Vlaganje

Število naročnikov HBO Maxa upoštevajte z zrnom soli

AT&T (NYSE:T)ima prav, da je ponosen na uspeh, ki ga je dosegel s svojo naročnino na pretakanje HBO Max v tako kratkem času, vendar je še vedno zapuščena storitev HBO, ki opravlja večino težkega dela.

Od 41 milijonov ameriških naročnikov, ki jih je AT&T ob koncu četrtega četrtletja omenjal za novo storitev, je bilo samo 17 milijonov aktivacij za HBO Max – ljudi, ki so dejansko prenesli in uporabljali mobilno aplikacijo ali kako drugače plačali zanjo. Ostali so tisti, ki so bili preneseni prek HBO ali so imeli dostop prek drugih sredstev.

Da, AT&T je podvojil število naročnikov HBO Max v samo eni četrtini, vendar zaenkrat storitev pretakanja ni Disney+.

Wonder Woman teče mimo Capitola

Wonder Woman je naredila čudeže za HBO Max. Vir slike: Warner Bros.

Na hrbtni strani Diane Prince

HBO Max se je začel maja lani, vendar je kljub povečanemu povpraševanju po domači zabavi med pandemijo spotaknil. Šele s prvencem Wonder Woman 1984 na božični dan (ko je bil predvajali tudi v kinematografih ) je storitev pridobila želeni učinek.Najnovejši podatki iz Nielsen kaže Wonder Woman zagotovil 2,3 milijarde minut gledanja v ZDA, 35 % več kot Duša , animirani celovečerni film Walt Disney izpuščen isti dan.

Izvršni direktor AT&T John Stankey je v izjavi o dobičku medijske družbe za četrto četrtletje dejal: '[T]objava Wonder Woman 1984 pomagalo povečati število naših domačih naročnikov HBO Max in HBO na več kot 41 milijonov, kar je dve leti hitreje od naše prvotne napovedi.

Zaradi tega se sliši, kot da je HBO Max na isti poti rasti, kot je Disney+ po predstavitvi novembra 2019, saj se je Disney pred kratkim pohvalil, da je storitev dosegla cilje naročnikov pet let pred rokom. A temu v resnici ni tako.Sprememba smeri

AT&T prehaja iz stare platforme HBO na svojo storitev pretakanja HBO Max. Pred enim letom je bilo 30,6 milijona naročnikov HBO (in očitno ni naročnikov HBO Max). Danes jih je manj kot štiri milijone, večina pa je sestavljena iz računov, ki niso primerni za HBO Max, kot so hoteli.

Velika večina naročnikov je bila prenesena na HBO Max. Novembra je na primer AT&T dal Amazon dostop do storitve pretakanja vendar odstranil HBO, kar strankam, ki so se prijavile in plačale za izvirni kanal, omogoča dostop do njega prek aplikacije HBO Max.

Tudi zato je oddelek Warner Bros. napovedal, da bo celotna postava filmov za leto 2021 izšla na dan in datum, kar pomeni, da bodo filmi na voljo v storitvi pretakanja hkrati, ko bodo predstavljeni v kinematografih. Včasih je bilo zelo redko, da so bili filmi na voljo drugim prodajnim mestom hkrati z njihovim predvajanjem v kinematografih, toda studii gledajo na pretakanje kot na medij prihodnosti in poskušajo izboljšati število naročnikov svojih storitev.

Disney je tudi dejal, da bo večina njegove prihodnje televizijske in filmske vsebine rezervirana za Disney+. Velik del tega stalnega trenda je povzročil Comcast kot podjetja Svetovna turneja Trolls sprostitev za vedno spremenjeni filmi in pretakanje .

Prihaja vratar

Zdi se, da ima AT&T močno povezavo s HBO Max in številke, ki jih je objavilo podjetje, kažejo, da bo to konkurenčna storitev, verjetno ena od peščice, ki jo potrošniki na koncu obdržijo. Vendar naslovna številka, ki jo podjetje praznuje, ni tako prelomna, kot se zdi na prvi pogled, in HBO Max ni bil deležen niti približno takšnega sprejema, kot ga je užival Disney+.^