Vlaganje

T-Mobile in MetroPCS: Še en Sprint in Nextel?

Morda eden od razlogov Sprint Nextel Upravni odbor 's (NYSE: S) je v bistvu rekel 'ne-ne' tajni shemi generalnega direktorja Dana Hesseja za pridobitev MetroPCS (NYSE: PCS) Lansko leto so se spominjali Sprintove nezmožnosti, da bi pridobilo omrežje Nextel delovalo z lastnim.

Slabo zasnovana poroka Sprint/Nextel se je zgodila leta 2005 pod vodstvom Hessejevega predhodnika Garyja Forseeja in je stala 36 milijard dolarjev. Ta posel je prišel na dno Bloombergovega Seznam 100 največjih prevzemov iz leta 2010 v obdobju od 2005 do 2008. Do leta 2010 je Sprint Nextel izgubil na stotine tisoč strank, njegova skupna vrednost, vključno z dolgom, pa je padla na 30 milijard dolarjev. Vse zaradi resnih tehnoloških ovir, ki so jih tožbe, ki vodijo podjetja, prezrle.

Poslušajte
Torej, ko človek, ki je bil finančni direktor družbe Nextel v času združitve Sprint Nextel, pravi, da obstajajo enake tehnične težave pri T-Mobileovem prevzemu MetroPCS, kot so bile pri Sprintu in Nextelu, da njuno partnerstvo deluje, je vredno upoštevati njegove besede.

'Mislim, da je lažje reči kot narediti,' je dejal Paul Saleh Dow Jones Newswires . 'Tehnologija bo enako zahtevna. V mnogih pogledih je zelo podoben Sprint Nextel.'

Kot je bilo pričakovano, se T-Mobile s to oceno ne strinja. 'Zvok, da gre za preoblikovanje Sprint Nextel, je popolnoma napačen,' je za DJN povedal izvršni direktor T-Mobile John Legere. .Od najboljšega do wurstja
In potem je možen spopad kultur, korporativnih in geografskih. T-Mobile je zasebno podjetje v lasti nemške korporacije Deutsche Telekom. MetroPCS je javno tržno podjetje s sedežem v Teksasu, ki ga vodi njegov odkrit predsednik in izvršni direktor Roger Lindquist. Lindquist je človek, ki ni zmerjal, ko je urednici FierceWireless Sue Marek povedal svoje mnenje o prvi tehnologiji 4G Sprint, WiMAX: 'Nihče se ne dotika WiMAX-a, to je tako strupeno, kot je.'

kaj je obratna delitev delnic

Včasih se lahko čezatlantski odnos obnese, npr Verizon 's (NYSE: VZ) in Vodafone (NYSE: VOD) uspešno skupno podjetje Verizon Wireless.

In včasih tudi ne, kot borba Alcatel Lucent (NYSE: ALU) je šlo skozi od združitve, ki je združila njena dva dela. In ne pozabimo na ta dva malo verjetna sostanovalca, Chrysler in Daimler-Benz. Njihovo ustvarjanje, DaimlerChrysler, je trajalo devet let – devet let predolgo, verjetno, če vprašate vodje enega od staršev.Toda na koncu bo verjetno tisto, kar bo vplivalo na uspeh ali neuspeh T-Mobile MetroPCS, to, ali lahko inženirji premagajo tehnološke prepade ali ne.

Ironija je v tem, da za razliko od Nextelovega nezdružljivega omrežja iDEN - ki ga Sprint končno opušča - omrežja MetroPCS in Sprint so združljivo. To tokrat na deski Sprint ni bilo izgubljeno, saj zdaj resno razmišljajo o drugi ponudbi za MetroPCS.

Želite nekaj donosnega za branje, medtem ko čakate, da vidite, kaj se zgodi v ljubezenskem trikotniku T-Mobil/MetroPCS/Sprint? Oglejte si posebno brezplačno poročilo The Motley Fool, ki imenuje najboljšo izbiro delnic za leto 2012. Samo kliknite tukaj!^