Vlaganje

Target in Walmartov naslednji korak na Amazonu

Oboje Tarča (NYSE:TGT)in Walmart (NYSE:WMT)so od začetka pandemije koronavirusa opazili, da so njihovi digitalni prodajni kanali izjemno rasli. Ob močni rasti prodaje e-trgovine oba velika trgovca vidita priložnost, da izvlečeta stran iz Amazon 's(NASDAQ:AMZN)in porabite več za dostavo paketov v hiši.

Amazon pravi, da večino svojih naročil iz ZDA dostavi sam, vendar tretje osebe še vedno obravnavajo večino naročil njegovih konkurentov. Target in Walmart vlagata, da bi to spremenila.

Paket, ki sedi na pragu hiše.

Vir slike: Getty Images.

Kam vlagata Target in Walmart

Target vlaga v celotno dobavno verigo. Med razpisom o zaslužku za prvo četrtletje je uprava objavila načrte za še dva regionalna distribucijska centra poleg dveh distribucijskih centrov, ki jih pričakuje, da jih bodo odprli letos. 'Ko bodo te zgradbe začele delovati v velikem obsegu, bodo smiselno skrajšale dobavne roke do bližnjih trgovin, izboljšale raven zalog in hkrati zmanjšale potrebo po varnostnih zalogah na teh lokacijah,' je analitikom povedal COO John Mulligan.

Target načrtuje tudi še pet sortirnih centrov. Sortirni centri prejemajo pakete iz trgovin in jih organizirajo po poštni številki za lokalno dostavo. Zaradi naraščajočega števila paketov, ki prihajajo iz trgovin Target, so lahko ti centri za sortiranje veliko bolj stroškovno učinkoviti, saj imajo dovolj paketov za bolj natančno razvrščanje. Ta raven natančnosti pomaga zmanjšati ceno, ki jo plača svojim dostavnim partnerjem.Target se tudi zanaša na svoje pridobitve iz zadnjih nekaj let, da bi izboljšal učinkovitost. Za optimizacijo izbire partnerjev za dostavo uporablja Grand Junction. Svojo pridobitev Deliva leta 2020 uporablja za izboljšanje sortiranja. Začelo se je uporabljati neodvisne gonilnike podjetja Shipt za dostavo nekaterih paketov iz sortirnih centrov do vrat strank.

Walmart medtem preizkuša dostavno mrežo kombijev v zadnjem kilometru, da bi pakete iz svojih trgovin ali distribucijskih centrov pripeljal na domove strank. Pilot se je začel v Arkansasu v začetku tega leta.

Ta poteza je tekmec s partnerskim programom Amazonove dostavne službe, ki se je od njegovega začetka leta 2018 izjemno povečal. Rast mreže kombijev na zadnji milji je omogočila Amazonu, da ponudi več izdelkov, ki so na voljo za enodnevno ali istodnevno pošiljanje, in razširi izklopni časi za ta okna za hitro dostavo.Walmart si je v zadnjih nekaj letih prizadeval ponuditi hitrosti dostave, kot je Amazon. Leta 2019 je začel ponujati dostavo izbranih artiklov naslednji dan. Svojo storitev dostave isti dan, osredotočeno na živila, je lani prenovil kot Walmart+. Dodajanje prožnosti dobavni verigi z nadzorom celotne logistične verige bi lahko pomagalo Walmartu pri rasti teh storitev, saj hitrost postaja vse pomembnejši dejavnik v e-trgovini.

Dolga pot do ulova Amazona

Tako Walmart kot Target imata še dolgo pot, da bi dohitela Amazon. Amazon je hitro zgradil mrežo, ki v rekordnem času odpelje predmet iz enega od svojih skladišč do vrat svojih strank. Kasneje letos bo imel povečano zmogljivost za dostavo predmetov po vsej državi, ko bo odprl svoje lastno letalsko vozlišče. V kombinaciji z naraščajočim številom sortirnih centrov in dostavnih postaj je Amazon zgradil logistično podjetje, da bi konkuriralo dostavnim partnerjem, na katere se v celoti zanašajo drugi trgovci na drobno.

Dobra novica za vlagatelje Walmart in Target je, da jim ni treba storiti istega kot Amazon. Prvič, vsaka ima mrežo trgovin, ki jih lahko uporablja za izpolnjevanje spletnih naročil, in logistično mrežo, ki te trgovine oskrbuje. Walmart že upravlja s tovorno mrežo za dostavo v trgovine. Target medtem pravi, da njegove trgovine izpolnijo tri četrtine spletnih naročil.

Poleg tega velika večina njihove prodaje še vedno prihaja od nakupovalcev v trgovinah in oba imata močna podjetja z živili, ki kupce vedno znova vračajo v svoje trgovine.

kaj se je danes zgodilo z jabolčnimi zalogami

Walmart in Target postopoma izboljšujeta učinkovitost svojih oskrbovalnih verig, kar naj bi jima pomagalo do boljšega dobička in povečanja razpoložljivosti izdelkov za spletno prodajo. Vendar se morajo zavedati, da Amazon izboljšuje izbiro izdelkov in hitrosti dostave, saj želi vzeti tisto, kar je bilo tradicionalno nakupovanje v trgovinah, in ga prinesti na splet. Možnost ponujanja podobnih hitrosti izpolnjevanja primerljivega nabora izdelkov lahko postane pomembnejša za Walmart in Target, da ohranita zvestobo svojih strank, ko se več nakupov po spletu premika.^