Vlaganje

Glavna prednost Siriusa XM pred konkurenti

Sirius XM (NASDAQ:SIRI)se je cena delnice močno znižala zaradi naraščajoče konkurence in odločitve obvladujočega delničarja, Liberty Media , ki je prevzela pogodbo o popolni lasti Siriusa XM, potem ko je prevzela 53-odstotni lastniški delež v podjetju. Konkurenčne grožnje so nekoliko pretirane in Liberty se je oddaljila od dogovora, da bi sledila drugim interesom v kabelski industriji. Resnične prednosti, ki jih ima Sirius XM pred ponudbo svojih tekmecev, so lastna produkcija vsebin in široka paleta ekskluzivnih športnih vsebin na njegovi platformi.

Sirius je ustvarjalec vsebin
Potrošniki lahko nekatere vsebine, ki so na voljo na Sirius XM, pridobijo od brezplačnih prizemnih radijskih postaj ali internetne storitve, kot je Pandora (NYSE:P)oz Jabolka (NASDAQ: AAPL)iTunes Radio brezplačno ali z majhnimi naročninami. Vendar pa je velik del vsebine, ki je na voljo na Sirius XM, na voljo izključno na satelitski storitvi, podjetje pa ima v svoji ponudbi kanalov veliko lastnih vsebin.

Poleg tega, da je distributer visokokakovostnih vsebin, Sirius XM ustvarja lastno vsebino, kar podjetju daje veliko konkurenčno prednost pred konkurenčno ponudbo, bodisi prek internetnih storitev ali brezplačnega radia. Številni od 150 kanalov, ki so na voljo pri Sirius XM, so ekskluzivni in se zelo razlikujejo od drugih.

vzajemni skladi, ki presegajo s&p 500

Zelo priljubljen Sirius kaže, da se je Howard Stern zelo dobro potrudil, da je baza naročnikov naravnana na storitve podjetja. Število naročnikov, ki poslušajo necenzurirane oddaje na kanalih Howarda Sterna, ni kristalno jasno, vendar je imel pred tem približno 12 milijonov poslušalcev na prizemnem radiu, preden se je pridružil Sirius XM. Njegova dolgoletna povezanost s Siriusom XM je velik plus za podjetje, saj podjetje porabi veliko denarja za njegove kanale.

Ocenjeno 60 % Sirius XM uporabniki poslušajo njegove zelo kontroverzne oddaje. Ker ima Sirius XM več kot 25,8 milijona naročnikov, je to za podjetje precejšen delež gledalcev. Vendar to še ni vse. Sirius XM nenehno dodaja več dogodkov v živo, glasbenih oddaj in koncertov v svojo programsko linijo in ohranja svojo veliko bazo naročnikov zelo angažirano.Podjetje ima v svoji ponudbi ogromen nabor športnih, pogovornih in glasbenih kanalov, ki uporabnikom ponujajo bistveno drugačno izkušnjo od brezplačnega radia. Tako širok nabor diferenciranih vsebin je Siriusu XM omogočil zelo nizko mesečno povprečno stopnjo odliva 1,9 % med plačljivimi naročniki, kar je v večini scenarijev zelo dobra stopnja odliva za naročniško podjetje.

najboljša podjetja za vlaganje v delnice

Konkurenti so distributerji
Siriusova glavna konkurenca vključuje platformo za pretakanje internetne glasbe Pandora in Apple. Pandora ima vse več poslušalcev glasbe za svoje storitve. Aprila 2014 je Pandorina baza aktivnih uporabnikov narasla za 8 % na 76 milijonov. Poleg tega ima Pandora zdaj 9,3-odstotni tržni delež ameriškega radijskega občinstva.

Vendar pa Pandorini veliki stroški pridobivanja vsebin dosledno obremenjujejo podjetje in že dlje časa dosledno prinaša poslovne izgube, prav tako pa se njegova cena delnic močno zniža. Pandora je pred kratkim zvišala ceno svojih plačanih naročnin za en dolar na 4,99 USD/mesec za svojo plačljivo bazo naročnikov, ki šteje tudi približno 3,3 milijona uporabnikov. Vendar pa je Pandora veliko bolj osredotočena na glasbo in se ne poglablja v druge raznolike in izvirne vsebine, kot je Sirius XM.Enako velja za Apple, ki ponuja brezplačno glasbeno osredotočeno ponudbo, podprto z oglasi, ki prav tako ni glavna ponudba podjetja. Radio iTunes je poslušalce Apple ohranjal vključene v svoj ekosistem in je že pridobil 8-odstotni tržni delež na trgu pretakanja zvoka, po Edisonovi raziskavi. Vendar pa je radio iTunes večja grožnja za Pandoro kot za Sirius XM.

kdaj prodaš delnico

Spodnja črta
Edinstvena vsebina Sirius XM daje podjetju trajen jarek okoli svojega poslovanja. Njegov položaj edinega večjega satelitskega podjetja prinaša velik vpliv na ponudnike vsebin, podjetje pa ima odlične dolgoletne odnose tudi s proizvajalci avtomobilov. Siriusova obsežna ponudba pogovornih oddaj, glasbe brez oglasov, športa in novic ima privlačno ceno za potrošnike in ustvarja izjemno edinstveno ponudbo v primerjavi z brezplačnim radiom.^