Vlaganje

Delnice padajo, ko se podjetje Advance Auto Parts Inc. potopi in Kohl's Corporation raste

Delniški indeksi so današnje sejo začeli v rdečem – in prodajni pritisk ni ponehal. Do 16. ure EDT, S&P 500 (SNPINDEX: ^ GSPC)in Dow Jones Industrial Average (DJINDICES: ^ DJI)oba sta odpadla za 1,4 %. Ob teh padcih sta oba indeksa v letošnjem letu znova zdrsnila v negativno območje.

^INX grafikon

^INX podatki po YCharts

Posamezne delnice, ki so se danes premikale, sta vključevala dva trgovca na drobno, katerih rezultati v tretjem četrtletju kažejo spreminjajoče se trende rasti. Napredni avtodeli '(NYSE:AAP)delnice so se zmanjšale za dvomestno število, saj se zdi, da je prodaja pripravljena na krčenje. Ampak veleblagovnica Kohl 's(NYSE:KSS)vlagatelje navdušil z rahlim okrevanjem rasti.

Advance Auto Parts umika
Podjetje Advance Auto Parts je danes največja poraženka v indeksu S&P 500, ki je padla za 14 %, potem ko je podjetje objavilo presenetljivo šibke rezultate v tretjem četrtletju. Rast prodaje se je v obstoječih trgovinah z avtomobilskimi deli upočasnila na 0,5 % v primerjavi z 1 % izboljšanjem v prejšnjem četrtletju. In čeprav se je dobiček dvignil na 1,95 USD na delnico, je bilo povečanje pod ciljnim vodstvom. Vodstveni delavci so krivili upočasnitev rasti prodaje in naraščajoče stroške zaradi integracije nedavno pridobljenega podjetja General Parts.Dobra novica je, da je dobičkonosnost ostala stabilna, saj je Advance pokazal disciplino pri svojih operativnih stroških. Kljub temu bi lahko zaslužek kmalu prišel pod pritisk, saj se zdi, da bodo trendi rasti prodaje že v tekočem četrtletju postali negativni. Pravzaprav je Advance opozoril na 'mehek začetek' četrtega četrtletja in dejal, da namerava zapreti še 30 trgovin pred iztekom leta - poleg 50, ki jih je prvotno načrtoval. Družba je tudi znižala napovedi za dobiček za celotno leto.

Za dodajanje negotovosti temu nestabilnemu delovnemu okolju je Advance objavil, da se bo njegov izvršni direktor Darren Jackson upokojil, potem ko je na svojem položaju opravljal zadnjih osem let. Sedanji predsednik upravnega odbora George Sherman bo stopil kot začasni izvršni direktor. Shermanov izziv bo uspešno integrirati operacije General Parts, hkrati pa si prizadevati za ponovno vzpostavitev rasti prodaje in dobička.

Kohl's ustavi padec prodaje
Delnice veleblagovnice Kohl's so se podražile za 7 odstotkov, saj so vlagatelje razbremenili rezultati prodajalca v tretjem četrtletju. Prodaja v primerljivih trgovinah se je v zadnjih treh mesecih povečala za 1 %, kar se lepo ujema z nespremenjenim rezultatom iz prejšnjega četrtletja – in v primerjavi s 4-odstotnim padcem od tekmeca Macy je objavljeno včeraj. Majhno, a vztrajno izboljšanje je bilo 'pogosto zaradi močnega obdobja vračanja v šolo in poznega oktobra, ki ju je nadomestil šibek september,' je v sporočilu za javnost dejal izvršni direktor Kohla Keven Mansell. Glavni finančni direktor Wesley McDonald je to v konferenčnem klicu z analitiki opisal kot odboj. 'Učinkovito smo obrnili padajoče prodajne trende, ki smo jih imeli,' je dejal Wesley.Kohl's se tudi ni bilo treba zateči k povečanju promocij, da bi povečal promet strank. Dejstvo je, da je bruto marža dobička ostala stabilna pri 37 % prodaje, saj so nižji stroški ustvarili majhno izboljšanje čiste stopnje dobička, ki se je s 3,2 % v obdobju pred letom dni dvignila na 3,3 % prodaje.

V nasprotju z znižanjem napovedi o velikem zaslužku Macyja ta teden, je Kohlova uprava pustila svoj cilj za celoletni dobiček. Ta napoved zahteva zaslužek v višini približno 4,40 USD na delnico in vlagatelji so očitno ugotovili, da je posledično razmerje P/E, ki je 10-kratnik dobička iz leta 2015, dovolj dober razlog, da danes kupijo to uničeno delnico.^