Dobili so veliko sredstev od proizvajalcev v Aziji. SK Telekom in fantje iz Foxconna, ki izdelujejo iPhone, so zelo navdušeni. Vodja SK Telecoma je v upravnem odboru Nano-X in oni bodo tisti, ki jih bodo proizvajali. FDA je že; ni odobreno. Kaj je beseda, Olivia?

sedežna blazina: Pooblaščeno?

Carmichael: Ne. Kaj je?

sedežna blazina: Je to dovoljenje? Dali so dovoljenje.

Carmichael: Odstopanje, ja. To je posebna beseda.

sedežna blazina: Vse besede FDA.

Carmichael: Ja. Corinne je nekoč kričala name, ker sem v našem članku uporabila napačno besedo. To je razmik. Imajo dovoljenje FDA za svojo napravo z enim virom in še vedno čakajo na dovoljenje FDA za svojo napravo z več viri. Njihova naprava z več viri bo konkurirala MRI skenerjem in CAT skenerjem. Vendar so že dokazali, da tehnologija deluje. Vsi tisti kratki, ki so govorili, da je to goljufija, to je zločin, to je Theranos. Izkazalo se je, da so vsi napačni. Kar čakamo kot investitorji, čakamo na več vira, ki ga bodo komercializirali. Čakajo tudi na svoj oblak. Imajo različico v oblaku. Vsi vaši rentgenski posnetki bodo digitalizirani, na spletu, lahko jih delite, zdravniki pa se bodo naročili. Res kul stvar pri tem je, da Nanox ne služi denarja na strojih. Stroje bodo prodali po ceni ali celo pod ceno, ker imajo celoten model britvice in rezil. Želijo si le, da je njihov stroj vseprisoten in da bodo dobili 40 % cene vsakega rentgenskega posnetka, kar bo neverjetno poceni. Veliko cenejši od obstoječih rentgenskih žarkov, vendar bodo z uporabo naprav zaslužili veliko denarja. To je tisto, kar me je kot investitorja navdušilo, ker me spominja na Intuitive Surgical in druge podobne zdravstvene igre. Povej mi, zakaj se motim.

sedežna blazina: [smeh] Tega ne bom naredil. To je razburljiva ideja. Vsaka kost v mojem telesu, ki ni naklonjena tveganju, je zaskrbljena zaradi tega verjetno od IPO in odkar sem začel delati z vami na tem. To je samo zato, ker so bila dovoljenja FDA lani odložena, zdaj pa je to novo dovoljenje za stroj z več viri, mislim, da si ga omenil, Taylor, odložen. Prav tako ima FDA različne vrste dovoljenj in kolikor se spomnim o prvem dovoljenju Nano-X, to ni bila vrsta dovoljenja, ki je rekla, da je bila kot, oh, to je fancy čisto nova tehnologija in mi' jim bo dovolil, da ga uvedejo. Odobritev je govorila, da je ta tehnologija zelo podobna drugim obstoječim že odobrenim tehnologijam, zato jo bomo odobrili. Dali bomo dovoljenje. To morda ni povsem pravilno, vendar mi sporočite [smeh], ker se ne spomnim ravno scenarija. Še vedno sem živčen zaradi tega.

Carmichael: No, prvič, ko so se prijavili tam, so imeli zamudo in FDA je rekla, da bomo morali videti več podatkov. Narediti moraš to in to in drugo. Vrnili so se in jim dali več podatkov, nato pa so jih dobili približno mesec dni po tem, ko so jih očistili. Vprašanje je, ali deluje? Da. Ali gre za goljufijo? Ne. To je bilo odgovorjeno. O podjetju pa je seveda veliko vprašanj. Vprašanje je, koliko časa bo trajalo? Kot da je prišlo do zamud in je del razloga za zamude, mislim, da je FDA preplavljena s COVID in COVID. FDA odlaša stvari naravno kot del procesa. Mislim, da FDA potrebuje več časa za različne stvari. Mislim, da lahko uvedba traja dlje, kot pravi podjetje. Te stvari nikoli ne gredo tako, kot si želite, vendar sem izjemno naklonjen tržnim priložnostim. Mislim, da so obstoječi igralci verjetno in bi morali biti zelo nervozni, ker bo ta igralec resno motil njihov trg.^