Vlaganje

Targetova ekskluzivna strategija blagovne znamke deluje

Target (NYSE: TGT)je eden od trgovcev na drobno, ki je uspel pred in med pandemijo COVID-19, saj so se prihodki v zadnjem poročilu (za tretje fiskalno četrtletje, ki se je končalo 31. oktobra 2020) na letni ravni povečal za 21,3 %. Družba je napovedala povečanje tržnega deleža v vseh petih svojih ključnih kategorijah, tudi prilagojeni dobiček na delnico se je v tem obdobju povečal za 105 %.

Družba z diskrecijsko pravico potrošnikov je ugotovila, da sta njen 'diferenciran asortiman in nabor vodilnih možnosti izpolnjevanja v industriji' pripomogla k močnim četrtletnim rezultatom. Eden od ključev do uspešnega modela trženja Target vključuje njegove ekskluzivne lastne blagovne znamke in partnerstva, zaradi katerih je izstopajoč v maloprodaji.

Ciljno osebje v Target trgovini

Vir slike: Target.com.

Ekskluzivna strategija blagovne znamke, ki spodbuja rast

Targetova blagovna znamka za šport All In Motion je samo eno leto po lansiranju dosegla prodajo v višini 1 milijarde dolarjev. Medtem ko je blagovna znamka verjetno imela koristi od vse večjega števila ljudi, ki ostajajo doma in nosijo več aktivnih oblačil in oblačil za bivanje, vrednost in dizajn Targetove linije očitno odmevata pri njenih strankah. Od začetka prodaje so izdelki All In Motion prejeli več kot 15.000 ocen gostov in pomagali Targetu pridobiti tržni delež.

Obstajajo dodatne kategorije izdelkov z zelo priljubljenimi blagovnimi znamkami v lasti Target, vključno z izdelki za dom, otroškimi oblačili in hrano. Opalhouse, Threshold in Room Essentials osvajajo kupce v domačem prostoru. Target ohranja blago sveže tudi z najemanjem novih oblikovalcev: aprila 2020 se je podjetje združilo s skupino za notranje oblikovanje Studio McGee za svojo linijo Threshold s poudarkom na 'povišanih kosih po odličnih vrednostih'.Tudi otroška oblačila so bila za podjetje velik uspeh. Linija Cat in Jack, ki je bila predstavljena julija 2016, je v prvem proračunskem letu dosegla tudi prodajo v višini 1 milijarde dolarjev. Še ena otroška blagovna znamka Art Class se je v letu 2019 razširila na oblačila za malčke. Te ponudbe verjetno pridobivajo pomemben tržni delež, saj so konkurenti, kot je Gymboree, vložili zahtevek za stečaj in Otroško mesto v zadnjih nekaj letih zaprli na stotine trgovin.

Ključno je tudi sodelovanje z drugimi močnimi blagovnimi znamkami

Target še naprej uvaja nova partnerstva in širi z obstoječimi, posledična ponudba pa odmeva pri strankah. 26. januarja je trgovec na drobno objavil začetek ekskluzivnih, omejenih serij izdelkov za dom in življenjski slog kot del partnerstva z Levi Strauss , ki podaljšuje svojo tekočo prodajo denima Levi's. Ta ekskluzivna linija lahko pomaga povečati promet v trgovinah Target in Target.com.

Direktorica trženja Jill Sando je v objavi poudarila: 'Strateška partnerstva, kot je naše delo z Levi's, so že dolgo ključni del Targetovega uspeha, ki nam omogoča, da svojim gostom ponudimo najboljše nacionalne blagovne znamke poleg našega neverjetnega nabora lastnih blagovnih znamk.'Novembra 2020 je Target objavil partnerstvo z Ulta Beauty za lepotne destinacije shop-in-shop, ki imajo tudi dolgoročni potencial za privabljanje dodatnega prometa v svoje trgovine. To ciljnim strankam prinaša prestižno lepoto in izbrani izbor izdelkov ter izboljša njihovo nakupovalno izkušnjo.

Cilj je dobro pozicioniran z ali brez COVID-19

Svojim gostom ponuja socialno distancirano nakupovanje s spletnim nakupom, prevzemom v trgovini in drugimi možnostmi e-trgovine, se je primerljiva prodaja v tretjem fiskalnem četrtletju povečala za 20,7 %, digitalna primerljiva prodaja pa se je povečala za 155 %.

„Znotraj digitalnih storitev smo še naprej beležili najmočnejšo rast naših enodnevnih storitev, prevzema, vožnje in pošiljanja, ki so skupaj zrasle za več kot 200 % v četrtletju. Te storitve so hitre, priročne, zanesljive in brezkontaktne, kar pojasnjuje, zakaj še naprej ustvarjajo zelo visoko raven zadovoljstva gostov,« je izvršni direktor Brian Cornell pripomnil pomen večkanalnih storitev v razpisu o zaslužku v tretjem četrtletju.

Potem ko se pandemija umiri, bo Target verjetno opazil povečanje prometa v svojih trgovinah. Poleg tega bodo ljudje glede na določeno gospodarsko negotovost verjetno iskali vrednost Target.

Podjetje je tako dobro pozicionirano tako za kratkoročno kot dolgoročno rast. Delnica se trguje po terminskem razmerju med ceno in dobičkom 22, s popustom na S&P 500 's 23, zaradi česar je ta vodilni trgovec na drobno še bolj privlačen za naložbo po pandemiji.^