Vlaganje

Stanley Black & Decker je več kot električna orodja: to je zaloga rasti

Stanley Black & Decker (NYSE: SWK)je ena najbolj vznemirljivih zgodb o rasti v industrijskem sektorju. In kot pove že naslov, je to podjetje več kot le njegova odmevna maloprodaja električnega orodja na trgu DIY. Stanley ima številne priložnosti za rast, ki podjetju pomagajo doseči svoj dolgoročni cilj 10-12-odstotne rasti prihodkov in dobička. Tukaj je pet ključnih razlogov, zakaj in kako.

Osnovna rast električnih orodij

Najprej začnimo z električnimi orodji DIY. Naslednja tabela razčlenjuje Stanleyjev prihodek po segmentih ter njegovih ključnih proizvodnih linijah in končnih trgih. Električna orodja so najpomembnejša linija izdelkov podjetja, Stanley pa ima močne možnosti za rast s stalnim razvojem ključnih blagovnih znamk, kot so Black & Decker, Craftsman, Stanley in DeWalt. Te načrte so okrepili ukrepi za bivanje doma, ki spodbujajo porast dejavnosti DIY doma.

Oseba z orodji, ki dela na DIY projektu v domu.

Vir slike: Getty Images.

Izvršni direktor Jim Loree verjame, da lahko Stanleyjeva električna orodja DIY še naprej rastejo v okolju po pandemiji. Ko je govoril o razpisu o zaslužku, je dejal, da je zdaj 'generacija ljudi, ki se je seznanila z DIY', in opozoril na 'izselitev iz mest' v primestna in podeželska območja.

Segment Prihodki 2020 Izdelek Ključni končni trgi
Orodja in shranjevanje 10,3 milijarde dolarjev Električno orodje in oprema, ročno orodje, pribor in shranjevanje DIY in profesionalna orodja v številnih panogah
Industrijski 2,3 milijarde dolarjev Pritrdilni elementi, okovje, zakovice Avtomobilska, industrijska, priključna orodja, vesoljska industrija, nafta in plin
Varnost 1,9 milijarde dolarjev Elektronski varnostni sistemi, avtomatska vrata, zdravstvene rešitve Maloprodaja, komerciala, zdravstvo

Vir podatkov: Stanley Black & Decker predstavitve.E-trgovina pomeni rast tržnega deleža

Na svojem nedavnem vrhunskem dogodku za rast je vodstvo predstavilo vrsto sekularnih gonilnikov rasti, ena izmed njih so njene pobude za e-trgovino. Ni skrivnost, da je pandemija pomagala pospešiti prehod na e-trgovino od maloprodaje. Glede na to, da je bil Stanley prvi začetnik v e-trgovini, je premik k spletnemu nakupovanju povečal njegov tržni delež.

Prihodki iz e-trgovine so znašali 'skoraj 1,8 milijarde dolarjev', kar je v prvem četrtletju naraslo za 100 %. Glede na to, da ima Stanley 'relativni tržni delež 3:1' v svetovnem kanalu e-trgovine, je zelo verjetno, da lahko Stanley poveča prodajo e-trgovine (in celotno prodajo), tudi če je rast industrije nespremenjena.

Elektrifikacija

Med vrhom o rasti je vodstvo začrtalo dve ključni področji, na katerih ima Stanley lahko koristi od elektrifikacije: prehod na električna vozila (EV) z motorji z notranjim zgorevanjem in rast električnih akumulatorskih izdelkov za uporabo na prostem.V zvezi s prehodom na EV je treba omeniti, da končni trg avtomobilov (inženirskih pritrdilnih elementov) predstavlja 36 % trenutne industrijske prodaje. Vodstvo meni, da je Stanleyjeva vsebina na vozilo z motorjem z notranjim zgorevanjem 10 USD na avto, vendar bo njegova vsebnost na EV verjetno bližja 30-60 USD. Rast proizvodnje električnih vozil kot taka predstavlja pomembno priložnost za rast za industrijski segment.

MTD in elektrifikacija izdelkov na prostem

Stanley že ima 20-odstotni delež v podjetju MTD za trate in vrtne izdelke, preostalih 80 odstotkov pa lahko pridobi – možnost, ki postane aktivna julija. Vodstvo meni, da bi dodajanje MTD dopolnjevalo obstoječe izdelke z blagovno znamko na prostem (kosilnice, puhalniki listja) in bi ustvarilo elektrarno za zunanje izdelke, ki bi lahko v celoti izkoristila trend brezžičnih električnih izdelkov za uporabo na prostem.

Moški gleda kosilnico.

Vir slike: Getty Images.

Poleg tega Loree verjame, da bi lahko MTD leta 2022 povečal prodajo za 3 milijarde dolarjev, poleg tega pa obstaja tudi pomembna priložnost za povečanje marže. Vodstvo je začrtalo načrte za povečanje operativne marže MTD s 6 % v letu 2020 na 10 % do konca leta 2022.

zdravje in varnost

Zadnji ključni gonilnik rasti prihaja iz trga elektronske varnosti (1,4 milijarde dolarjev prodaje v letu 2020). Pandemija in protesti, ki poškodujejo premoženje leta 2020, so se združili, da bi ustvarili prenovljen občutek zavesti o potrebi po zdravih in varnih zgradbah za zaposlene in stranke. To je priložnost za Stanleyjevo elektronsko varnost, avtomatizacijo vrat in zdravstvene rešitve.

Stanley Black & Decker

Če vse skupaj združimo, so dolgoročne težnje Stanleyja po organski rasti prihodkov v višini 4 %-6 %, prijavljenih prihodkov in rasti zaslužka v višini 10 %-12 %, videti dosegljive. Zaradi konsolidacije industrije orodij je bilo podjetje v odličnem položaju, da bi lahko izkoristilo porast zanimanja za DIY med pandemijo, tako kot zgodnje vodilno mesto na trgu e-trgovine. MTD obljublja, da bo še ena odlična pridobitev.

Analitiki Wall Streeta trdijo, da bo Stanley prihodek v naslednjih nekaj letih povečal za skoraj 9 % letno. Če vključite nakup MTD, se zdi, da bo Stanley srednjeročno pripravljen na dvomestno rast prihodkov in zaslužka.^