Vlaganje

Stitch Fix bo vklopil letala s svojo storitvijo neposrednega nakupa

Poročilo o dobičku v tretjem četrtletju je morda videti kot izgubljeno četrtletje Stitch Fix (NASDAQ:SFIX), vendar so se pojavili bliski podjetja, ki se močno krepi v oblačilni industriji. Dober primer je zagon neposrednega nakupa.

Neposredni nakup je bil uveden lani in obstoječim strankam omogoča nakup izdelkov neposredno pri podjetju Stitch Fix na podlagi zelo prilagojenih priporočil. To se razlikuje od osnovne storitve Stitch Fix, kjer strankam pošljemo škatlo predmetov, ki jih izbere stilist na podlagi strankinih želja in povratnih informacij.

Medtem ko se je skupni prihodek v zadnjem četrtletju medletno zmanjšal za 9 %, storitev neposrednega nakupa ni pokazala znakov upočasnitve in je presegla pričakovanja vodstva pred COVID-19 od februarja vse do aprila, čeprav je Stitch Fix zaprl tri svoja skladišča. objektov v marcu.

Vodstvo vidi več načinov, kako bo neposredni nakup koristil uspešnosti podjetja, in načrtuje razširitev storitve na nove stranke, kar bi lahko ponovno pospešilo rast prihodkov podjetja Stitch Fix. Tukaj je tisto, kar morate vedeti o neposrednem nakupu.

Amazon vrnitev ne daje možnosti Kohl
Ženska drži škatlo z napisom Stitch Fix.

Vir slike: Stitch Fix.Neposredni nakup hitro raste

Ena stvar, ki jo je treba vedeti o Stitch Fix, je, da stranke niso dolžne prejemati redne pošiljke, kot je naročniška storitev, vendar se večina strank še vedno odloči za prejemanje ponavljajočega se popravka s samodejno pošiljanjem. Seveda mnogi potrošniki radi kupujejo posamezne izdelke in ne želim vsak mesec nove škatle oblačil. Vse rečeno, Stitch Fix omejuje svoj naslovljivi trg s svojo osnovno storitvijo, vendar bi neposredni nakup lahko močno razširil svoj tržni potencial, da bi zajel več porabe oblačil, ki se spreminja na spletu.

Kot je med konferenčnim klicem opisala izvršna direktorica Katrina Lake, predstavlja 'nizka zavezanost in nizko trenje pot do prilagojene nakupovalne izkušnje' neposrednega nakupa pomemben prehod v Stitch Fix.

Od uvedbe za vse aktivne stranke v zadnjem četrtletju je storitev vzletela. Stitch Fix je v tretjem fiskalnem četrtletju, ki se je končalo 2. maja, močno sodeloval pri neposrednih nakupih. Njegova penetracija se je povečala s 5 % žensk na 13 %. Še več, prihodek od neposrednega nakupa se je več kot potrojil v primerjavi s četrtletjem.Neposredni nakup bi lahko pospešil aktivno rast strank

Doslej je bil neposredni nakup na voljo le aktivnim strankam, ki so že nekaj kupile. Pred kratkim je Stitch Fix predstavil novo ponudbo v beta različici, »V trendu za vas«. Ta nova funkcija odpravlja zahtevo za nakup neposrednega nakupa, tako da lahko nove stranke, ki so pravkar izpolnile svoje profile, takoj začnejo kupovati priporočene izdelke.

Stitch Fix je sodeloval tudi z modno vplivno osebo Katie Sturino, da bi novim in obstoječim strankam ponudil možnost nakupa kuriranih oblek na podlagi profila vsake stranke ali pretekle zgodovine nakupov.

To sta dva primera, kako Stitch Fix še naprej izboljšuje izkušnjo in prehaja na spletno trgovino z oblačili, ki zadovoljuje širok nabor potreb.

Najpomembnejša stvar pri funkciji Trending for You je, da vodstvo verjame, da lahko izboljša stopnje konverzije med potencialnimi strankami, ki so bile na ograji. Stitch Fix je videl, da so številne bodoče stranke opravile korake za nastavitev profila, pri čemer so navedle več podrobnosti, ki se nanašajo na nastavitve prileganja in sloga, le da so opustile zadnji korak načrtovanja popravka.

Nove funkcije, ki so na voljo pri neposrednem nakupu, bi lahko odpravile to težavo. „[...]Prepričani smo, da stranke z veliko verjetnostjo in mirujoče stranke, ki so prejele pretekle popravke, ponujajo vznemirljive priložnosti za konverzijo in ponovno sodelovanje z neposrednim nakupom, in načrtujemo, da bomo v naslednjih mesecih začeli bolj agresivno ciljati na obe skupini,“ predsednica Elizabeth Spaulding pojasnil.

Stitch Fix igra napad

Glede na zagon, ki se že dogaja z neposrednim nakupom , ima Stitch Fix veliko priložnost za povečanje konverzije potencialnih strank s Trending for You, kar bi lahko pomagalo Stitch Fixu ponovno pospešiti rast prihodkov, morda hitreje, kot pričakujejo vlagatelji. Stitch Fix ne daje smernic, vendar vodstvo pričakuje, da se bo vrnilo k rasti prihodkov v četrtem fiskalnem četrtletju, ki se konča julija.

„Medtem ko se naši konkurenti v trgovinah zmanjšujejo zaradi negativne prodaje in zaprtja trgovin ter umikajo svoje kapitalske naložbe, se mi nagibamo in vlagamo v nove zmogljivosti, kot sta neposredni nakup in avtomatizacija, ki nam omogočata, da prevzamemo večji delež v naši bližnji prihodnosti. « je rekel Lake.

Upoštevajte, da Lake ne govori o dolgoročnem cilju, govori o tem, da bi zdaj dosegla skok v konkurenci. Vlagatelji bodo želeli paziti na to rastoče delnice, saj Stitch Fix še ni niti blizu dosega polnega napredka.^