Vlaganje

Tesla postavlja rekorde pri dobavi, toda ta delnica Nasdaq je bila v ponedeljek veliki zmagovalec predprodaje

Delniški trg je prejšnji teden dosegel lepo okrevanje, ki se je končalo, vendar se je zdelo, da ima Wall Street pravi primer ponedeljkovega bluesa. Terminske pogodbe na Nasdaq Composite (NASDAQINDEX:^IXIC)so se ob 8.15 po EDT znižale za 72 točk na 14.689, kar kaže na nižji začetek indeksa.

Vendar je bilo med posameznimi delnicami nekaj določenih svetlih točk. Tesla (NASDAQ: TSLA)objavila podatke o proizvodnji in dobavi v tretjem četrtletju, ki so bili dovolj dobri, da so delnice v ponedeljkovem trgovanju pred trgom dvignile. Kljub temu so bili dobički izdelovalca električnih vozil majhni v primerjavi z veliko pridobitvijo malo znanega igralca v biofarmacevtskem prostoru. Spodaj bomo govorili o Teslini zmagi in nato razkrili ime te naraščajoče delnice z majhno kapitalizacijo.

Oseba v vozniku

Vir slike: Getty Images.

Tesla udari plin

Tesline delnice so se v ponedeljek zjutraj zvišale za 2,5%. Pionir EV je izdal svoj številke dobave in proizvodnje v tretjem četrtletju v soboto , in dosegli so višje rezultate, kot je večina pričakovala.

Tesla je v četrtletju proizvedla skoraj 238.000 vozil, vključno s skoraj 229.000 modelom 3 in modelom Y ter nekaj manj kot 9.000 starejšimi vozili modelov S in X. Dobav je bilo nekoliko višje, z več kot 232.000 vozili modelov 3 in Y ter 9.275 avtomobili in terenci modelov S in model X.Številke so bile veliko boljše od vseh, ki jih je Tesla videl prej, saj je bila proizvodnja nekaj več kot 206.000 in dobava 201.250 v drugem četrtletju, kar je bila prejšnja najvišja vrednost. Ocene dobave med tistimi, ki so spremljale zalogo, so se na splošno gibale v razponu od 230.000 do 235.000, tako da je skupna številka nad 241.000 presegla celo dolge cilje za proizvajalca avtomobilov.

Zdi se, da bo Tesla zdaj v tempu, da bi dosegel svoj 50-odstotni cilj za rast dobave vozil do leta 2021 za precejšen znesek. Z več kot 627.000 dobavami devet mesecev v letu bi celo veliko krčenje dejavnosti v četrtem četrtletju omogočilo Tesli, da preseže mejo 750.000. Vlagatelji so še bolj ambiciozni glede dolgoročnih obetov proizvajalca avtomobilov in čeprav je letos verjetno nedosegljiv milijon dobav, se zdi, da bo Tesla leta 2022 dosegla to številko, če bo lahko ohranila svojo trenutno hitrost rasti.

Plemeniti skok za Xenon Pharmaceuticals

Medtem delnice drobne biofarmacevtske družbe Xenon Pharmaceuticals (NASDAQ: GENE)v ponedeljek poskočil za skoraj 80 % v predprodajnem trgovanju. Xenon je objavil rezultate kliničnega preskušanja v srednji fazi, ki je pokazalo obetavno delovanje za ključno zdravljenje.Xenon je dejal, da je njegovo zdravljenje XEN1101 doseglo ključne končne točke v kliničnem preskušanju faze 2b za odrasle bolnike s fokalno epilepsijo. Zlasti XEN1101 je pokazal statistično značilno zmanjšanje pogostnosti žariščnih napadov v primerjavi s placebom. Število bolnikov, pri katerih se je pogostnost napadov zmanjšala za polovico več, je bilo tudi bistveno večje v skupini, ki je uporabljala XEN1101.

Glavni zdravnik Xenon, dr. Christopher Kenney, je dejal, da upa, da bodo rezultati spodbudili ameriško upravo za hrano in zdravila, da načrtuje pospešeno razvojno pot za XEN1101. Kenney tudi meni, da je zdravljenje potencialno koristno za druge indikacije, vključno z drugimi vrstami epilepsije in hude depresivne motnje.

Novice so delnice Xenona dvignile na najvišjo raven od prve javne ponudbe konec leta 2014. Če bo FDA sodelovala in omogočila pospešeno pot do popolne odobritve, bi lahko vlagatelji videli še več prednosti.^